Mi mindent tett a szexszimbólum legendás szépsége megőrzéséért?

A legendásan gyönyörű színésznő olyan trükköket vetett be a mindennapok során, amelyeket a mai korban is alkalmazhatunk hasonló siker érdekében. 

Kerülte a napfényt 

„Személy szerint ellene vagyok a barnaságnak, mert szeretem tetőtől talpig szőkének érezni magamat” – nyilatkozta egyszer. 

A szőke egy specifikus árnyalatát szerette

A legenda szerint a sztár a szőke egy igazán különleges, „párnahuzatfehér” névre keresztelt árnyalatára festette a haját – háromhetente. A gyakori mosást (ezáltal pedig a kopást, fakulást) elkerülendő a kétnaponta történő száraz samponozásra esküdött.

Trükközött a rúzzsal

Kevesen tudják, de a Monroe védjegyévé vált vörös szín nem egy, hanem mintegy öt különböző rúzs együttes alkalmazásának eredménye volt. Az ajkak szélére a legsötétebb, az ajkak belsejére pedig a legvilágosabb árnyalat került – a teltebb összhatás érdekében. 

Amikor csak tehette, sokat aludt…

Legtöbbször csupán öt, de ha lehetősége volt rá, akár tíz órát is aludt egyhuzamban. „Vasárnap? Az egyetlen, teljes pihenésre szánt napom. Néha két órán át is ébredezem, kiélvezve a szendergés minden pillanatát” – mesélte anno a Pageant magazinnak. 

…minél zavartalanabbul

Bevallása szerint a pizsamák és hálóingek csak zavarták a pihenésben, ezért éjszakánként mindössze öt cseppnyi Chanel No.5 parfümöt viselt. 

Jeges fürdőket vett

Hitt benne, hogy a jéghideg víz gondoskodik bőre feszességéről – alkalomadtán pedig fentebb említett, kedvenc parfüméből is cseppentett néhányat a kádba. 

Rendszeresen konzultált bőrgyógyászával

Marilyn Monroe és Audrey Hepburn is a magyar származású bőrgyógyász, László Ernő páciensei voltak. Monroe állítólag annyira tartott a pattanásoktól, hogy naponta akár ötször is arcot mosott – emiatt viszont bőrszárazság gyötörte. 

Vazelint kent az alapozója alá 

A mai sminkdivat egyik legalapvetőbb termékét, a highlightert találta fel évtizedekkel korábban – a vazelin ugyanis hasonló ragyogást kölcsönöz a bőrnek a kívánt helyekre kenve (ráadásul a bőrszárazság kellemetlen tüneteivel is felveszi a harcot). 

Nem vitte túlzásba a testmozgást

Sosem csinált titkot belőle, hogy nem kifejezetten rajong a nagy terheléssel járó, szabályokhoz kötött edzésekért. Ezek helyett minden reggel egy egyszerű, mellfeszesítő hatásúnak tartott tornát végzett, melynek során egy-egy kétkilós súlyzót oldaltartásból tizenötször feje fölé emelt. 

Kiemelt kép: Marilyn Monroe a tengerparton – George Rinhart/Corbis via Getty Images