Vörös rúzst nemcsak viselni, de felkenni is kihívást jelenthet, ezért sokszor tartunk tőle. Ám ez a pár praktikus tipp mindkettőt megkönnyítheti.

Örök divat, elegáns és nőies is, de olykor nagyon soknak tűnik, különösen, ha nappal viseljük. Pláne, ha nem a bőrszínünkhöz megfelelő tónust választjuk, ha nem tudjuk szépen felvinni, és kiszalad az ajakvonalunkból vagy összekeni a fogainkat. Ennek ellenére titkon mindannyian vágyunk rá, hogy egyszer megtaláljuk az igazit, és bátran viseljük legalább színházba vagy valamilyen különleges alkalomra.  

Vörös rúzst (ha nem tartós és matt) úgy is fel lehet tenni, hogy természetesebb és finomabb összhatást kapjunk, és még különösebb kézügyesség vagy gyakorlat sem kell hozzá. Először balzsamozzuk be az ajkunkat, majd az ujjunkkal finoman ütögetve vigyünk fel egy kevés színt középről a száj sarka felé haladva. Ha nagyon intenzív a szín, először a kézfejünkön ütögessük le a felesleget az ujjbegyről, és csak a maradékot vigyük fel az ajkunkra. Ezzel a technikával könnyebben megbarátkozhatunk az élénk színekkel, mielőtt teljes intenzitásukban viselnénk őket.

Fontos a textúra

Nemcsak a felvitel módja, hanem a rúzs textúrája is befolyásolja, mennyire hordható egy szín számunkra. Ha még hadilábon állunk a vörösekkel, a könnyebb állag nagymértékben enyhíthet az összhatáson. Könnyebb állagúak az áttetsző fedésű, „sheer” rúzsok, ezek jóval kevesebb pigmentet tartalmaznak, így a szín kevésbé intenzív, viszont cserébe fényesebbek valamivel a normál, klasszikus rúzsoknál. Azonban nem adnak olyan lakkszerű vagy nedves hatású végeredményt, mint a szájfények, amelyek az intenzív fényesség miatt jóval feltűnőbbek is.

A matt hatású vagy tartós rúzsok – beleértve az applikátoros kiszerelésű folyékony változatokat is – teljes fedést biztosítanak, ezáltal ezek a leglátványosabbak, a legélénkebbek. Érdemes akár szájkontúrceruzát is használni hozzájuk (a rúzzsal megegyező színben), hogy még precízebb legyen az eredmény. Utóbbival középen, ahol legmagasabb az ajak íve, rajzoljuk át a kontúrunkat fent és lent egyaránt – utána már csak a külső sarkokat kell összekötnünk, ami sokkal egyszerűbb művelet lesz így.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .