Igencsak meglepte a kommentelőket, amit Meghan mondott a királynő halála kapcsán

Harry herceg és felesége szeptember nyolcadikán épp egy londoni díjátadóra készülődtek, amikor megtudták: a királynő elhunyt.

A család azóta visszatért az Egyesült Államokba, és Meghan gyorsan adott is egy hosszú címlapinterjút a Variety-nek, amelyben arról mesélt, hogyan birkózott meg a család a királynő elvesztésével.

Meghan és a királynő

„Az élet megrázó történései elgondolkodtatják az embert: gondolkodni kezd arról, hogy mire akarja összpontosítani az energiáit. Velünk is így történt. Jelenleg energikusnak és izgatottnak érezzük magunkat mindazok miatt a projektek miatt, amiket együtt építgetünk a férjemmel. Az alapítványunkra összpontosítunk, így a munkánk nagy része a jótékonyság területén zajlik” – foglalta össze gyakorlatiasan a hercegné.

„Nagyon hálás vagyok, hogy a férjemmel lehettem, hogy támogassam őt ebben az időszakban – mesélte az elmúlt hetekről. – Nehéz időszak volt, de a férjem, aki mindig is optimista volt, azt mondta: »Most újra a férjével van«.” Utalva rá, hogy a nagyszülői házaspár egyik tagja sem él már (Fülöp herceg 2021. április 9-én hunyt el).

Sokakat meglepve Meghan az interjúban többször is a királynővel való baráti viszonyát ecsetelte, olyanokat mondott, mint „Mély hálát érzek, hogy időt tölthettem a királynővel, és megismerhettem őt”, valamint hogy „Büszke vagyok rá, hogy melegséggel viszonyultunk egymáshoz a család matriarchájával”.

Meghan és mindenki más

A Variety egyébként ezzel a szöveggel promózza új lapszámát: „Meghan Markle-t sokféleképpen jellemezték már: határozott, rokonszenves, sőt Diana-szerű. De tölts vele egy napot, és egy olyan oldalának lehetsz tanúja, amit a nyilvánosság még nem látott: az amerikai kocka-anyukának”.

A bejegyzés alatt az egyik legtöbb lájkot kapott komment viszont megkérdőjelezi ennek valóságalapját: „»Diana-szerű« könyörgök… Diana hercegnő egy jótékonykodó nő volt, aki az életét mások segítésének szentelte…” – olvasható a hozzászólásban. De ez csupán a jéghegy csúcsa,  mert sokkal indulatosabb reakciók is érkeztek: „Kérem. Soha. Soha. Ne. Hasonlítsátok össze ezt a nőt Dianával…”, „Bocsi, de Dianának közelébe sem ér. Meghan egy vicc” és így tovább…

Más zavarodottságát fejezte ki: „Azt hittem, azért hagyták el Nagy-Britanniát, hogy a nyilvánosságtól távol éljenek. Ez a címlap ennek pont az ellenkezőjét jelenti.” Ezzel többen egyetértettek: „De te nem akartál a médiában lenni….. mégis itt vagy… a médiában” – írta egy kommentelő Meghan fotója alá.

Megbocsátás?

Korábban mi is írtunk róla, hogy II. Erzsébet királynő halála után felmerült, hogy Meghan talán visszalophatja magát a britek szívébe.

 „Egy, a People magazinnak nyilatkozó palotához közeli informátor szerint Meghant annyira megérintette az emberek szeretete, amit ekkor tapasztalt, hogy már az is szóba került a férje és közötte, hogy visszaköltöznek a ködös Albionba, mégpedig Frogmore Cottage-ba, amit korábban már felújíttattak maguknak, és ami mindössze 5 perc sétára található Vilmosék új lakhelyétől, Adelaide Cottage-től, ahová a nyáron költöztek. Így elképzelhető, hogy egy nagyszülő halála – az átlagos családokhoz hasonlóan – segít elsimítani a viszályt, és kibékítenie a testvéreket is egymással. És akkor talán az emberek is megbocsátanak Meghannek.” – írtuk akkor.

Nos, a fentiek alapján mindez egyre kevésbé valószínű.

Kiemelt kép: Harry és Meghan II. Erzsébet temetésén 2022. szeptember 19-én, Windsorban – Fotó: Victoria Jones – WPA Pool/Getty Images