A legőrültebb kérések, amit a sztárgyerekek dadusainak teljesítenie kell

Jelmez, paróka, új név? Csak néhány extra, ami a sztárok bébiszittereinek munkaköri leírásában szerepel. Sőt, van híresség, aki azt is megszabja, hogy mit ehet vagy mondhat a bébiszitter.

Ha azt gondolnánk, hogy a legnépszerűbb színészek és énekesek sztárallűrjei a forgatásokra vagy fellépésekre szorítkoznak, nagyot tévedünk. A celebszülők szoros kontroll alatt tartják az otthoni dolgokat is, különösen, ha a gyerekeikről van szó. Összegyűjtöttük a tíz legelvetemültebb kérést, amivel szegény bébiszittereiket bombázták.

Gwyneth Paltrow, a túlszabályozó

Az régóta közismert, hogy Gwyneth Paltrow az egészséges életmód elkötelezett híve, ám alkalmazottai elmondása szerint ezt mindenki mástól is megköveteli a környezetében. Gwyneth a dadusoktól is elvárja, hogy az ő szigorú diétáját kövessék, és ne fogyasszanak koffeint, búzaféléket és tejtermékeket, ezzel mutatva jó példát két gyermekének, Apple-nek és Mosesnek.

Mariah Carey: egy díva otthon is díva

A világ egyik leghíresebb énekesnője azt szereti, ha pozitív energia veszi körül, és ebben az ikrei, Monroe és Moroccan közreműködésére is számít. Egyik bébiszittere kikotyogta, hogy a gyerekeknek minden egyes nap dicsérniük kell az anyjukat, gyönyörűnek és tehetségesnek kell őt nevezniük. Mindez természetesen a dadusokra is vonatkozik, nekik is bőkezűen kell bánniuk a dicsérettel, ha a sztárról van szó.

Mariah Carey a gyerekeivel 2018. december 9-én a nottinghami Motorpoint Arena színpadán (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage/Getty Images)

Ezt nem akarjuk elhinni Julia Robertsről

Julia Roberts gyerekei már egész nagyok (az ikrek, Hazel és Phinnaeus 17 évesek, Henry pedig 14), az állítólagos sztori még kiskorukra nyúlik vissza. Amikor Robertsnek este is dolgoznia kellett, és nem ért haza fektetésre, arra kérte a bébiszittert, hogy vörös parókában legyen, remélve, hogy a gyerekek így majd azt hiszik, hogy az anyukájuk kíván nekik jó éjszakát. „Egy kicsit fura volt, de megértem” – mondta a bébiszitter. Akárhogy is, nehéz elképzelni, hogy ilyen átlátszó trükkhöz folyamodott a színésznő, aki az ikonikus vörös óta sok hajszínt kipróbált, legutóbb például éppen őszre váltott.

Éjszakai káosz Angelina Jolie otthonában

Angelina Jolie nem a szigorúságáról híres, ha a gyermekeiről van szó. A család egyik korábbi bébiszittere szerint a Jolie-Pitt gyerekek addig rohangálhatnak a házban, amíg csak kedvük tartja, és akkor fekszenek le aludni, amikor akarnak. Ez viszont azt jelenti, hogy a rájuk vigyázó személyzetnek is ébren kell maradnia, és nem parancsolhatják ágyba a gyerekeket. Tekintve, hogy néhány éve még hat csemetéről volt szó, nem irigyeljük őket.

Angelina Jolie hat gyerekével 2019. február 25-én a New York-i Crosby Street Hotelben (Fotó: Monica Schipper/Getty Images for Netflix/Getty Images)

Latexruhás szuperhősök Gwen Stefaniéknál

Sajnos hollywoodi körökben nem ritka, hogy a férj lelép a bébiszitterrel. Így járt Gwen Stefani is, akinek rocksztár férje, Gavin Rossdale megcsalta őt Mindy Mann nevű dadájukkal. Azóta a No doubt énekesnője kizárólag férfi bébicsőszöket alkalmaz három fia mellé. Egyik korábbi „férfiszittere” elárulta, hogy minden este latex szuperhősruhába bújt, hogy így szórakoztassa Kingstont, Zumát és Apollót.

Tom Cruise Mary Poppinst akarta a lányának

Amikor Suri, Tom Cruise és Katie Holmes közös lánya kicsi volt, háromszor is megnézte a Mary Poppins című musicalt a Broadway-n. Ezt követően egy saját éneklő angol dadust szeretett volna, és Tom Cruise nem késlekedett teljesíteni lánya kívánságát. Cruise egy igazi Mary Poppinst keresett: állítólag még egy New York-i casting ügynökséget is felkeresett, hogy megtalálja a tökéletes jelöltet. Ha hinni lehet az akkori magazinoknak, Katie Holmes (aki azóta már elvált Cruise-tól) viszont nem volt elragadtatva az ötlettől.

Tom Cruise és Suri Cruise a Schenley Plaza körhintáján Pittsburgh-ben 2011. október 8-án (Fotó: James Devaney/WireImage/Getty Images)

Jessica Simpson a külső alapján választ

Jessica Simpson inkább elébe megy a dolgoknak, nehogy őt is utolérje a „férjem megcsalt a bébiszitterrel” nevű átok. Az énekesnő konkrét követelményeket szab meg a dadák kinézetét illetően: csak jelentéktelen külsejű nőket hajlandó alkalmazni három gyermeke mellé. A neten keringő fotók alapján Simpson dadái általában idősebb, nagymamás külsejű hölgyek, akik jó eséllyel nem ébresztenek szenvedélyt focista férjében, Eric Johnsonban.

Hally Berry a távolságtartásban hisz

Az első Oscar-díjjal jutalmazott afro-amerikai színésznő állítólag arra kéri a bébiszittereit, hogy ne ölelgessék és puszilgassák a gyerekeit, mivel nem szeretné, hogy Nahla és Maceo túlságosan kötődnének hozzájuk. Ezt cáfolni látszanak az olyan fotók, amelyeken a kis Nahla a dadusa ölében van. Vajon a dadus durva szabályszegéséről van szó, vagy időközben Berry enyhült meg a kérdést illetően?

Victoria Beckham átnevezi a dadusokat

David Beckham felesége talán túlzottan is védelmezi egyetlen lánygyermeküket, Harpert. Amikor meg kellett válniuk a kislány Jo névre hallgató dadusától, Victoria úgy döntött, minden jövőbeni dadust Jonak fognak szólítani, hogy Harpert így óvják a változások okozta bizonytalanságtól. Kíváncsiak lennénk, mit szóltak ehhez a későbbi dadák (és mikor jelezte a kis Harper, hogy ennek semmi értelme).

Victoria, Harper és David Beckham egy focimeccsen Fort Laderdale-ben 2021. április 18-án (Forrás: Cliff Hawkins/Getty Images)

Charlize Theron, a megközelíthetetlen

A gyönyörű dél-afrikai színésznőről régóta az a hír járja, hogy nehéz vele együtt dolgozni. Nos, ha hinni lehet az exdadusainak, akkor nemcsak a kollégáival, hanem az alkalmazottaival sem jó fej. Theronnak két örökbefogadott gyereke van, Jackson és August, akiket egyedül nevel. Egy korábbi dada szerint nem volt szabad ránéznie a sztárra, és nem is szólhatott hozzá. Ehelyett mindent le kellett írnia, amit a gyerekekkel kapcsolatban közölni szeretett volna a színésznővel.

Kiemelt kép: Getty Images