Az angol királyi család hölgytagjai már megszokták az állandó rivaldafényt, ami azzal jár, hogy mikroszkóp alatt vizsgálják a kinézetüket. Annak érdekében, hogy minden körülmények között kifogástalan legyen a megjelenésük, egy sor apró trükköt vetnek be.

Kamerák kereszttüzében és főméltóságok társaságában a legutolsó, ami hiányzik, egy ruhabaleset: szélben fellebbenő szoknya, kivillanó dekoltázs, csúszkáló lábbeli. Már Diana hercegnének is megvoltak a maga praktikái az ilyen kellemetlen szituációk kivédésére, de Katalin és Meghan sincs híján jól bevált ötleteknek, ha a kifogástalan ruházat megőrzése a cél.

Csúszásmentes harisnya

Közismert, hogy a protokoll szerint a királyi családban a nőknek harisnyanadrágot kell viselniük a ruha alatt, Katalin hercegnét már el sem tudnánk képzelni a szokásos testszínű darabjai nélkül. Vajon hogy lehet, hogy Katalin még egyszer sem lépett ki a cipőjéből? A nejlonharisnyás láb könnyedén kicsusszanhat a cipőből, főleg ha valaki sok-sok órán át viseli: közben a cipő is tágulhat, és máris kész a baj. Cambridge hercegnéje viszont olyan harisnyát hord, amelynek talprészén szilikonpárnácskák vannak, így beletapad a cipője belsejébe, megakadályozva bármiféle elmozdulást vagy csúszkálást. Van egy nagyon közeli fotó, amin látszanak a Katalin harisnyáján sorakozó szilikoncsíkok – így derült fény a trükkre. A szemfülesek azt is tudni vélik, hogy Vilmos herceg felesége egy teljesen hétköznapi márkájú harisnyára esküszik, amelynek kb. 2400 Ft darabja. Úgy tűnik, hogy e téren a hercegné nem ragaszkodik a luxusdarabokhoz.

Katalin és az „öntapadós” harisnya (Fotó: Chris Jackson-Pool/Getty Images)

Nem ciki a talpbetét

Miközben világszerte az a trend, hogy egyre kevésbé hordunk tűsarkút, a királyi család esetében más a helyzet. Egy-két lazább vagy sportos eseményt leszámítva Katalin hercegnének folyton magassarkúban kell ácsorognia, érthető módon mindent megtesz azért, hogy mindeközben a mosolya valódi, a lábbelije pedig a lehető legkényelmesebb legyen. A láthatatlan trükk a bőr talpbetét, ami extra párnázottságot ad minden cipőnek. Katalin állítólag egy mindenki számára elérhető, kb. 7000 forintos talpbetétet használ, amelyet ragasztócsíkok rögzítenek a cipő belsejéhez, hogy el ne mozduljon. (Nemrégiben az Emily Párizsban főszereplője, Lily Collins is bevallotta, hogy talpbetétet használ, ám a forgatáson viselt magas sarkúk még így is kikészítették a lábát.)

Viszlát, vízhólyagok!

Fotó:Samir Hussein és Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Harriet Darvey divatszakértő szerint sok híresség hord szándékosan egy mérettel nagyobb cipőt, és ez a trend a királyi családba is begyűrűzött: Meghan hercegné esetében különösen feltűnő, hogy lötyögnek rajta a cipők a királyi eseményeken. A hivatalos eljegyzési fotóin sokaknak szemet szúrt ez a jelenség, mivel pántos cipője jócskán túlnyúlt a lábfeje hosszán. „A sztárok gyakran kérnek egy, vagy akár két számmal nagyobb cipőt, amikor egy eseményre mennek vagy vörös szőnyeges megjelenésük van, egyetlen ok miatt, amit mindannyian átérzünk – hogy elkerüljék a vízhólyagokat”– nyilatkozta Darvey a Sun magazinnak.

Mire jó a függönynehezék?

