Létezik még jóság! Hétköznapi emberek, akik mindezt bizonyítják

Rohanó világunk egyik legnagyobb rákfenéje, hogy elidegenítette egymástól az embereket. Szerencsére azonban léteznek ellenpéldák! A hála és a béke világnapján olyan hétköznapi hősöket mutatunk be, akik tetteikkel figyelmességre és a rászorulók megsegítésére buzdítanak.

Az ablakmosók, akik beteg gyerekeket tettek boldoggá

spiderman-window-washers-childrens-hospital-11

Betegen kórházban feküdni az egyik legrosszabb dolog a világon, ezért döntött úgy egy memphisi ablakmosó cég három alkalmazottja, hogy egy kis színt és örömöt visznek a kórházi ágyhoz kötött gyerekeknek. Szuperhős jelmezekbe bújva végezték munkájukat, a kis betegek szobáinak ablakait így maga Superman és Amerika kapitány tisztította meg mindenki nagy meglepetésére.

100 évesen is rászoruló gyerekeknek varrt ruhákat

dresses-for-needy-children-lillian-weber-6

Az idős iowai nő az utolsó éveit azzal töltötte, hogy rászoruló gyerekeknek varrt ruhákat. A szebbnél szebb színekben pompázó darabok többsége Afrikába került egy keresztény alapítványnak köszönhetően. Lillian Weber célja az volt, hogy 100. születésnapjáig ezer ruhadarabot készítsen el. Az idős hölgy – aki lánya szerint a halála előtti utolsó órákban is varrt – 101 évesen hunyt el. Összesen 1234 gyerekruhát készített.

A kisfiú, aki egy rákos lánynak adta a haját

image-573e16ac6b938__700

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk az internet legújabb hőséről, aki két évig növesztette a haját, hogy daganatos, kemoterápiával kezelt gyerekeknek adhassa. Jack is hasonlóan tett, azzal a kivétellel, hogy egy alapítványon keresztül ő egyetlen rákkal küzdő lánynak küldte el a levágott tincseit. A fiú még azt is elviselte, hogy haja miatt sokat csúfolták, az utcán lánynak nézték.

A hatéves kislány az összes zsebpénzét egy hajléktalannak ajándékozta

13654136_1504515646232338_481194654833014221_n

Kenyatta Lewis hatéves lányával sétált az utcán, amikor a gyerek egy síró hajléktalanra lett figyelmes. Odament hozzá és megkérdezte, miért ül a meleg kövön. Amikor a férfi elmondta neki, hogy nincs hová mennie, a kislány odaadta neki a zsebpénzét, és arra kérte, hogy vegyen belőle ételt. Az édesanyja Facebookon mesélt lánya tettéről, aminek hatására többen is pénzt adományoztak a férfinak, aki egy tűzeset miatt vesztette el mindenét.

Egy évre elegendő pizzát nyert, de inkább hajléktalan gyerekeknek adta

57d7376d1800001034bd0f86

Más tinédzser azt sem tudta volna, mit tegyen boldogságában, ha a 19 éves Hannah Spoonerhez hasonlóan egy évre elegendő pizzát nyert volna. A detroiti lány azonban egy percig sem gondolkodott, mit tegyen a könnyen jött ajándékkal: számos alapítvány munkáját tanulmányozta, míg végül úgy döntött, hogy egy olyan michigani intézménynek ajánlja fel az egy évre elegendő pizzát, amely 18-24 év közötti hajléktalan fiataloknak nyújt otthont.

Az együttérzés jeleként borotválta le saját esküvőjén a haját

bride-shaves-hair-cancer-terminally-ill-husband-craig-joan-lyons-13

Minden nő csodaszép szeretne lenni az esküvőjén: sokáig tervezi, milyen ruhát vegyen fel, milyen legyen a frizurája, a cipője. Joan Lyons azonban egy egészen formabontó dologra szánta rá magát azzal, hogy a násznép előtt borotváltatta le a haját. Félreértés azonban ne essen, nem valami furcsa divathóbortból tette, hanem férje iránti szeretete vezérelte. Így kívánta ugyanis támogatni a rákbeteg férfit, akinek a kemoterápia miatt hullott ki a haja. Joan tincseiből szintén rákbeteg gyerekeknek készítettek parókát.

Egy kis figyelmesség rengeteget számít

57bb15f7170000d002d2045d

Kasey Simmons tudja, mekkora erejük van a szavaknak és a kedvességnek. A férfi, aki váltott műszakban dolgozik egy Dallashoz közeli élelmiszerboltban és egy étteremben, egy mérhetetlenül szomorúnak tűnő vásárlót akart azzal felvidítani, hogy kifizette helyette számláját, és néhány kedves szóval próbálta felvidítani. Másnap az étteremben egyik vendégétől hatalmas, csaknem 15 ezer forintos borravalót kapott egy cetlivel mellékelve. A vendég annak a nőnek a lánya volt, akinek a pincér előző nap a boltban kifizette a számláját, és akivel néhány órára el tudta feledtetni férje halálának évfordulóját.

Kedvenc szemétszállítóját lepte meg a kislány

garbage-man-girl-birthday-gift-cupcake-delvar-dopson-brooklyn-7

A hároméves kislány minden csütörtökön izgalommal várja, hogy megjelenjen a kukásautó az utcájukban, és meglássa kedvenc szemétszállítóját, aki már messziről integet és dudál neki. Brooklyn egyik csütörtökön egy meglepetéssel is előállt: születésnapi sütijéből vitt a férfinak, akit nagyon meghatott a kislány gesztusa. Bármelyikünk sokat tanulhatna tőle figyelmességből.

Szuperhősös implantátumok végtag nélküli gyerekeknek

3d-printed-super-hero-prosthetic-limbs-enabling-the-future-8

A szívmelengető kezdeményezést mérnök gyakornokok indították el, hogy olyan gyerekeknek segítsenek vele, akik elvesztették a karjukat. Szimpla implantátum elkészítése helyett szuperhősök karjait idézték meg, ezzel pedig valódi örömöt okoztak azoknak a fiataloknak, akik betegség miatt vagy balesetben vesztették el végtagjukat vagy annak egy részét.

Szöveg: F.R.

Fotó: boredpanda.com, huffingtonpost.com