Milyen sportot próbálj ki 2017-ben? Horoszkópod elárulja!

Az újévi fogadalmaink többek között az is szerepel, hogy az egészségünk érdekében valamilyen mozgásformába kezdünk, ezért úgy döntöttünk, mindenkit erre biztatunk konkrét tippekkel – ehhez pedig a horoszkópot hívtuk segítségül!

nő-torna-spiri

Kos

Rengeteg energiád van, ráadásul szeretsz a figyelem középpontjában lenni, mert megerősítésre van szükséged ahhoz, amit csinálsz. Pont ezért az olyan jellegű órákat érdemes kipróbálnod, ahol mások előtt is bizonyítani tudsz. A táncok terén sikereket könyvelhetsz el, de ha például megteheted, hogy személyi edzővel végzel gyakorlatsorokat, abban is kiteljesedhetsz.

Bika

A Kosokkal ellentétben neked nincs szükséged arra, hogy a felesleges energiáidat elégesd, nyugodt típus vagy, aki képes saját magát is irányítani, ugyanis zsigeri szinten tudod, mire van szükséged. Az otthoni jóga, a pilates vagy a szobabiciklizés például remek alternatíva lehet számodra, amennyiben viszont mégis órára járnál, a boxot érdemes kipróbálnod, mert illik hűvös nyugalmadhoz.

Ikrek

Mindenben az intenzitást keresed, azaz, ha mozgásra adod a fejed, ott sem éred be az egyszerűséggel. A magas intenzitású intervallum edzés vagy a circuit edzés – amikor egy órán belül körforgásszerűen több fitneszgépen is dolgozol ­– kielégítheti a kíváncsiságodat, de mint Iker, az olyan sportok terén is kiteljesedhetsz, ahol két dolog ötvöződik egy mozgásformában, akárcsak a niában vagy a zumbában.

Rák

Nem kedveled a magányt, az otthoni mozgás számodra egyenlő a depresszióval. Ellenben, ha egy csoport tagja lehetsz, máris elevenedre lelsz, így mindenképp csoportos foglalkozásokba érdemes kezdened. Futóklub, fitnesz, teremkerékpár – ezekben találhatod meg az igazi örömöt.

Oroszlán

Magamutogató típus vagy, ráadásul óriási benned a versenyszellem, vagyis szóba sem jönnek az otthon is végezhető edzésformák. Az motivál, ha bizonyíthatod a tudásodat, vagyis csapatsportokban kiemelkedő teljesítményt nyújthatsz, viszont akár a thai- vagy a kickboxot is kipróbálhatod, ha eddig nem tetted, ugyanis kézenfekvő választás annak, akit a nyerés éltet.

Szűz

Aprólékosságodról és precizitásodról vagy híres, tehát a saját koreográfiával rendelkező mozgások terén érdemes nézelődnöd. A jóga különböző típusait mindenképp érdemes kipróbálnod, de a barre edzés – ami a balett és a jóga keveréke – szintén kedvedre való lehet.

Mérleg

A legkiegyensúlyozottabb csillagjegyként a harmónia megteremtésére törekedsz, amit pilatesszel, jógával könnyedén elérhetsz, ugyanakkor a küzdősportokban is kiteljesedhetsz. Az ősi tanítások nem pusztán a fizikai erőre, hanem a küzdő felek szellemi oldalára is koncentrálnak, ami nagyon is passzol a te habitusodhoz.

Skorpió

Szorgalmas vagy, bármibe kezdesz, azt teljes erőbedobással csinálod. Számodra nem az a lényeg, hogy sportolj, hanem, hogy az adott mozgásformában a lehető legjobb teljesítményt nyújtsd. Ha futsz, akkor a maratonra készülsz, ha tollasozol, akkor amatőr bajnokságot akarsz nyerni. A kettlebell edzés is illik a személyiségedhez, de akár a rúdtáncot is kipróbálhatod, mert a szexualitás nagyon fontos szerepet játszik az életedben.

Nyilas

Téged a szórakozás motivál, így csak olyan mozgásba érdemes belekezdened, ahol jól érzed magadat. Az akrobatikus jóga vagy a tánccal egybekötött kardióedzések keretében jó eséllyel teljesedhetsz ki, de például a sziklamászást is figyelmedbe ajánljuk, ennek is megvan a szórakoztató oldala.

Bak

Az élet minden területén fegyelmezett vagy, ez alól a sportolás sem kivétel. Ha egyszer elhatározod magad, nincs, aki eltántorítson a célodtól, ezért az olyan mozgásformák illenek hozzád, amik kihívást jelentenek a számodra, mint a pilates vagy bármilyen fitnesz óra, ahol koreográfia alapján kell mozogni.

Vízöntő

Különc vagy a szó legjobb értelmében, felesleges tehát szokványos mozgásformákba kezdened. Ellenben az olyanok, mint a surfset, vagyis a szárazföldi szörfözés, vagy a zumba annyi kreativitással szolgálnak száma, hogy általuk nem érzed nyűgnek a sportolást.

Halak

Mi más illene a Halakhoz, mint a víz? Az elem csillagjegyeként vonzódsz a vízben végezhető mozgásformákhoz, különösen az úszáshoz, ahol teljesen szabadjára engedheted a fantáziádat. Érdemes azonban más irányba is elkalandozni, az aqua cycle vagy aqua body edzések szintén feltölthetnek energiával, ahogyan például a forró jóga is.

Szöveg: D.A.

Forrás: popsugar.com

Fotó: Thinkstock