Az egyik legklasszikusabb divatbaleset, ami egy kültéri eseményen előfordulhat, hogy a szél belekap az ember szoknyájába, és olyan ruhadarabok, netán testrészek villannak elő, amelyek semmiképp sem odavalóak. Ez még az olyan elővigyázatos profikkal is megesett már néhányszor, mint Katalin hercegné. Pedig erre is létezik megoldás! A ruhák, illetve szoknyák alsó szélébe kis ruhanehezékeket lehet belevarrni, amik a függönyöknél használt súlyokhoz hasonlóak kinézetre, és a funkciójuk is ugyanaz: lent tartani a textilt. Lehet külön erre a célra való ruhanehezéket kapni, de tökéletesen megteszi a rövidáru boltokban megtalálható, függönyökhöz való kis súly is. Stewart Parvin, II. Erzsébet egyik szabója a Daily Mailnek elárulta, hogy függönyökhöz használt kis ólomsúlyokat varr a királynő ruháinak szegélyébe, ami megakadályozza, hogy a ruha alja fellebbenjen a szélben. Egy másik praktika a szél játéka ellen, hogy a királyi család hölgytagjai gyakran viselnek vastagabb, súlyosabb anyagból készített ruhákat, illetve a könnyen szálló A-vonalú szoknyák helyett előnyben részesítik a testhez simuló fazonokat.

Letisztult vonalak

Egy hercegné outfitjének minden szögből tökéletesnek kell állnia, és a nap végén ugyanolyan rendezettnek kell lennie, mint amikor reggel frissen vasaltan magára húzta a viselője. Harry herceg felesége szereti a fehér blúzokat, sokszor ezt az egyszerű, de nagyszerű ruhadarabot választja a hivatalos megjelenéseire is. Mindannyian tudjuk, hogy fél óra viselés után hogy néz ki egy blúz: gyűrött, és folyton be kell tűrni a nadrágba a deréknál kiszabaduló részeket. Sussex hercegnéje ezt úgy hidalja át, hogy sima blúz helyett body-t hord, ami gyönyörűen rásimul a testére, nem csúszkál és nem gyűrődik. Meghan szoknyákhoz is gyakran választ body-t, garbónyakú és hosszú ujjú, fekete változatot is láttunk már tőle. A body a betűrt, bővebb ingnél vagy blúznál jóval letisztultabb és rendezettebb hatást kelt, egyedüli hátránya az lehet, hogy nem feltétlenül kényelmes, de hát valamit valamiért.

A kistáska-trükk

Diana hercegnéről sok olyan fotó kering, amikor éppen egy autóból száll ki, és a mellkasához szorítja apró táskáját. Mivel minden esetben a ruhájához színben és stílusban passzoló clutchról van szó, sejthetjük, hogy ez nem a véletlen műve, hanem egy előre megtervezett és átgondolt koncepcióról van szó. A világ legtöbbet fotózott női hírességeként a walesi hercegnének mindig számítania kellett arra, hogy lesifotósok hada fogja megörökíteni, ahogy kikászálódik egy autóból. Ezért amikor egy kicsit mélyebben dekoltált ruhát viselt, a kistáskával takarta magát kiszállás közben, elkerülendő egy véletlen villantást, ami aztán másnap biztosan a címlapokról köszönne vissza.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Fashion Muses (@thefashionmusess)

Ebben Lady Dianának egy segítője is volt Anya Hindmarch táskatervező személyében, aki gyakran felelt a hercegné kiegészítőiért különböző hivatalos eseményeken.

Miután üzletet nyitott Chelsea-ben, Diana gyakori vendég volt nála. „Nagyon hűséges vásárló volt, sokat viccelődött. Mindig testőrök nélkül jött, nem volt semmi felhajtás” – mondta Hindmarch a Telegraph-nak. Annyira jóban voltak, hogy Diana még egy vicces becenevet is adott a kis szatén táskáknak: egymás között csak „dekoltázs-táskának” nevezték őket. (Lady Dianáról egyébként több luxustáskát is elneveztek, négy olyan modellt, amelyeket ő maga is előszeretettel hordott.) Bár a hétköznapokban legtöbbünknek nincsenek paparazzi gondjai, a kistáska-trükk annyira eredeti, hogy nem hagyhattuk ki a felsorolásból. És ki tudja, egy lánybúcsún a limuzinból kiszálláskor talán még hasznos lehet!

Kiemelt kép: Getty Images