Jó reggelt! 10 tipp, amivel könnyebbé és vidámabbá teheted a nap elejét

Az téli hidegben a reggelek is nehezebben indulnak, sokszor ahhoz is nagy erőfeszítés kell, hogy elhagyjuk a meleg ágyat. Az ébredés utáni perceknek azonban még ilyenkor sem kell nehézkesnek lenniük, számtalan olyan egyszerű módszer létezik ugyanis, amivel könnyebben és vidámabban vághattok neki a napnak.

Girl waking up stretching arms on the bed

Aludjátok ki magatokat

Ahhoz, hogy nyugodtan és ráérősen indítsátok a reggeleket, korábban kell felkelni. Ez viszont nem fog menni, ha éjjeli baglyok módjára élitek a mindennapjaitokat. Hosszabbítsátok meg az alvásidőtöket azzal, hogy egy órával korábban fekszetek, meglátjátok, mennyire frissebben ébredtek majd! Ha nehezebben megy az elalvás, próbáljatok ki néhány pihenést elősegítő tippet.

Ágyazzatok be

Az első feladat sikeres elvégzésével hivatalosan is elindítjátok a napot. Ez elégedettséggel tölthet el, arról nem is beszélve, hogy sokkal jobb este egy frissen bevetett ágyba, mint a reggeli „szamárfészekbe” heveredni.

Alakítsatok ki magatoknak reggeli rutint

Keretet adhat a reggeleteknek, ha saját rutint alakítotok ki. Ügyeljetek rá, hogy a kávé és a fogmosás mellett magatokra is időt fordítsatok,  hogy sokkal örömtelibben induljon a nap.

Reggelizzetek

Régi mondás, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, és ezt mi sem győzzük elégszer hangsúlyozni. A hagyományos megoldások helyett válasszatok valami olyan tápértékben gazdag ételt, ami energiával tölt fel benneteket.

Élvezzétek a néhány percnyi én-időt

Mielőtt felkelnének a gyerekek, és elindulna a nagy rohanás, fordítsatok magatokra is néhány percet. Gondoljátok át nyugodtan a teendőket, és azt, mit vártok az adott naptól.

Készüljetek a reggelre már előző este

Nagyon sokat segíthet, ha már előző este elkészítitek a reggeliteket, vagy kikészítitek a ruhát, amit felvennétek. Időt spórolhattok magatoknak, így pedig nyugodtabban vághattok neki az ébredés utáni időszaknak.

Vezessetek naplót

Írjátok le a teendőiteket, vagy csak azt, mit álmodtatok előző éjszaka. Amellett, hogy az írás terápiás jelleggel bír, remek módja annak, hogy felébresszétek az elméteket.

Mozogjatok

Mindegy, hogy az edzőtermi mozgást részesítitek előnyben, vagy csupán egy kört tennétek a háztömb körül, a lényeg, hogy a mozgással indított nap egyensúlyba hoz és energiával tölt fel.

Hidratáljatok

Indítsátok a napot egy nagy pohár vízzel. Testünk megfelelő hidratálása nagyon fontos, kiemelt figyelmet kell rá fordítani már reggel is.

Gondolkodjatok pozitívan

Az egyik legjobb módja annak, hogy motiváljátok magatokat és a körülöttetek lévőket. Ne feledjétek, a pozitív gondolatok pozitív eseményeket is vonnak maguk után. Korábbi cikkünkben olyan tippeket találtok, amik a pozitív gondolkodás elsajátításában segítenek.

Szöveg: F.R.

Forrás: howto-simplify.com

Fotó: Thinkstock