A kubai származású színésznő lassú nyarat tervez a kislányaival. Fő programjuk az unatkozás lesz, hiszen aközben születnek az igazán kreatív ötletek!

Sok hollywoodi színésznek vannak sztárallűrjei, ha a gyerekeiről van szó, ami időnként a bébiszittereiket is az őrületbe kergeti. Eva Mendes viszont azok táborát erősíti, akik teljesen normálisan gondolkodnak a gyereknevelésről. Idén nyárra például a legfőbb családi programjuk az unatkozás lesz. (A gyerekkori unatkozás fontosságáról már mi is írtunk.)

Elég volt a jövés-menésből

A 48 éves színésznő két kislányt nevel partnerével, Ryan Goslinggal, a 7 éves Esmeraldát és egy évvel fiatalabb húgát Amadát. Most leginkább Gosling legújabb szerepétől hangos a sajtó: Kent alakítja a készülő Barbie-filmben, a forgatásról pedig elképesztő vicces fotók szivárognak ki, amelyeken neonszínű görkoris szettekben látható a Barbie-t játszó Margot Robbie-val. Mendes ritkán nyilatkozik a családjáról, nemrég azonban kivételt tett és elárulta, hogy az utóbbi időben nagyon zsúfoltak voltak a hétköznapjaik: Gosling Londonban forgatott, ahová a család is elkísérte. A több mint négy hónapos ott tartózkodást igyekeztek kimaxolni.

„Amikor Londonban voltunk, musicalről musicalre jártunk, kihasználva, hogy újra lehet színházba menni, elmentünk mindenféle múzeumba és a windsori kastélyba – rengeteg kirándulást terveztem, amiket meg is valósítottunk. És most úgy érzem, itt az ideje az unalomnak. Visszahozom az unalmat, különösen a gyerekek számára, de magamnak is. Tényleg úgy érzem, hogy amikor unatkozunk – nem stimulál minket a telefon, az iPad, a számítógép vagy a tévé –, akkor jönnek az ötletek” – vallott nyári terveiről A randiguru című, 2005-ös romantikus komédiával befutott színésznő a Byrdie magazinnak. És hogy milyen az unatkozás Mendes szerint? „Néha szórakoztató, néha veszélyes, néha pedig örömteli. Nagyon szeretném, ha az idei az unalom nyara lenne” – mondta a színésznő.

Az anyaság a legfontosabb

Mendes sok más színésznőhöz hasonlóan szünetet tartott a karrierjében a gyerekek érkezésekor, és egy évtizedre szinte teljesen eltűnt a reflektorfényből. A médiától is extrán óvja lányait, csak nagyon ritkán kapják őket lencsevégre a lesifotósok. Nemrég elérzékenyülve mesélt arról, hogy édesanyja egyedül nevelte fel őt és a testvéreit, és ebből a családi múltból nagyon sok erőt tud meríteni, ha a saját anyaságáról van szó.  Mendes minden nyilatkozatából árad, mennyire élvezi az anyaszerepet. Nemrég a Today Showban úgy fogalmazott, hogy  „megszállottan” neveli két lányát. „Színésznő vagyok, ruhákat terveztem, és egy csomó különböző dolgot csináltam. De ez a legkreatívabb dolog: kialakítani velük egy életet – mondta Mendes. – Az anyukám 8-9 éves koromig otthon tudott lenni velem, és ezek az emlékek, a vele töltött évek formáltak engem. Emiatt nagyon szerencsésnek éreztem magam, és azt gondoltam: »A fenébe is, én is nagyon szeretném ezt az időt velük tölteni«. Mostanra pedig teljesen a megszállottja lettem ennek” – vallotta be a kubai származású művész. 

Takarítás-mánia

Azért Mendes az unatkozás mellett biztosan figyelmet fordít majd a Skura céggel nemrég indított együttműködésére is, amelynek középpontjában tisztítószerek állnak. A színésznőnek mindig is fontos volt a rend és a tisztaság az otthonában, a pandémia alatt viszont alaposan megkutatta a témát. Azóta csak egyfajta mosogatószivacsra esküszik és a közösségi médiában leginkább arról posztol, hogy mosogat vagy konyhapultot töröl. Eközben pedig poénból a szivacshoz színben és mintájában illő ruhákat vesz fel. Hogy egy hollywoodi színésznő a takarítóeszközeihez öltözzön? Ilyet se láttunk még!

Kiemelt kép: Getty Images