Te például tudtad, hogy egykor takarítónőként is dolgozott, vagy hogy szívesen jár vadászni?

Margot Robbie az a nő, aki minden fiatal nő karrierálmát valósítja meg. Már 17 évesen szerepelt a Szomszédok (Neighbours) című szappanoperában (alakításáért kétszer is Logie-díjra jelölték hazájában, Ausztráliában), ahol Donna Freedman karakterét alakította. Már az első részben feltűnt, pontosan 2008. június 2-án. Eredetileg csupán vendégszereplőnek szánták, de annyira tehetségesnek találták, hogy debütálása után máris beleírták a sorozatba az állandó tagok közé.

Az igazi nagy áttörést A Wall Street farkasa (The Wolf of Wall Street) hozta meg neki 2013-ban Leonardo DiCaprio oldalán, majd 6 év múlva Quantin Tarantino is lehetőséget adott neki a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time… in Hollywood) című filmben.

Ott meg is mutatta valódi tehetségét Sharon Tate színésznő bőrébe bújva. Olyan összetett női karaktereket is profin hozott, mint Tonya Harding korcsolyázónő az Én, Tonyában (I, Tonya) vagy Kayla Pospisilt a Botrányban (Bombshell). És persze nem feledkezhetünk meg Harley Quinn karakteréről sem az Öngyilkos osztagban (The Suicide Squad), őt szintén Robbie alakítja, nem kis beleéléssel. A színésznő csillaga évek óta ugyanolyan erővel ragyog, nem véletlenül választotta be a Time magazin 2017-ben a 100 legbefolyásosabb ember közé, majd 2019-ben a világ legjobban fizetett színésznői közé sorolták. Az Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjra jelölt ausztrál színésznő és filmproducer ma, július 2-án ünnepli 31. születésnapját. Ennek apropóján gyűjtöttünk össze olyan érdekességeket, amelyeket (talán) még te sem tudsz róla.

 1. Édesanyja, Sarie Kessler, fizikoterapeuta, édesapja egykori farmtulajdonos. Gyerekkora jelentős részét egy ausztráliai farmon töltötte.
 2. Miután a világ másik felére, Amerikába költözött karrierje érdekében, Christina Ricci színésznővel annyira jó barátnők lettek, hogy közösen béreltek lakást.
 3. Maggie nagyon vágyott a Charlie Angyalai egyik szerepére, de helyette a Pan Am című sorozatban kapta meg Laura Cameron szerepét; de nem bánta meg, hiszen ennek a produkciónak köszönheti hírnevét és Ricci (együtt játszottak benne) barátságát is.
 4. Kétszer is úgy jutott munkához (Szomszédok sorozat, Volt egyszer egy… Hollywood), hogy levelet írt a rendezőnek, miszerint nagyon is alkalmasnak érzi magát a szerepre.
 5. Az Ausztráliában cseperedő Robbie-t édesanyja beíratta egy cirkusziskolába. Trapéz számokban kitűnőre végzett.
 6. Szívesebben hord farmert pólóval és tornacipővel, mint elegáns, nőies darabokat.
 7. Kislányként az osztálytársai úgy hívták, hogy „Magott”, ami férget, kukacot jelent.
 8. Gyakran jár Európába nyaralni, de nem árulja el pontosan hová, hogy a legnagyobb nyugalomban pihenhessen.
 9. Kedvenc hobbija a szörfözés és a motorozás, de néha egy-egy vadászatra is benevez.
 10. Máig kedvenc plüss nyuszijával alszik.
 11. 2018-ban a Chanel nagykövete lett. 
 12. Margot rettentő büszke arra, hogy A Wall Street farkasa gázsijából sikerült édesanyja jelzáloghitelét rendeznie.
 13. A filmben eredetileg nem szerepelt az az óriási pofon, amit DiCapriónak adott az egyik jelentben, de annyira megtetszett a stábnak, hogy végül nem vágták ki. Margot később elmondta egy interjúban: nagyon félt, hogy elbocsájtják a cseppet sem fájdalommentes improvizációért.
 14. Az egyik ágyjelenet előtt annyira izgult, hogy három tequilát is meg kellett innia, hogy ellazuljon.
 15. Éppen az erotikus jelenetek miatt a nagyszülei nem is látták a filmet.
 16. Elképesztően hasonlít három másik kolléganőjére, aki nem más, mint Emma Mackey színésznő (a Netflixen futó Szexoktatás sorozatban meg is tudod nézni), Samara Weaving (Három óriásplakát Ebbing határában), illetve Jamie Pressly is kiköpött mása, aki a Nevem Earl, amerikai vígjátéksorozatban vált igazán ismertté.
 17. Nagyon végletes nőnek tartja magát, legyen az magánélet, karrier vagy diéta.
 18. Nincs számára lehetetlen. „Ha akarok valamit, azt muszáj megvalósítanom”, nyilatkozta a brit Vogue magazinnak.
 19. Nyolcéves kora óta hajlamos a migrénre, amit csak besötétített szobában bír elviselni. Ha épp forgatás közben jön rá, gyorsan bevesz egy gyógyszert, és megkéri a sminkeseket, hogy minél sötétebb helyen sminkeljék.
 20. A Botrány című film forgatása közben többször remegő kézzel ment haza, annyira hatása alá került a jeleneteknek.
 21. Producerként minden erejével (és persze pénzével) támogatja a női filmrendezőket, színésznőket, hogy tehetségüket ők is ugyanúgy megmutathassák, mint férfi kollégáik.
 22. Világkarrierje előtt a Subwayben is dolgozott, ahol megtanulta a tökéletes szendvics elkészítését. Sőt egy időben házak takarítását is vállalta, illetve egy szörfboltban is segített a vevőknek.
 23. Eredetileg barna haja van, amit azért változtatott szőkévé, hogy több szerephez jusson Hollywoodban.
 24. Képtelen egészségen táplálkozni, legszívesebben hamburgert eszik sült krumplival, amihez rendszerint sört iszik.
 25. Ha viszont tudja, hogy bikinire kell vetkőznie, akár három napig is képes sárgarépán élni.
 26. Imádja a jelmezeket, ezért minden évben türelmetlenül várja a Halloweent.
 27. Hatalmas rajongója a New York Rangers jégkorongcsapatának, és ő is szívesen űzi ezt a sportot.
 28. A Playboy egykori atyja, Hugh Hefner felkérte egy címlapra, amit Margot ezzel a magyarázattal utasított vissza: „A Wall Street Farkasaiban kizárólag művészi célzattal vetkőztem, nem szeretném öncélúan mutogatni magam.”
 29. A Focus – a látszat csal című film forgatásán állítólag Will Smith-tel olyan kémia alakult ki köztük, hogy szinte felrobbantak a kamerák. A pletykák szerint sokkal több volt köztük kollegiális viszonynál, de ezt soha egyikük sem erősítette meg.
 30. Sőt egyszer Brad Pittel is összehozták már. A pletykák szerint a Volt egyszer egy… Hollywood forgatásán kerültek közelebbi kapcsolatba, de ezen mind a két sztár csak jókat nevetett az interjúk során.
 31. Kedvenc filmje a 1993-as Tiszta románc, amiben véletlen vagy sem, de Brad Pitt is játszott.