Szexszimbólum, színésznő, anya, rendező, jótékonysági nagykövet és még sorolhatnánk. Angelina Jolie csupán 42 éves, de máris annyi címet tudhat magáénak, mint más egy egész élet alatt. Ő napjaink egyik legnagyobb és egyben legmegosztóbb híressége, egyúttal a Nők Lapja 2017/39. lapszámának címlapsztárja. Íme 9 érdekesség róla!

Jótékonyságból jeles

Köztudott, hogy az Oscar-díjas sztár rengeteg jótékonysági szervezetet támogat: az ENSZ Menekültügyi Főbiztosaként több mint húsz országban küzd a menekültek jogaiért, de saját szervezetén, a Maddox Jolie-Pitt Alapítványon keresztül a rászorulók, a betegek és a szegények élethelyzetének javításán is fáradozik.

Lovaggá ütve

Angelina a szexuális erőszak ellen végzett humanitárius munkásságáért 2014-ben tiszteletbeli lovagi címet kapott, melyet maga II. Erzsébet ajándékozott neki. Ez a nőknek adható egyik legfontosabb brit rang, így óriási megtiszteltetés, ha valaki ilyenben részesül.

Furcsa gyűjtemény tulajdonosa

Míg más bélyeget, régi érméket vagy hógömböket gyűjt, addig a színésznő a kések megszállottja, rendkívüli kollekciót tudhat magáénak belőlük.

Gyerekkori álmok

A sztár gyerekkorában nem énekesnőnek, hercegnőnek vagy épp fodrásznak készült, hanem temetkezési vállalkozónak. Azért mi örülünk, hogy végül a színészi-rendezői pályán kötött ki.

Szókimondó vallomás

2013-ban My Medical Choice (Az én orvosi választásom) címmel jelent meg cikke a The New York Timesban. Ebben őszintén írt dupla masztektómiájáról, mell rekonstrukciójáról, illetve arról, hogy édesanyja és nagynénje korai halála miatt döntött a beavatkozás mellett. Marcheline Bertrand 56 évesen, Debbie Marin pedig 61 évesen vesztette életét, mindketten emlődaganat következtében.

Híres felmenők, csendes sikertelenség

Rokonai között számos hírességet találunk, mint például Chip Taylor dalszövegíró – nagybácsi –, Jacqueline Bisset színésznő – keresztanya – és Maximilian Schell filmrendező – keresztapa. Ám hiába a neves családi háttér, a karrierje csak nagyon lassan indult be. Több évig csupán kisebb szerepeket kapott, az áttörést a videójátékból lett mozifilm, a Lara Croft: Tomb Raider hozta meg számára. A kritikusok tetszését ugyan nem nyerte el, de a film kasszasiker lett, Angelina pedig elindult a sztárság felé vezető úton.

Sziszegő házi kedvencek

Háziállatok tekintetében sem mindennapi az ízlése a színésznőnek: rajongva szereti a hüllőket, élete során már több kígyója is volt. Így érthető, hogy nem okozott számára gondot, amikor a Nagy Sándor, a hódító című filmben kígyókkal kellett forgatnia.

A színésznői teljesítmény elismerése

Egy Oscar-díj és három Golden Globe-díj büszke tulajdonosa. Az Akadémia 2002-ben az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért díjazta a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskával – ugyanezért kapott előzőleg aranygömböt is. A másik két díjat az 1997-ben bemutatott George Wallace című dráma mellékszerepéért és az 1998-as Kifutó a semmibe című film főszerepéért hozhatta el.

Meglepő szülinapi ajándékok

Keresztapjától, a már említett Maximilian Schelltől egészen 16 éves koráig minden évben játékbabát kapott a születésnapjára. Volt ezek között beszélő fajta, antik, porcelán, sőt, még fából készült is, amelyeket a színésznő mindig nagy becsben őrzött.

 

A 2017/39. Nők Lapjában címlapinterjút olvashattok a színésznővel. A magazin az előfizetőkhöz szeptember 26-án, az újságárusokhoz pedig szeptember 27-én érkezik.

Szöveg: D.A.

Fotó: theredlist.com

(imdb.com, digitalspy.com)