Védelem és ápolás a Nők Lapja 2021/24. számának Szépség rovatában.

Aki rendszeresen festi a haját, tapasztalhatta, hogy még a mai kiváló minőségű hajfestékek mellett is különleges bánásmódra van szükség a színezés után. Máris soroljuk a legfontosabb lépéseket és ápolási trükköket!

Akár ősz tincseinket szeretnénk elfedni, akár színt akarunk váltani, mert az eredetivel nem tudunk kibékülni, vagy mert változatosságra vágyunk, a hajfestés mindenképp drasztikus beavatkozásnak számít, hiszen megváltoztatja hajunk szerkezetét. Épp ezért különösen fontos az otthoni kezelés: nem mindegy, milyen gyakran és mivel mosunk hajat, használunk-e ápoló termékeket, ahogy az sem, hogyan szárítjuk és formázzuk a frizuránkat. Ám ha az alábbi szabályokat betartjuk, megőrizhetjük hajkoronánk egészségét.

A kevesebb több

Festés után minimum két, de inkább három napig nem szabad hajat mosni, így elkerülhetjük a szín idő előtti kifakulását. A későbbiekben is érdemes ritkábban samponozni – nem véletlenül a száraz sampon a festett loknik egyik legjobb barátja.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .