Stressz kizárva, avagy ég veletek felesleges feszültségforrások!

Az ember hajlamos rá, hogy a legapróbb dolgokon is felhúzza magát, holott ha megpróbálná kizárni a stresszforrásokat, vagy elfogadni azt, hogy bizonyos dolgokra nincs ráhatása, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb élete lehetne.

Frustrated young woman screaming and pulling her hair

Sorban állni…

Valószínűleg titeket is fel szokott bosszantani, ha hosszú sorok kígyóznak a postán vagy a bevásárlóközpontokban. A morgásnak azonban semmi értelme, fogjátok fel úgy, hogy van néhány szabad percetek, amikor a nagy rohanás közepette szusszanhattok egyet, miközben például átgondolhatjátok, mi legyen az ebéd másnap.

Veszteglés a dugóban

Mérhetetlenül idegesítő tud lenni, ha tehetetlenül araszoltok a dugóban, és hiába indultatok el otthonról időben, el mégis elkéstek. Akárhogy is figyelitek folyamatosan a múló perceket, nem fogtok előrébb jutni annál, mint amit a forgalom enged. Hallgassatok inkább relaxáló zenét stresszelés helyett, vagy használjátok ki az időt, és hívjátok fel egy barátotokat, akivel már rég beszéltetek.

Hatalmas tömeg a közlekedési eszközökön

Már alig fér el egy gombostű is a villamoson, de két-három ember még úgy gondolja, bepréselné magát? A legtöbb, amit tehettek, hogy kitartóan kapaszkodtok, és közben mély levegőt vesztek, majd megpróbáltok leszállni a legközelebbi megállónál. Mély levegővétel közben azért nem árt felidézni egy kellemes emléket. ;)

Parkolási kísérlet

A parkolás eléggé idegőrlő lehet, főleg, ha egy zsúfolt hétköznapon próbáljuk végrehajtani. Mielőtt azonban véget nem érő mérgelődésbe kezdtek, gondoljatok arra, ha kicsit távolabb is sikerült megállni, legalább tesztek egy kellemes sétát, és a mozgásigényetek is kisebb lesz a nap hátralévő részében. :)

Energiavámpírok a közelben

A negatív energiák sajnos könnyen átragadhatnak rátok is, ez pedig frusztrációt és feszültséget okoz. A titok az ellenpólusban, vagyis a pozitív gondolatokban rejlik. Semmi esetben se hagyjátok magatokat kizökkenteni, inkább, ha vagytok olyan viszonyban, jelezzétek finom humorral a „vámpírnak”, hogy lehet másképp is csinálni a dolgokat.

A közösségi média „ragadozói”

Titeket is idegesítenek a tudálékos kommentelők, vagy azok, akik válogatás nélkül bombázzák tartalmakkal mások hírfolyamát? Nem kell eltűrnötök a jelenlétüket a közösségi térben: rejtsétek el az általuk megosztott tartalmakat, és így megoldódik a probléma. De még jobb, ha kedvesen szóltok az illetőnek, hogy fogja vissza magát – lehet, hogy észre sem veszi, hogy online viselkedésével másokat idegesít, és a végén meg is köszöni, hogy jeleztetek neki.

Magas elvárások

Biztosan veletek is megesett már, hogy reggel nagy elvárásokkal indultatok neki a napnak, majd szépen lassan az összes tervetek dugába dőlt. Ne idegeskedjetek feleslegesen! El kell fogadni, hogy néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember szeretné, sőt! A hangsúly a nézőpontváltáson és az alkalmazkodóképességen van ebben az esetben is.

Ha már a házimunka is felbosszant…

…akkor nagy a baj – folytathatnánk a mondatot. Ha sok munka halmozódott fel, akkor sem kell pánikolni. Ne akarjatok mindent egyszerre elvégezni, inkább a napirendetekhez igazodva osszátok el a teendőket. Nem dől össze a világ, ha a fürdőszoba tükre még fél napig nem csillog.

Csintalan háziállatok

Bizony néha előfordul, hogy az állattartók hatalmas rumlira érnek haza. Ilyenkor azonban gondoljatok arra, mennyi pluszt kaptok házi kedvencetektől, és inkább simogassátok meg őket!

Ha a párotok nem csinálja meg, amire kértétek

Apróságokból is hatalmas vita kerekedhet, ha nem úgy kommunikáltok, ahogy kellene. Így, ha a párotok nem végezte el, amire kértétek, ne torkoljátok le azonnal, inkább nyugodtan mondjátok el neki, miért lett volna fontos nektek a dolog, amivel megbíztátok.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock