A könyvesboltok polcai manapság rogyadoznak a felnőtt színezőkönyvektől, szinte mindenféle témában születnek efféle képes albumok. Ezek közül választottunk ki ötöt, azt remélve, hogy titeket is elkap a tökéletes kikapcsolódást nyújtó színezési őrület.

Claire Carter – Szép álmokat

Magnólia Kiadó, 2015, 2980 Ft

színezőkönyv-claire-cater-szép-álmokat

Már kipróbáltátok az alvás segítő ételeket, de így is csak nehezen jön álom a szemetekre? Claire Carter színezője békés mintáival elűzi a stresszt, ezáltal segít megtalálni a belső békét, hogy a pihenés édesebb és kiadósabb legyen. Vége a bárányok számolgatásának, a színezés segítségével az álom gyors röppályán érkezik!

Johanna Basford – Titkos kert

Manó Könyvek, 2016, 3490 Ft

színezőkönyv-johanna-basford-titkos-kert

Johanna Basford álmában sem gondolta, hogy színezőkönyvének köszönhetően 35 országban, több millió ember fog ismét színes ceruzát a kezébe venni, hogy felfedezze a meditatív időtöltés e módját. Pedig így lett, 10-99 éves korig mindenki szeretne belépni a Titkos kertbe, hogy az indákon hintázva, valamint a virágok és levelek között lépkedve picit maga mögött hagyhassa a mindennapi gondokat.

Maryt Noble – Csodálatos Állatok

Partvonal Kiadó, 2015, 1690 Ft

színezőkönyv-marty-noble-csodálatos-állatok

A színezőn keresztül nem csak az állatok különös világába nyerhetünk bővebb bepillantást, de a kreatív énünknek is teret adhatunk. Az elegáns hattyúk, pávák, pillangók vagy éppen madarak mind csak arra várnak, hogy képzeletünket szabadjára engedve valódi szecessziós műalkotásokat alkossunk.

Harry Potter – Mágikus lények színezőkönyv

Gabo Kiadó, 2016, 2990 Ft

színezőkönyv-harry-potter-mágikus-lények

A Harry Potter-filmek által ihletett könyvben újraélhetitek a sorozat legemlékezetesebb jeleneteit, például amikor Harry, Ron és Hermione sárkányháton menekültek a Gringottsból, vagy amikor a Tiltott Rengetegben garázdálkodva felfedezték a varázsvilág mágikus lényeit. A színezőben megelevenednek a rabszolgasorba taszított házimanók is, de a sellők vagy például a kelta tündérmanók szintén fel-felbukkannak a lapokon, hogy a színezés útján lehetőséget adjanak a kreativitás kiélésére.

Pozitív megerősítések színező

Édesvíz Kiadó, 2016, 1990 Ft

színezőkönyv-pozitív-megerősítések

A színek hatással vannak ránk, ez nem titok. Bizonyos árnyalatok kellemesen, megnyugtatóan hatnak, mások az aktivitásunkat növelik, de a közös bennük, hogy energiát közvetítenek, ami egy stresszes munkanap után mindenképpen jól jöhet. Ebben segít a pozitív megerősítések színezője, ahol nem csak az árnyalatok, de a könyvben található idézetek is segítik az elmélyülésünket.

A Nők Lapja Ezotéria 2016/2. számának 74. oldalán bővebben olvashattok a színezőkönyvek lélektani és spirituális hatásairól.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: Thinkstock