14 tulajdonság, amitől szimpatikus leszel másoknak

Mindannyian mások vagyunk, ezért az is teljesen változó, hogy mi alapján lesz szimpatikus valaki: talán a hangja, a kedvessége vagy a pozitív kisugárzása fog meg, de az is lehet, hogy csak jó a társaságában lenni. Ez a 14 tulajdonság azonban minden szimpatikus emberben megtalálható.

Portrait of charming smiling girl

Pozitív hozzáállás

A kedves, szimpatikus emberek elvetik a cinizmust, tudják, hogy a boldog élethez és a sikerhez pozitív gondolkodásra és a másokhoz való pozitív hozzáállásra van szükség.

Barátságosan, tisztelettudóan kommunikálnak

Nagyon hatékonyak a kommunikáció területén, ez talán annak is köszönhető, hogy mindig barátságos hangnemben, tisztelettudóan fordulnak másokhoz.

Odafigyelnek a másikra

Ők azok, akik nem csak a hangjukat szeretik hallatni egy beszélgetés során, hanem partnerükre is kellő figyelmet fordítanak. Tudják, hogy a szimpátia kialakításának ez az egyik leghatékonyabb módja.

Higgadtak maradnak minden helyzetben

A heves reakciók rossz benyomást kelthetnek másokban, még egy házasságban is mérgező hatásuk lehet. A csend és a higgadtság mindig sokkal célravezetőbbek, mint a hangos szavak.

Türelmesek

Ők aztán szó szerint veszik, hogy „a türelem rózsát terem”. A megfelelően időzített szavak és cselekmények így sok helyzetben segítik őket: nem csak szakmai előmenetelükben, hanem az emberi kapcsolataikat illetően is.

Nyitott szellemiségűek

Akik csupán bizonyos keretek között gondolkodnak, elzárják magukat a fejlődés lehetőségétől, és attól, hogy új élmények érjék őket. Nem hiába tehát, hogy a szimpatikus emberek egyik legfőbb ismérve a nyitottság.

Mindig mosolyognak, amikor másokkal beszélgetnek

Egy mosoly rengeteg adhat annak, aki kapja, és annak is, aki adja. Az emberek pedig sokkal szívesebben tartózkodnak egy pozitív, mosolygós ember társaságában, mint egy olyanéban, aki negatív energiákat sugároz.

Tudják, mikor kell hallgatni

A szimpatikus emberek tisztában vannak vele, hogy az igazság sok esetben fáj, és nagyon jól tudják, hogy a másik mikor áll készen rá, hogy szembesüljön vele. Addig azonban inkább hallgatnak.

Nem halogatnak

Nem érdemes késleltetni a dolgokat, ha már egyszer úgyis el kell végezni azokat. A halogatás sok esetben félelmet is jelöl, a negatív érzéseket viszont jobb kizárni az ember életéből.

Minden nap valami jót cselekednek

Anélkül nyújtanak segítséget, hogy bármit várnának cserébe, legyen szó egy munkatársukról, barátjukról, vagy akár egy ismeretlenről.

A kudarcban is a pozitívumot látják

Tudják, hogy a vereségekből rengeteget lehet tanulni. Nem hagyják magukat eltántorítani, az elkövetett hibákat arra használják fel, hogy jobb emberré váljanak.

Éreztetik a másikkal, hogy fontos nekik

Apróbb gesztusokkal mutatják ki a másik számára, hogy fontos nekik. Legyen szó arról, hogy figyelmesen meghallgatják beszélgetés közben, vagy arról, hogy időt szánnak rá, még akkor is, ha elfoglaltak.

Anélkül dicsérnek, hogy túloznának

Az elismerés nagyon fontos, viszont a negédes bókok visszatetszőek és az őszinteség hiányáról árulkodnak. A mások számára szimpatikus emberek jellemzően sokat dicsérnek, viszont nem esnek túlzásokba, és csak olyat mondanak, amit komolyan is gondolnak.

Van egy bizalmasuk, aki mindenben őszinte velük

Egy jó barát mindennél többet ér: tükröt tart eléjük és segít nekik a realitás talaján maradni.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock

Forrás: independent.co.uk