Lily Collins az Emily Párizsban miatt hetente járt orvoshoz

A fiatal színésznőnek a sorozatban viselt magas sarkúk okoztak egészségügyi panaszokat.

Lily Collins megtapasztalta, hogy anyáink és nagyanyáink gyakran ismételt frázisában, miszerint a szépségéért meg kell szenvedni, igenis van igazság. A 33 éves színésznő kedden a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon vendége volt, ahol többek között arról mesélt, hogy hetente fel kellett keresnie egy lábspecialista orvost, amíg az Emily Párizsban című sorozatot forgatta.

Fotó: Ryan Muir/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

„Lényegében minden héten el kellett mennem a podiáterhez, hogy rendbe hozza a lábfejem, hiszen folyamatosan magas sarkút hordtam – magyarázta a Netflix sikersorozatának sztárja, és hozzátette, hogy nemcsak a magas sarkak, hanem a francia főváros macskaköves utcáin való tipegés is kikészítette a lábát. „Mindegyik cipőbe kénytelen voltam valamiféle talpbetétet tenni – vallotta be Jimmy Fallon műsorvezetőnek. – Nem viccelek, és ettől elég öregnek éreztem magam.”

Az Ahol a szivárvány véget ér és a Tükröm, Tükröm című filmekből is ismert brit színésznő ezután azzal viccelődött, hogy ha az Emily Párizsban spin-off folytatást kap, akkor nagyon örülne annak, ha az Amerikából Párizsba csöppent marketinges karaktere tornacipőket hordana magas sarkúk helyett. „Emily laposban” – poénkodott a címadással Lily Collins.

Úgy tűnik azonban, hogy Phil Collins lánya – a profikhoz méltóan – csendben szenvedett, a sorozat jelmeztervezője, a Szex és New Yorkkal legendássá vált Patricia Field a Page Six Style-nak elmondta, hogy Lily Collinsnak látszólag semmi problémája nem volt azzal, hogy dizájner tűsarkúkban kell flangálnia. A jelmeztervező szerint a színésznő kifejezett kérése volt, hogy a jelenetekben Christian Louboutin magas sarkúkat viseljen: „Azt hiszem, megbirkózott vele, elvégre soha nem mutatta jelét annak, hogy nehézséget okozott volna neki a járkálás.”

Hogy lesz-e spin-off a drámai és humoros elemekkel egyaránt fűszerezett sorozatból, még nem tudni, az azonban egészen biztos, hogy még két évadon keresztül izgulhatunk, hogyan alakul Emily szakmai előmenetele és szövevényes szerelmi élete: január 10-én a Netflix hivatalos Twitter-fiókján jelentette be, hogy jön a folytatás. „Bonjour a 3. és a 4. évadnak! Az Emily Párizsban hivatalosan is visszatér még két évadra.” Tette közzé a streamingszolgáltató.

Arról, hogy miért járnak egyre kevesebben egyébként egészségügyileg cseppet sem ideális magas sarkúban, nem olyan régen mi is írtunk a nőklapja.hu-n. Ahogyan arról is, hogy a női divat végeredményben az elnyomás vagy az önkifejezés eszköze-e.

Forrás: independent.co.uk, pagesix.com; Kiemelt kép: Getty Images