A mindennapjaitokat könnyebbé, az életeteket hosszú távon pedig sokkal szebbé tehetitek azzal, ha minden helyzetben törekedtek rá, hogy a lehető legjobbat hozzátok ki belőle. Cikkünkben olyan tippeket gyűjtöttünk, amik ebben segítenek.

 ThinkstockPhotos-83812897

Higgy magadban!

Motiváljátok saját magatokat: higgyetek benne, hogy képesek vagytok jelentős eredményeket elérni, illetve, hogy van bennetek valami különleges, ami miatt kiemelkedtek a többiek közül. Az ember hosszú távon csak így tudja elérni céljait, és a mindennapjai is sokkal pozitívabban telnek majd.

Örömöt lelni az apróbb pillanatokban

Ne próbáljatok mindent egyszerre megoldani, ne terheljétek túl magatokat munkával. Hagyjatok időt a pihenésre, amikor csak olyan dolgokkal foglalkoztok, amik mosolyt csalnak az arcotokra. Így adhattok lehetőséget arra, hogy megleljétek az örömöt az apróbb pillanatokban is.

Tudatosan kell terelgetni a belső hangot

A magatokkal folytatott beszélgetések során ne a negatív élményekre – a kudarcra, vagy bosszúságokra – összpontosítsatok. Ha az a bizonyos belső hang megszólal, próbáljátok tudatosan pozitív irányba terelni. Ne görcsöljetek például azon, hogy mennyi feladat vár rátok, inkább kezdjétek azzal a gondolattal a napot, hogy hatékonyak lesztek, a tennivalókat a lehető legjobban fogjátok majd elvégezni. Máris könnyebb lesz majd minden!

Vállald a felelősséget!

Ne játsszátok az áldozatot, ne hibáztassatok másokat, ne fogjátok a körülményekre! Vállaljátok a felelősséget a tetteitekért, abban a tudatban, hogy sokat tanultok a hibáitokból, és még egyszer nem fogtok ugyanabba a csapdába esni. Sokkal pozitívabban fogtok gondolkodni, ha tudatosítjátok, minden csak rajtatok múlik.

Ezért lehetek hálás…

Az ember sok esetben hajlamosabb a hiányosságokra koncentrálni és elfelejteni azokat a dolgokat, amikért hálás lehet. Holott fontos, hogy minden pillanatban érezzétek, van miért, és van kinek köszönetet mondani. Sokkal pozitívabban fogtok gondolkodni, ha tisztában vagytok azzal, mi az, amivel eddig már megajándékozott az élet. Ha kell, írjatok listát ezekről a dolgokról, amit minden alkalommal elővehettek, ha szükség lesz rá.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock