Megható módon reagált Károly herceg, amikor először találkozott unokájával, Lilibettel

Archie-t korábban látta már nagypapája, de a kis Lilibet Dianával most találkoztak először.

Harry és Meghan a királynő platinajubileumára utazott Nagy-Britanniába – ekkor történt az ominózus találkozó is nagypapa és unokái között. 

Egy a palotához közeli forrás úgy fogalmazott, Károly első találkozása lányunokájával, Lilivel „nagyon érzelmesre” sikeredett. Károly és hercegnéje „teljesen fel voltak dobva” attól, hogy végre láthatták Harry-t és Meghant, valamint gyermekeiket, Archie-t és Lilibetet, akiről nemrég láthattuk az első hivatalos portrét

Harry és a család többi tagja köztudottan igen viharos kapcsolatot ápol egymással. Amikor a herceg 2020-ban távozott a palotából (pontosabban lemondott a királyi családi kötelezettségekről és hivatalos címekről), apja hetekig nem válaszolt telefonhívásaira; Harry ekkor úgy fogalmazott, hogy úgy érzi, apja cserbenhagyta. Később a híres-hírhedt Oprah-interjúban arról is meséltek Meghannal, hogy az uralkodói család egy meg nem nevezett tagja rasszista volt a fiukkal szemben (annak születése előtt), és a palotát amiatt is hibáztatták, hogy nem segítettek Meghannak, amikor állítólag öngyilkosságot fontolgatott. (Meghant közben bepanaszolták a Kensongton-palota dolgozói, amiért állítólag durván viselkedett velük, ezt pedig II. Erzsébet királynő ki akarja vizsgáltatni, bár ahogy megírtuk mi is, részleteken nem tudni egyelőre, hogy pontosan mivel is vádolják a hercegnét.)

Mindezeken a sérelmeken azonban úgy tűnik, sikerült valamelyest túllépni, amikor a hercegi pár június elején visszatért az Egyesült Királyságba. Több forrás is úgy nyilatkozott, hogy „csodálatos” és „fantasztikus” volt a látogatásuk, és hogy Károly és Kamilla teljesen el volt ragadtatva attól, hogy újból találkozhattak a párral és a kicsikkel. Lilibetet ráadásul ők és a névadó dédnagymama, a királynő is most láthatta először, a találkozó pedig állítólag nagyon meghatotta az idős párt (a kislánynak tartalmas kirándulásban volt része, ugyanis ha mindez nem lett volna elég, azokban a hetekben ünnepelte első születésnapját is).

Harry és Meghan ugyan megjelent a jubileumi hálaadó istentiszteleten is a Szent Pál-székesegyházban, de más nyilvános ünnepségen nem vettek részt. Egy bennfentes szerint továbbra is kitartanak függetlenedési törekvéseik mellett, és „nagy dicséret illeti őket, mivel azt mondták, hogy anyagilag is függetlenedni szeretnének, és ezt mostanra sikerült is elérniük”. 

Kiemelt kép: Károly herceg és Henrik herceg a Londoni Természettudományi Múzeumnál 2019. április 4-én – Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage/Getty