Meghan Markle több interjút is adott mostanában, és megint érdekes dolgokra derült fény.

Meghan Markle reméli, hogy a Harry herceg és édesapja, Károly herceg közötti kapcsolat helyrehozható annak ellenére is, hogy az hatalmas károkat szenvedett a sussexi hercegi pár azon döntése miatt, miszerint visszalépnek a királyi élettől. A 41 éves sussexi hercegné a The Cut magazinnak adott terjedelmes interjúban beszélt az apjával, Thomas Markle-lel való elhidegült kapcsolatáról, és hogy Harry és Károly viszonya is megsínylette az elmúlt évek történéseit.

„Harry azt mondta nekem, hogy »elvesztettem az apámat ebben a folyamatban«– mondta a hercegné, majd a saját apjával való kapcsolatára is utalt – Nem kell, hogy nekik is ugyanolyan legyen, mint nekem volt, de ez az ő döntése.”

A pár 2021 márciusában Oprah Winfrey-nek adott hírhedt interjújában Harry herceg azt mondta, hogy a 73 éves Károly herceg nem fogadta a hívásait, amikor át akarta vele beszélni a királyi családban betöltött hivatalos szerepük elhagyását. A 37 éves Harry azt is elmondta akkor, hogy a királyi család szó szerint elvágott tőle minden anyagi segítséget, miután 2020 januárjában bejelentették, hogy visszalépnek.

Azonban talán nincs minden veszve, hiszen Károly herceg találkozott Harryvel és Meghannel – valamint unokáival, a 3 éves Archie Harrisonnal és az 1 éves Lilibet Dianával – amikor a család júniusban Erzsébet királynő platinajubileumi ünnepségére látogatott Nagy-Britanniába. „Fantasztikus látogatás volt. A herceg nagyon örült, hogy láthatta a unokáit – először találkozhatott a lányunokájával” – nyilatkozta a családhoz közelálló forrás a People magazinak, hozzátéve, hogy csodálatos volt, hogy Harry és Meghan újra Nagy-Britanniába látogattak.

2018-ban, amikor még minden jónak tűnt. (Fotó: Getty Images)

Harry herceg beszélt akkor arról is, hogyan vezetik feleségével közös jótékonysági alapítványukat, az Archewellt az otthoni irodájukból. „A legtöbb ember, akit ismerek, és sokan a családomból is, nem tudnak együtt dolgozni és élni. Ez valóban nagyon furcsa helyzet, mert nagy a nyomás. Én mégis teljesen természetesnek és normálisnak érzem.”

Amikor megkérdezték, hogy van-e lehetőségük a családjukkal való megromlott viszony javulására, Meghan a következőket mondta a The Cutnak: „Szerintem a megbocsátás nagyon fontos. Sokkal több energiát igényel, ha nem bocsátunk meg. De a megbocsátáshoz is sok erőfeszítés kell. Én tényleg aktívan igyekeztem, főleg annak tudatában, hogy bármit mondhatok. Ameddig van mondandóm, addig beszélni is fogok. De ahogy mondani szokták, a csönd is a dal része.” Az biztos, hogy Meghan és a többi családtag viszonyáról egyre durvább dolgok derülnek ki, állítólag Vilmos és Harry a feleségeik miatt nem állnak szóba egymással, ráadásul több dolgozó is zaklatással vádolja Meghant, de a palota – úgy néz ki, hogy – el akarja tussolni az ügyet.

A félvér identitásáról is beszélt

Meghan a héten újra jelentkezett a Archetypes című, a Spotify-on elérhető podcastjének második epizódjával, ezúttal Mariah Carey-vel beszélgetve arról, hogy milyen félvérnek lenni. Az énekesnő elmondta, hogy fiatal lányként gyakran költözött, és gyakran érezte magát a fekete és fehér oldal között rekedve.

„Egyáltalán nem illeszkedtem be sehova” – mondta Carey. Meghan visszautalt egy (a szintén félvér) Halle Berry-vel készült interjúra, amelyben Halle megjegyezte, hogy mivel neki sötétebb a bőrszíne, ezért fekete nőként kezelték, nem pedig félvér nőként. „Azt hiszem, számunkra ez teljesen más, mert mi világos bőrűek vagyunk – mondta Meghan. –

Nem fekete nőként kezelnek, de nem is úgy, mint egy fehér nőt. Valahogy a kettő között helyezkedünk el.”

Azt is hozzátette, hogy őt csak akkor kezdték el igazán fekete nőként kezelni, amikor elkezdett Harry herceggel járni. A podcast első részében Serena Willimsszel beszélgetett, akkor pedig azt mesélte a teniszezőnek, hogy a Harryvel való kapcsolatáig arról sem tudott, hogy az ambíciói „rosszak”, és hogy vissza kellett fognia magát.

Sussex hercege és hercegnéje egyébként a jövő héten visszatér az Egyesült Királyságba egy sor jótékonysági rendezvényre, és Németországba is elutaznak, hogy Düsseldorfban megkezdjék a jövő évi Invictus Játékokat. Azt nem tudni, hogy a pár találkozik-e a királyi család tagjaival a látogatásuk során.

Kiemelt kép: Getty Images