Balett, salsa, rocky és swing – 4 budapesti hely, ahol táncolni tanulhatsz

Keresve sem találhatnánk jobb alkalmat tánctudásunk csiszolására, vagy egy új műfaj elsajátítására, a mai tánc világnapjánál. Ennek szellemében négy olyan helyet mutatunk a fővárosban, ahol négy különböző stílusú táncot sajátíthattok el.

 

A Fekete hattyú nyomában

balettozó-nő

Ki ne álmodozott volna arról kislányként, hogy egyszer világhírű balerina lesz? Olyan vágy ez, amelyet titkon még felnőtt korunkban is dédelgetünk, de még ha nem is lehet belőlünk professzionális táncos, a saját kedvtelésünkre akár felnőtt fejjel is elsajátíthatjuk a tütü-tánc művészetét. Budapesten több helyen is tartanak órát – az utóbbi időben kifejezetten sokan szeretnének balettozni –, de ezek közül is úttörőnek mondanánk a Mihály Beatrix vezette Developpét, ahol a kezdőtől haladó szintig bárki kiélheti a balett iránti szenvedélyét. A kor sem számít, a 16 éves ugyanúgy megtalálja itt a számításait, mint a 60 éves.

Latin dallamok szerelmeseinek

salsa

Aki a klasszikus ballett helyett inkább érzékibb, mozgásvilágában sokkal intenzívebb táncot szeretne kipróbálni, annak a salsa tökéletes választás. A Salsa Caballeros nevű tánciskolában folyamatosan indítanak tanfolyamokat, elsősorban kubai és los angelesi salsa stílusban, de más jellegű latin műfajokat is ki lehet itt próbálni, például a zumbát vagy a bachatát is. Az se tartson vissza benneteket, ha nincs, aki elkísérjen az órákra, az iskolában ugyanis folytonos partnercsere van, így mindent ki tudtok próbálni párban is.

Éljen a Rock ’n Roll!

grease

A rocky sem letűnt műfaj, ha táncról van szó, bár tény, hogy az utóbbi időben kevesebbet lehetett róla hallani. A 70-es, 80-as évek népszerű koreográfiáját azonban szintén elég sok helyen oktatják, többek között a budapesti Oktogon Tánciskola kurzusai között is megtalálható a felnőtteknek szóló tanfolyam. Ha tehát valaki kedveli a retró műfajt és a hozzá tartozó életérzést, akár ezt is választhatja.

Vissza a múltba

swing-fred-astaire-ginger-rogers

A vintage stílusnál maradva akár a swing valamelyik formáját is elsajátíthatjátok, ez a műfaj ugyanis több tánctípus elegyéből – többek között a szteppből és a bluesból – épül fel. A belváros szívében álló Keep Swing Egyesület lehetőséget ad erre, de amitől igazán jó ez a hely, hogy az órák keretében a 20-as, 30-as és 40-es évek kultúráját is jobban megismerhetitek, és így két legyet üthettek egy csapásra.

Szöveg. D. A.

Fotók: Thinkstock, Pinterest