Vannak olyan szépségápolási műveletek, amiket jó megfogadni és követni, amikor sportolni megyünk. A mozgás során szezontól függetlenül verejtékezünk és kipirosodunk, de van néhány apró trükk, amivel gyorsan felfrissülhetünk.

1. Ágyő hajbaj!

Sokunknak meggyűlik a baja edzés közben a kibomló, vállunkra tapadó hosszú tincsekkel. Hogy ezt megelőzzük, az edzés előtt a szimpla, könnyen szétcsúszó copf helyett, készítsünk fonatot! Így biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz több gondunk a testmozgás alatt a frizuránkkal.

2. Viseljünk hosszan tartó alapozót!

Vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem tudjuk elviselni magunkon a sminket, ilyen lehet akár az az alkalom is, amikor lemegyünk az edzőterembe vagy futni a szabadba. Ha mégis szeretnénk minimálisan korrigálni a bőrhibákat, dobjunk fel egy könnyű és halvány fedést biztosító alapozó stiftet, ami elfedi a pigmentfoltokat, a szem alatti karikákat, sőt amit akár még kontúrozásra is használhatunk.

3. Jöhet a hideg zuhany?

Nem kellemes, de egy kiadós edzés után jól fog jönni egy hideg zuhany, már csak azért is, mert megszünteti a kipirosodást, illetve a zsírégetésben is segít.

4. Amikor a frissítő kendő a legjobb barátunk

Rejtsünk a táskánkba egy csomag nedves törlőkendőt, és használjuk edzés közben és után a mellkasunk és a nyakunk áttörlésére. Jól fog jönni egy kis extra felfrissülés.

5. Száraz sampon instant hajmosáshoz

Válasszuk ki a hajszínünkhöz passzoló árnyalatot és edzés előtt tíz centiméter távolságból permetezzünk a száraz hajtövekre a samponból. Az ujjhegyeinkkel dörzsöljük át a szálakat. Nemcsak a zsíros haj kezelésére nagyszerű, hanem az összetapadó, nedves hajszálakra is.

6. Expressz szemöldökrendezés

Ha marad még szabad percünk edzés után, az öltözőben akár a szemöldökünket is rendbe tehetjük. Az aktív mozgást követően a testünk kimelegszik, ennek hatására pedig a pórusaink kitágulnak. Ez ideális alkalom arra, hogy a nem kívánatos szőrszálakat eltüntessük, hiszen ilyenkor kevésbé fájdalmas ez a művelet.

7. Arctisztítás nélkül sehová!

Közvetlenül edzés után szánjunk néhány extra percet az arcbőrünkre is! Tegyünk egy vattapamacsra mogyorónyi mennyiséget a bőrtípusunknak megfelelő tisztítóból és töröljük vele át az arcunkat: így nemcsak a mozgás alatt lerakódott szennyeződéseket (szabadtéri sport esetén például port), hanem a pórusokban felgyülemlett baktériumokat is eltávolíthatjuk.

 

Szöveg: D. E.

Fotó: Thinkstock

(womenshealthmag.com)