Jennifer Aniston alvajáró volt, elárulta, mi oldotta meg a problémáját

Sokáig szenvedett, mielőtt rájött, min kell változtatnia, hogy átaludja az éjszakát.

A Jóbarátok sztárjával a People magazin készített a napokban interjút, amelyből kiderült, hogy a színésznő évtizedeken át küzdött alvásproblémákkal. Jennifer Aniston elmesélte, hogy a gondok „valamikor a harmincas éveimben kezdődtek, vagy talán korábban is, de az alváshiány következményeit fiatalon észre sem vesszük, hiszen akkor még legyőzhetetlenek vagyunk.”

„Már kezdtem elfogadni az egészet, aztán hirtelen rájöttem, hogy a kevés alvásnak olyan mellékhatása van, amely a napjaimra, a munkámra, a szellemi és a fizikai teljesítőképességemre is rányomja a bélyegét” – mesélte az 53 éves színésznő, aki azt is elmondta, bárhogy próbált álomba zuhanni, csak az órát leste. „Minél jobban aggasztott a dolog, annál nehezebb volt elaludni.”

Jennifer Aniston alvásproblémája egyre csak súlyosbodott, saját bevallása szerint egy idő után alvajáró lett. „Arra keltem fel, hogy a ház riasztója megszólalt – miattam. Szerintem most már nem csinálom, ez csak akkoriban volt, amikor rettentően alváshiányos voltam.”

Annak ellenére, hogy alvásproblémái komolyak és állandóak voltak, csak nem is olyan rég kért professzionális segítséget. „Olyan gond lett belőle, amivel tényleg megküzdöttem – mondta. – Régebben ez volt az utolsó dolog, amivel foglalkoztam, de így nem lehet tartani magad az egészséges élet három alappilléréhez, ami az étrend, a mozgás és az alvás.

Nem tudsz rendesen edzeni és egészségesen táplálkozni, ha nem aludtál jól, hiszen a belső órád teljesen fel van borulva.”

Jennifer Anistonnak végül egy orvos segített megoldani az évtizedek óta tartó gondjait, és mióta egy bizonyos esti rutint követ, minden rendben van vele. Kellő időt ad magának az elcsendesedésre, nyújtó- vagy jógagyakorlatokaz végez, az okostelefonját pedig nem viszi magával a hálószobába. Igyekszik minden este ugyanabban az időben lefeküdni, „de ez nekünk, színészeknek elég nehéz, mivel ha forgatunk, akkor az időbeosztásunk eléggé hektikus” – magyarázta.

A pihentető alvásának van még egy titka, amely szerinte az édes álmok záloga: egy ágyban alszik a három kutyájával. „Irtó komfortos bekuckózni velük! Megéri velük aludni. Főleg, mióta Chesterfield (Aniston másfél éves kutyája – a szerk.) nem kölyök már. Most már ő is egy édes hétalvó. Valójában néha irigylem is, milyen mélyen szundít.” (Arról, hogy jó ötlet-e a házi kedvenceinkkel egy ágyban aludni, korábban már írtunk a nőklapja.hu-n.)

Kiemelt kép: Getty Images