Pihend ki magad! 4+4 tipp, ami segít ellazulni

Előfordul, hogy az emberen annyira elhatalmasodik a mindennapi stressz, hogy még elaludni is nehezen tud, nemhogy pihenni. Szerencsére van néhány trükk, amivel nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá tehetjük az életünket.

Az olvasás csodákra képes

Nincs is annál jobb kikapcsolódás, mint belemerülni a kedvenc könyvetekbe. Már hat perc olvasás is elég ahhoz, hogy az ember ellazuljon, és elengedje kicsit a napi stresszt. Az pedig, hogy az olvasás a szókincset is fejleszti, már csak hab a tortán. Cikkünkben még több olyan hétköznapi módszerről olvashattok, amik segítenek leküzdeni a stresszt.

Mindfulness meditáció

Ha még mindig a múltban szerzett sérelmek miatt gyötrődtök, vagy amiatt aggódtok a kelleténél jobban, hogy mit tartogat a jövő, ezt a meditációs formát nektek találták ki. A mindfulness meditáció az aktuális pillanatra helyezi a hangsúlyt, segít abban, hogy a gondolataitokkal a jelenre fókuszáljatok. A meditációs gyakorlatsort pedig kezdők is nagyon könnyen elvégezhetik.

Ételek a pihentető alvásért

A kialvatlanság ellen helyes étkezéssel is sokat tehettek. Ha hetek óta nem tudjátok kipihenni magatokat, elalvás előtt fogyasszatok olyan ételeket, melyek segítenek, hogy a testetek ellazuljon. Cikkünkben ilyen jótékony hatású finomságokat találtok.

Hallgass klasszikus zenét!

Régóta ismert tény, hogy a klasszikus zene terápiás hatással bír: nemcsak az ember hangulatát javítja, hanem a lelkét is megtisztítja. Engedjétek, hogy magával repítsenek és átjárjanak benneteket a dallamok – hihetetlenül el fogtok lazulni.

Jóga, a harmónia kulcsa

Ezzel a mozgásformával nemcsak a testetek, hanem a lelketek egészségéért, annak harmóniájáért is sokat tehettek. A rengeteg nyújtó gyakorlat segít ellazulni, így egy-egy jógaóra után úgy érzitek majd magatokat, mintha újjászülettetek volna.

Vizualizálj!

Ez az egyik leggyakrabban alkalmazott relaxációs technika. Nem kell mást tennetek hozzá, mint becsukni a szemeteket és elképzelni, hogy egy olyan helyen vagytok, ami nyugalmat áraszt és boldoggá tesz benneteket. A vizualizáció célja, hogy elterelje a figyelmeteket az aktuális problémáról.

Ki a természetbe

A friss levegő, valamint a természet közelsége bizonyítottan jó hatással van az ember idegrendszerére. Sétáljatok el egy parkba, vagy kiránduljatok a legközelebbi erdőben – csodákat fog tenni. A jelenlegi helyzetben csak óvatosan!

Ha megteheted, tarts háziállatot!

Kell egyáltalán ragozni, hogy milyen stresszcsökkentő hatása van egy házi kedvencnek, legyen az kutya, macska vagy bármilyen állat? :)

Nyitókép: Thinkstock