12 lebilincselő ünnepi olvasnivaló az egész családnak

Egy jó könyv kiránt a valóságból, és életre szóló élményekkel gazdagít. Ezért gondoljuk, hogy egy érdekes olvasmánynál nincs is jobb ajándék. Íme, az idei év legizgalmasabb kötetei, melyek közül az egész családnak válogathattok karácsonykor.

Léleképítéshez

Petr Ludwig: Vége a halogatásnak

vege_a_halogatasnak__655a26cb0894b6c3803d2a6f97c2cd77

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 2 240 Ft

Velünk is előfordult már, hogy hetekig halogattunk olyan elintéznivalókat, amik később egyszerre szakadtak a nyakunkba, kapkodást eredményezve és bűntudatot hagyva maguk után. Szerencsére létezik „gyógymód” a problémára: a könyvben nyolc konkrét segédeszköz segíti személyiségfejlődésünket, amik nagyobb motivációra, hatékonyságra, produktivitásra nevelnek, és hozzásegítenek a hosszú távú elégedettséghez. A könyvet meg is nyerhetitek, ha velünk játszotok december 8-án éjfélig a Nők Lapja Psziché Facebook-oldalán!

Gilles Diederichs: Stresszoldás egész évben

745718F

M-érték Kiadó, 2016, 3 399 Ft

A könyv változatos tevékenységeket kínál, amik segítenek ellazulni: hétről hétre lelki, művészetterápiás, szépségápolási, stresszoldó és életvezetési tanácsokkal gazdagodhatunk annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjunk fellépni a stressz ellen. A kötet szerzője maga is rendszeresen szervez olyan tanfolyamokat, amiken lazító technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Claire Belton: Pusheen – A színező

3542874_5

Magnólia Kiadó, 2016, 2 356 Ft

A színezők bizonyítottak jó hatással vannak a kedélyállapotra, segítenek kikapcsolódni, és elűzik a stresszt egy nehéz nap után. Ezt a kötetet pedig az egyik legnépszerűbb macskának, Pusheennek szentelték: a színezőben 90 illusztráció található, mindegyik az eredeti ötletgazda, Claire Belton műve. Gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek is ajánljuk.

Hölgyeknek

Tóth Krisztina: Világadapter

covers_394170

Magvető Kiadó, 2016, 2 690 Ft

A kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb női alkotója ismét egy verseskötettel jelentkezik – a Világadapter megjelenése ilyen szempontból önmagában is ünnep. A benne található műveket városok, tárgyak, emberek, bosszantó vagy épp mulatságos történetek indítják el, hogy aztán a költőt követve járhassuk végig az utat a hétköznapi, mégis alapvetően fontos dolgok – mint az idő múlása, a távolodás, a fájdalmak és a veszteségek – megértéséig.

Törőcsik Mari, Bérczes László: Törőcsik Mari – Bérczes László beszélgetőkönyve

745264F

Európa Könyvkiadó, 2016, 3 902 Ft

Magyarország egyik legismertebb és legtehetségesebb színésznője mesél fesztelenül magánéletről, szakmáról, múltról, jelenről – olyan titkokról, amiket eddig senki előtt nem fedett fel. Nem az itt a lényeg, hogy napra pontosan mi történt ennek a rendkívüli művésznek az életében, hanem – ahogy Bérczes László mondja – “azt keressük, ki az az ember, akit Törőcsik Marinak hívnak.”

Szabó T. Anna: Törésteszt

3476463_5

Magvető Kiadó, 2016, 2 990 Ft

Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. Novellái kíméletlenül és együttérzően szólnak a magányról, a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról, a szenvedélyről és a szeretetről. A szereplők ismerősek, mégis különös fénytörésben látunk rájuk, ahogy a szerelem és a lemondás határán kibeszélik a titkaikat, végre kimondják a vágyaikat, vagy lelepleződnek a hazugságaik.

Uraknak

Lackfi János – Vörös István: Csavard fel a szöveget

covers_415971

Athenaeum Kiadó, 2016, 4 490 Ft

Apám kakasa című nagysikerű könyvében két kitűnő költőnk, Lackfi János és Vörös István újrahangszerelte a gyerekkorunkból ismerős verseket. Most pedig felcsavarták a szöveget, vagyis énekelhető formában átírták azokat a slágereket, amelyek ismerősen csengnek minden magyar fülnek. A nevetés garantált lesz olvasás közben!

Herman Koch: Nyaraló úszómedencével

743919F

Európa Könyvkiadó, 2016, 3 392 Ft

Egy félresikerült orvosi beavatkozás következtében Ralph Meier meghal, a híres színész háziorvosának, dr. Marc Schlossernek színt kell vallania, hiszen a szakmai becsülete forog kockán. Nem mintha lesújtaná Ralph halála, ám a filmcsillagok menő háziorvosaként nem rejtegetheti az igazságot. Az események hatására pedig egy nyári tragédia mögött rejlő, zavarba ejtő valóság is szépen lassan kibontakozni látszik.

A tetovált séf – Grill és barbecue télen-nyáron

13051648_650342305130291_2527157820856119642_n

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 3 984 Ft

Serényi Zsolt, a tetovált séf nagy grill-és barbecue rajongó, tőle aztán mindent megtudhatunk a szabadtéri sütés-főzésről – receptjei pedig kiválóak a szabadtéri vendégfogadáshoz. Hiszen aligha létezik jobb, mint a rácson, nyárson és egyéb alkalmatosságokon sütött étel, amelyet biztos, hogy nem magányosan, hanem kellemes társaságban fogyasztunk el egy-egy meleg nyári estén.

Gyerekeknek

J. K.Rowling – Jack Thorne – John Tiffany: Harry Potter és az elátkozott gyermek

harry_potter_es_az_elatkozott_gyermek_20161025tol_rendelheto__350741dc1fcbcb2cbd8e07e811a2b54e

Animus Kiadó, 2016, 3 051 Ft

Végre elérkezett Harry Potter történetének a folytatása, ami 19 évvel a roxforti csata után veszi kezdetét. A varázsló élete most sem könnyű, hiszen a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helytállnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, kisebbik fiának, Albusnak is meg kell küzdenie a rá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

Kirsteen Robson: Hová bújt? Keresd meg! – Állatok a farmon

hova_bujt_keresd_meg_allatok_a_farmon__ae28cfe85c701602673cdf2e4bf99a90

Central Médiacsoport Zrt., 2016, 3 120 Ft

A kicsiknek minden oldalon állatokat és tárgyakat kell megkeresniük, párosítaniuk és megszámolniuk, közben pedig több száz érdekes részletet böngészhetnek át és beszélhetnek meg. A kötet felhőtlen szórakozást nyújt majd számukra, sőt, akár a szülők számára is.

Nyulász Péter-Ritter Ottó: Az ellopott Mikulás-szán

3578901_3

BerGer Kiadó, 2016, 1529

Itt a karácsony és hiánycikk lett a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is. Bugac Pongrácnak kell kiderítenie, hogy mit keresnek a gyerekek Párizsban, és hogy hova tűnt az összes szaloncukor. No de mit kapnak vajon mindezért a Mikulástól? A könyvből kiderül.

Szöveg: F.R.

Borítóképek: a kiadók weboldalairól

Nyitókép: Thinkstock