Jennifer Aniston és Brad Pitt talán együtt marad, ha Gwen Stefani jobb színész

Gwen Stefanit elsősorban a No Doubt énekesnőjeként ismerjük, a Don’t speak című sláger évtizedek óta sem veszített népszerűségéből. Stefani a színészettel is kacérkodott, és egy műsorban most arról beszélt, milyen másképp alakultak volna a dolgok, ha le tudja győzni Angelina Jolie-t egy filmes meghallgatáson.

Az e heti Ellen DeGeneres show-ban a kilencvenes évek óta töretlenül népszerű Gwen Stefani elmesélte, hogy ő is elment a Mr. és Mrs. Smith című kultikus film castingjára, és versenybe szállt Jane Smith szerepéért, amit végül Angelina Jolie kapott meg. „Angelina legyőzött” – mondta a Grammy-díjas dalszerző-énekes a műsorban. És bár a casting részleteit nem árulta el, ennyit még hozzátett: „Ez egy másik történet is lehetett volna”.

És miközben ő bizonyára a saját karrierjére gondolt, óhatatlanul felmerül, hogy talán egy sor egyéb dolog is másként alakult volna, ha ő alakítja Brad Pitt feleségét a filmvásznon, és nem Angelina Jolie.

Gwen Stefani az amerikai The Voice 19. évadában (Fotó: Trae Patton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Gwen vs. Angelina

Stefaninak nem a Mr. és Mrs. Smith volt az egyetlen filmes próbálkozása. Az Aviátor című Martin Scorsese-filmben Jean Harlow színésznőt alakította, amiért SAG-jelölést is kapott. Stefani szerint a színészet is ugyanolyan előadóművészet, amelyet ő űz énekesként a színpadon, ezért neki nem jelent nehézséget a kamera elé állni. 

Az Ellen DeGeneres-show közönsége mindenesetre láthatóan meglepődött a hír hallatán, hogy Stefani Jolie-val is megmérkőzött egy szerepért. Pedig az énekesnő már korábban, egy 2008-as Vogue-interjúban is említette ezt a filmes próbálkozást. „Csak Angelina volt és én. Azt gondoltam, rendben, itt van most egy esélyem”. Ha Angelina Jolie helyett Stefani kapta volna meg Jane Smith szerepét, talán sok minden másképp alakult volna, nemcsak az ő, hanem három másik sztár életében is. Brad Pitt, Jennifer Aniston és Angelina Jolie élete ugyanis a Mr. és Mrs. Smith után örökre megváltozott.

Brad Pitt, a Mr. és Mrs. Smith producere, Arnon Milchan és Angelina Jolie a film bemutatóján 2005-ben. (Fotó: L. Cohen/WireImage/Getty Images)

A film, ami szétzilálta Hollywood álompárját

A 2005-ös Mr. és Mrs. Smith hatalmas durranás volt, a nézők imádták a sztorit, amelyben az elsőre unalmasnak tűnő külvárosi házaspár tagjairól kiderül, hogy mindketten bérgyilkosok, csak éppen egymással rivalizáló szervezeteknek dolgoznak, és a legújabb megbízásuk éppen egymás kinyírása. A történet egyébként nem is volt lényeges, amikor két olyan gyönyörű ember utalta a vásznat, mint Angelina Jolie és Brad Pitt. Az óriási pénzügyi sikert is elkönyvelő mozi mégsem emiatt vált emlékezetessé, hanem a pletyka miatt, miszerint a forgatás idején még Jennifer Anistonnal házas Pitt ekkor szeretett bele Jolie-ba, és emiatt ment szét Hollywood ügyeletes álompárja. Vajon mi lett volna, ha Gwen Stefani szerepel Pitt-tel ebben a filmben? Pitt és Aniston még ma is együtt lennének? Pitt és Jolie élete sosem keresztezte volna egymást? Ezt már sosem tudjuk meg, a többi viszont történelem.

A rajongók két táborra szakadtak, „Team Angelina” és „Team Jennifer” csoportokba szerveződtek, attól függően, hogy melyik színésznő pártját fogták a szerelmi háromszögben. Megszületett a „Brangelina” kifejezés, Brad és Angelina párosára. Innen datálódik a Jennifer Aniston iránti kollektív sajnálat – sokan még azóta is szeretik a szegény áldozat szerepében látni, holott már százszor elmondta és leírta, hogy köszöni szépen, jól van. Ráadásul Brad Pitt-tel is rendezte a kapcsolatát, ami ma már abszolút baráti. Közben Jolie és Pitt is elvált, hangosan, viharosan, ennek az utózöngéivel is tele van a sajtó. Gwen Stefani pedig maradt a zenénél, több szólóalbumot is kiadott a zenekarával közös lemezek mellett, bezsebelt egy csomó díjat – köztük egy Grammy-t – és szereplési vágyát kiéli abban, hogy időnként a The Voice című zenei tehetségkutató műsorban zsűrizik, és időnként beugrik egy-egy filmbe cameózni (vagyis saját magát alakítani). 

Kiemelt kép: Getty Images