5+1 munka utáni tevékenység, amitől sikeresebb leszel

Munka után másra sem vágytok, csak hogy elnyúljatok a kanapén? Nem vagytok vele egyedül, azonban a tunyaság nem kifizetődő. Számtalan olyan tevékenység létezik, amivel – akár napi egy óra ráfordítást követően – sokkal sikeresebbek lehettek az élet számtalan területén. És a tetejében még szórakoztatnak is!

happy

Olvassatok

Lehet az mindenféle kötet a klasszikusoktól kezdve a ponyvaregényeken át,egészen a science fictionig, a lényeg, hogy napi egy órát szánjatok erre a tevékenységre – az átlagosan heti egy könyvet jelent. Nemcsak a világ fog kitárulni előttetek, hanem rengeteg új ismeretre tesztek majd szert, és a szókincsetek is fejlődni fog. Ennek köszönhetően könnyebben és sokrétűbben tudtok majd kommunikálni mindenkivel, aminek remek hasznát vehetitek a munkában is.

Kezdjetek saját projektbe

Ez különösen akkor fontos, ha a munkahelyeteken nincs lehetőségetek rá, hogy ilyen szinten kiteljesedjetek. Legyen szó egy blog indításáról, vagy önkénteskedésről, a saját ötletetek megvalósítása növelni fogja az önbizalmatokat, megtanít a határidők betartására és a csapatmunka fontosságára, arról nem is beszélve, hogy így közvetlen visszacsatolást kaphattok a saját munkátokat illetően. Ezek pedig mind elengedhetetlenek egy sikeres karrierhez.

Építsetek kapcsolatokat

A kapcsolatépítés nemcsak a személyes fejlődésben nyújt rengeteget, hanem a karrierépítés során is hatalmas hasznát vehetitek. Hiszen egy jó ismeretséggel hamarabb szerezhettek tudomást egy-egy megüresedett pozícióról, aminek révén akár jobb munkához is juthattok. Ehhez pedig nem kell mást tennetek, mint kimozdulni a lakásból: társasági eseményekre járni, kiállításokat látogatni, koncertekre menni, vagy akár a kollégáitokat elcsalni munka után egy italra. Ha nem tudjátok, merre induljatok, böngésszétek a nőklapja.hu heti programajánlóját, amiben minden alkalommal az ország legizgalmasabb eseményeiről adunk hírt.

Hallgassatok zenét

Azt már több kutatás is bizonyította, hogy a zenének számtalan jótékony hatása van az emberre. Nemcsak ellazít, hanem fejleszt is. A klasszikus zene hallgatása pedig különösen fontos az általános műveltség építésében. Az pedig csak hab a tortán, hogy egy óra zenehallgatás felfrissít, segít elengedni a napi stresszt, hogy a következő munkanap sokkal dinamikusabban és jobban induljon.

Tanuljatok nyelvet

A nyelvtudás elengedhetetlen napjainkban – szinte az élet minden területén hasznát vehetitek. Általa előrébb juthattok a karrieretekben, egy új kultúrát ismerhettek meg vele, tágul a látókörötök, és lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján meg tudjátok értetni magatokat. Manapság pedig a telefonos applikációknak köszönhetően már szinte tényleg bárhol – akár a buszon ülve – is játékosan elsajátíthattok egy új nyelvet. Mire vártok még?

Sportoljatok

Amellett, hogy segít elengedni a napi stresszt és megőrizni az egészségeteket, a rendszeres sportolás kitartásra nevel, és erősíti az akaraterőt. De a felelősségtudatot is fejleszti, ami a munkában elengedhetetlen. Arról, hogy – az izmokon felül – milyen további jótékony hatásai vannak a sportolásnak, korábbi cikkünkben olvashattok.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock