Amikor feltesszük valakinek a kérdést, hogy mit jelent számára a boldogság, legtöbbször valami jövőbe mutató, vágyott célt emleget. Megfeledkezünk a jelenben élni, pedig néhány fontos dolog betartásával, sokkal kiegyensúlyozottabbá tehetjük a mindennapokat és a másodpercről másodpercre bekövetkező jövőt is.

életbölcsesség

Viseljük méltósággal az öregedést!

Elég a negatív önkritikából, fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk! Gondoljunk arra, hogy minden egyes pillanat, ami a múltban történt ajándék, ami segített abban, hogy olyanná váljunk, amilyenek most vagyunk. A szépség fogalma mást jelent 20, 30 vagy 40 évesen. Higgyük el, hogy a szépséghez nem fiatalabbnak kell lennünk, a belőlünk sugárzó nyugalomnál és összhangnál nincs szebb.

Ne akarjunk mindig többet!

Felesleges és megterhelő mindig azzal foglalkozni, hogy más emberek mennyivel boldogabbak és mennyire jól haladnak például a karrierjükben. Engedjük el a negatív gondolatokat, örüljünk az apró dolgoknak is és legyünk hálásak azért, amink van!

Tiszteljük a természetet!

A jobb életkörülmények fenntartása nemcsak az egyén, hanem az egész közösség kötelessége. Legyünk sokkal tudatosabbak, vigyázzunk a természetre, ápoljuk az erőforrásainkat, támogassuk a helyi közösségeket a fenntartható környezetért!

Figyeljünk oda embertársainkra!

A hideg idő beköszöntével is gondoljunk a rászorulókra! Ne feledkezzünk meg az adományokról, a hátrányos helyzetben élő családok, gyermekek és hajléktalanok örülnek a segítségnek.

Elég a halogatásból!

A céljaink elérésében semmi sem gátol meg jobban, mint a teendőink elodázása. Ha egyszer leküzdjük ezt a rossz szokást, soha semmi nem állíthat meg bennünket.

Találkozzunk új emberekkel!

Mozduljunk ki, merjünk nyitni az új dolgok felé! Az elsőre szokatlan, és új helyzetek segíteni fognak a félénkségünk leküzdésében, sőt még az emberi kapcsolatainkat is bővíthetjük ilyen módon.

Legyünk kedvesebbek!

A jó modor mindig fontos (lenne). Könnyebbé teszi a kapcsolatteremtést másokkal, segít abban, hogy a többiek jó és megbízható személynek tekintsenek. Nyissunk új kultúrák felé, és nagyon fontos, hogy megtanuljunk illedelmesen nemet mondani.

Olvassunk többet!

Az olvasás kiváló módja annak, hogy bővítsük ismereteinket. Tűzzük ki célul a következő évre, hogy legalább húsz könyvet beszerzünk, és televízió helyett inkább válasszuk ezeket.

Tanuljunk meg boldogabbnak lenni!

Idő és türelem kell ahhoz, hogy megismerjük saját magunkat és rájöjjünk, pontosan mire is vágyunk, mi okoz örömet. Ha rátaláltunk a boldogságunkra, ragaszkodjunk hozzá, és ne engedjük semmilyen esetben sem felülkerekedni a stresszt!

Töltsünk több időt a számunkra fontos emberekkel!

Ne pazaroljuk az időnket olyan személyekre, akik nem érdemlik meg a figyelmünket, ehelyett inkább összpontosítsunk azokra az emberekre, akik fontosak nekünk. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy igazán boldogok legyünk.

Szeretnél még több érdekes történetet olvasni az emberiség múltjáról, jelenéről és jövőjéről? A nőklapja.hu Adventi nyereményjátékában a Homo Deus című könyvet is megnyerheted, csupán annyit kell tenned, hogy helyesen megválaszolod a kérdésünket – figyeld Facebook-oldalunkat a nyereményjáték részleteiért! A helyes választ megírók közül hárman egyéves digitális Psziché előfizetést, a Homo Deus című könyvet és a legfrissebb Psziché magazint nyerhetik meg.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.

Ha szívesen olvasnál még a témában, további könyvekért keresd fel a Central Könyvek oldalát!

Fotó: Thinkstock

(lifehack.org)