Az 5 leggyakrabban ismételt kérdés a festett hajjal kapcsolatban – és a válaszok!

Ha hajfestésről van szó, sokunkat talán az foglalkoztat a legjobban, hogy hogyan őrizhetjük meg a lehető leghosszabb ideig a kiválasztott árnyalatot. Valljuk be, nem túl kellemes látvány egy megkopott árnyalatú copf, vagy egy foltokban elhalványodott hajszín. Lássuk, mire kell figyelni és hogyan lehet ápolni a festett tincseket!

1. Melyik a legjobb sampon és kondicionáló a festett hajra?

Ha festjük a hajunkat, mindenképpen olyan ápolószereket válasszunk, amelyek kifejezetten színezett hajra valók. Ma már szerencsére egészen széles termékpaletta áll rendelkezésünkre, ha a festett frizura szépségéről van szó és mivel ezeket kifejezetten a színek védelmére fejlesztettek ki, egy percig sem kell aggódnunk: tisztítanak, és megtartják a színt, sőt frissítik is a mesterséges árnyalatot!

2. Milyen gyakran kell megmosni a hajunkat, ha festetjük?

Félünk, hogy ha sokszor mossuk a hajunkat, akkor hamar elveszti élénk színét? Nem biztos, hogy ebben az esetben az a jó megoldás, ha ritkábban mosunk hajat! Válasszunk inkább olyan készítményeket, amelyek szulfátmentesek, hiszen ezek védik a haj színét és segítenek abban, hogy ne kelljen gyakrabban a fodrászhoz látogatnunk.

3. Hogyan kerülhetjük el, hogy szőke tincseink sárgává váljanak?

Tipikus probléma a szőkére festett hajnál, hogy a kezdeti hamvas vagy aranyló árnyalatok pár hét elteltével sárgulni kezdenek. A megoldás itt az ápoláson és a megfelelő kozmetikumok kiválasztásán múlik. Szerezzünk be hamvasító sampont és egy gazdag kondicionálót, használjuk őket hetente, így megóvhatjuk ragyogó hajszínünket és elkerülhetjük a festett szőke haj kiszáradását is.

4. Hogyan kezeljük a festett hajunkat, ha az nagyon száraz?

Az a legjobb, ha vastagszálú tincsekkel rendelkezünk, ugyanis minél erősebb a hajunk és minél ügyesebben ápoljuk, annál több ideig kitart majd a festett szín is. Vékonyszálú tincsek esetén az ápolásra még jobban fókuszáljunk! A haj gyakori igénybevétele (festése) során sajnos különösen ki van téve a sérüléseknek és nagyobb eséllyel válik törékennyé, ezért használjunk a sampon és a balzsam mellé hajvégápoló kozmetikumokat (hajolaj) és időnként tegyünk fel egy pakolást is a látványos eredmény és az egészséges hajkorona eléréséhez.

5. Miért válik a festett barna haj egy idő után rézszínűvé?

Ha hisszük, ha nem, a barna hajjal is meggyűlhet a bajunk! Sokaknak a tökéletesen kiválasztott árnyalat – hasonlóan a szőke színhez – pár hét alatt elkezd kicsit rézszínűre fakulni. Persze a napsugarak is hatással vannak rá, ezért a legjobb, amit tehetünk (ugyancsak a helyes és odafigyelő ápolás mellett), ha heti egyszer hamvasító hajápoló kozmetikumokat használunk.

Nők Lapja Szépség különszámában további hajápolással kapcsolatos összeállítást találtok. A magazint keressétek az újságosoknál!

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Thinkstock

(redonline.co.uk)