15 kihagyhatatlan mozifilm, amit nagyon várunk 2019-ben

Nagyszerű filmek várnak ránk idén, éppen ezért összegyűjtöttük azokat a mozikat, amiknek a premierdátumát már most érdemes bevésni a naptárba. Művészet, dráma, megmosolyogtató animáció és élőszereplős Disney-mesék vagy éppen a jól ismert szuperhősök szórakoztatnak majd bennünket 2019-ben. Mutatjuk a listát!

Salvador Dalí – A hallhatatlanság nyomában

A spanyol ismeretterjesztő film a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí életpályáját követi nyomon és mutatja be a nézőknek. Az átfogó művészeti portréfilm betekintést enged azokba a helyszínekbe  is, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a férfi életében, továbbá megismerteti velünk a művész múzsáját és egyben alkotótársát, Galát. A film A művészet templomai sorozat része.

Bemutató: január 24.

A kedvenc

A 18. század elején járunk, ahol egy különleges barátság kibontakozásának lehetünk tanúi. Az Emma Stone, Rachel Weisz és Olivia Colmann főszereplésével készült mozi egy életrajzi történetet ölel fel, de megtalálható benne a humor, az irónia és a dráma is. Ne hagyjátok ki!

Bemutató: február 7.

Hidegháború

Különleges romantikus drámának ígérkezik a lengyel-francia-angol mozi, amelyben egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet részesei lehetünk. A film két lengyel zenész kapcsolatának kibontakozását, a férfi előnyös disszidálását, valamint a nő kommunista rendszerben való érvényesülését tárja elénk. A pár Európa különböző pontjain keresztezi egymás útját, aminek köszönhetően újra és újra rájönnek: erősebb köztük a kötelék, mint gondolták.

Bemutató: február 14.

Piedone nyomában

Bud Spencer rajongók figyelmébe ajánljuk a magyar dokumentumfilmet, amely egy több éven át forgatott átfogó portréfilm a legendás színész életútjáról, személyiségéről, karrierjéről, továbbá családról, barátokról. Az életrajzi alkotás a magyar vonatkozásokat is körbejárja, de kiderül az is, hogy a világ legnagyobb pofonosztója elsősorban a közönségnek köszöni sikereit. Megható és kedves 65 perc vár ránk februárban a mozikban.

Bemutató: február 28.

Apró mesék

2019-ben sem leszünk híján magyar filmeknek. Ilyen lesz például a márciusban bemutatásra kerülő Apró mesék, amelyet Szász Attila rendezett. A Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica főszereplésével készült film a második világháború utáni időszakra tehető. És hogy miben lesz része a nézőnek? Egy szenvedélyes és egyben veszélyes szerelmi viszonynak, amelyet az izgalom és a történelem is átjár. Érdemes lesz megnézni!

Bemutató: március 14.

Colette

A márciusban bemutatásra kerülő életrajzi dráma egy fiatal írónő életéről, házasságáról, sikereiről és megpróbáltatásairól mesél. A megtörtént eseményeket feldolgozó mozi a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjének történetét mutatja be. Colette (Keira Knightley) szeretne kilépni férje árnyékából, szembeszáll hát a társadalmi konvenciókkal, forradalmasítja az irodalmat, de a divatot és a nemi szerepeket is. Tanulságos és inspiráló alkotás.

Bemutató: március 21.

Dumbó

Mindannyiunk kedvenc nagy fülű elefántja élőszereplős formában kerül tavasszal a mozikba. Tim Burton újra szabadjára engedte a fantáziáját és számos bővítéssel látta el a klasszikus Disney óriást. Az animációs filmben a különbözőség, a család, valamint az álmok játsszák a főszerepet. Ha igazi mese fanok vagytok, akkor a május 23-án bemutatásra kerülő Aladdint se hagyjátok ki, amelyben szintén átélhetitek a varázslatot.

Bemutató: március 28.

Rocketman

Újabb életrajzi drámát nézhettek meg majd a mozikban nyár elején, méghozzá Elton John zenei munkásságát összefoglaló filmet. Ha szerettétek a Bohemian Rhapsody-t, akkor ne hagyjátok ki a szintén Dexter Fletcher rendezésében készült alkotást sem!

Bemutató: június 6.

https://www.youtube.com/watch?v=S4uDHu5mtz8

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül

A legújabb Men in Black mozi főszerepében egy újonc és egy tapasztalt ügynököt láthatunk. A fókuszban a kettejük közötti kapcsolat, valamint egy a szervezetbe került tégla felkutatása lesz. A főszerepben Chris Hemsworth, Liam Neeson, Tessa Thompson és Emma Thompson látható majd.

Bemutató: június 13.

A kis kedvencek titkos élete 2.

Ha oda voltatok A kis kedvence titkos életéért, akkor ott a helyetek júliusban a mozikban! Az agyafúrt háziállatok ismét hódítanak, nekünk pedig csak annyi lesz a dolgunk, hogy hátradőljünk és egy nagy adag popcornnal kiélvezzük az animációs vígjáték minden percét.

Bemutató: július 4.

https://www.youtube.com/watch?v=gpaJqf0A7vI

Pókember – Idegenben

Pókember rajongók figyelmébe ajánljuk a júliusban bemutatásra kerülő legújabb kalandfilmet! A fantasy sci-fi a 2017-es Pókember: Hazatérés című film folytatása, amely a Columbia Pictures és a Marvel Studios közös produkciója. A szuperhős filmek kedvelőinek kötelező!

Bemutató: július 4.

Oroszlánkirály

Idén újra hódítanak a klasszikus Disney-mesék, nem maradhat ki a sorból az Oroszlánkirály sem. A családi kalandfilm feleleveníti majd az ismerős szereplőket és helyszíneket, ezúttal viszont animációs formában. Mi már alig várjuk!

Bemutató: július 18.

Volt egyszer egy Hollywood

Valóságos sztárparádénak ígérkezik Quentin Tarantino legújabb filmje, amelyben Leonardo DiCaprio mellett Brad Pitt, Margot Robbie, Dakota Fanning, Al Pacino, Tim Roth és Kurt Russell is szerepel. A történet 1969 nyarán játszódik, a főhősünk egy tévészínész, aki egy sikeres sorozat után Hollywoodban próbál érvényesülni. Vele tart társa és egyben dublőre is, a filmiparban azonban megrázó események történnek…

Bemutató: július 26.

Downton Abbey

A jól ismert sorozat mozifilm formájában köszön vissza idén ősszel a rajongók legnagyobb örömére. A Downton Abbey-film a Crawley család történetének következő fejezetét hozza majd el a nézőknek. A hat évados sorozat 2015-ben ért véget, már alig várjuk a folytatást!

Bemutató: szeptember 12.

Star Wars: Episode IX.

Nagyszerű hír a Star Wars fanoknak, hogy az év végén a folytatás trilógia harmadik és egyben befejező részét láthatják a mozikban. Ez lesz a kilencedik számozott Star Wars film, amelynek a története egy évvel Az utolsó Jedik után játszódik majd. Remek kikapcsolódás lesz karácsony táján!

Bemutató: december 19.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Pixabay