Lucien Laviscount sokat köszönhet az egykori focistának – és mi is hálásak vagyunk neki.

Azoknak, akik a két ünnep között ledarálták az Emily Párizsban második évadát, minden bizonnyal be sem kell mutatnunk Lucien Laviscountot, aki a Netflix (igencsak megosztó, meg is írtuk, hogy miért) sikersorozatában Alfie-t, a szarkasztikus humorú londoni bankárt alakítja.

A 29 éves színész a valóságban is brit származású, karrierjét a Grange Hill című tinidráma indította be 2007-ben, majd több televíziós sorozatban – például a Coronation Streetben és a Waterloo Roadban – is látható volt, sőt 2011-ben a Celebrity Big Brother nyolcadik évadában is versenyzett, a valóságshow-ban olyan hírességek voltak a lakótársai, mint Kerry Katona énekesnő, Tara Reid színésznő és Pamela Bach Hasselhoff, David Hasselhoff volt felesége. Lucien Laviscount számára azonban az igazi áttörést legújabb szerepe, az Emily Párizsban második évadának kulcsfigurája hozta meg.

Fotó: Paul Archuleta/WireImage for Fashion Media)

És mindez meg sem történhetett volna, ha nincs David Beckham! Bizony, a fiatal színész nemrég elárulta a Grazia magazinnak, hogy azért kezdett el színészkedni, mert a sztárfocista segített neki bejutni egy színitanodába, amikor mindössze tízéves volt. „Egy Marks and Spencer kampányban vehettem részt modellként, miután a semmiből leszólítottak az utcán engem és az anyukámat – magyarázta Lucien. – A Marks and Spencer reklámjában David Beckhammel szerepeltem. Rosszcsont kisfiú voltam a kamerák előtt, David pedig folyton azt mondogatta,

»Lucien, olyan vicces figura vagy, színészkedned kellene.«

Nekem akkor még fogalmam sem volt arról, hogy mi az a színészkedés. David egyik asszisztense felhívott egy manchesteri színitanodát, amely aztán felvette a kapcsolatot az anyukámmal. Szóval így indult a pályám – elég vad, nem?”

Valóban elég vad. Ez a háttértörténet pedig még viccesebbé teszi azt az Emily Párizsban-jelenetet, amikor Lucien karaktere, Alfie azt magyarázza Emilynek (Lily Collins) és a barátnőjének, Camille-nak (Camille Razat), hogy úgy ülnek a focipálya szélén, mint a focistafeleségek – mint például Victoria Beckham.  

Kiemelt kép: Getty Images