5+2 zenei album, ami miatt nagyon várjuk az év utolsó hónapjait

Minőségi dallamokból nem leszünk híján az elkövetkező időszakban. Év végéig ugyanis számos zenei nagyágyú jelentkezik új albummal: Sting, Leonard Cohen, és többek közt Norah Jones friss lemezére rajongók milliói vártak már. A sor azonban itt még nem ér véget.

Leonard Cohen: You Want It Darker – Újabb mestermű a 82 éves énekestől

2016LeonardCohenYouWantItDarkerPress

Leonard Cohen még 82 évesen sem pihen! Négy évvel utolsó, Old Ideas című albumának megjelenését követően az énekes újabb mesterművel állt elő. A You Want It Darker, aminek producere az énekes fia, Adam volt, igazi kuriózum és kötelező darab minden Cohen-rajongó gyűjteményében.

Megjelenés: Szeptember 19.

Ízelítő:

Sting: 57th & 9th – Vissza a gyökerekhez!

ArticleSharedImage-65732

Sosem tudhatod, mit fogsz hallani, ha egy Sting-albumot vásárolsz – ezt maga az énekes állítja, aki arról a manhattani kereszteződésről nevezte el legújabb lemezét, amin minden alkalommal át kell haladnia, ha a stúdiója felé megy. A lemezzel több mint egy évtized után újra visszatér a rockzenéhez, mindehhez azonban teljesen új nézőpontból közelít. Energia, frissesség, és gyönyörű vokálok – ez mind megtalálható Sting 57th & 9th című albumán.

Megjelenés: November 11.

Ízelítő:

Lady Gaga: Joanne – Soul és pop izgalmas egyvelege

lady gaga

Két évvel Tony Benettel való közös munkája után Lady Gaga már bátran dolgozik együtt olyan zenei nagyágyúkkal, mint Elton John vagy Nile Rodgers. „A soul gyökerekkel és pop szívvel készített” albumról elsőként a Perfect Illuson című dallal álltak a nagyközönség elé – ez alapján pedig igazán nagy dobásra számíthatunk.

Megjelenés: október 21.

Ízelítő:

Norah Jones: Day Breaks – Jazzes hangzásban

norah jones

Indie rock és country stílusú dallamok domináltak Norah Jones legutóbbi albumán, legújabb Day Breaks című lemeze azonban sokkal közelebb áll ahhoz a finom jazzes hangzásvilághoz, ami első albumaira volt jellemző. Aki tehát már első korongja megjelenésekor beleszeretett Norah Jones hangjába, ezt a lemezt nagyon szeretni fogja.

Megjelenés: október 7.

Ízelítő:

Alicia Keys: Még nem nyilvános a címe – Az énekesnő visszatért és energikusabb, mint valaha

alicia

A 2012-es nagy durranásnak számító Girl on Fire óta mindenki izgatottan várja, hogy az énekesnő mivel jelentkezik legközelebb. Alicia Keys pedig nagyon ért ahhoz, hogy fokozza az izgalmakat. Új albumát sűrű homály övezi, sem a címét, sem a pontos megjelenési idejét nem hozták még nyilvánosságra. Csupán a rajta szereplő zeneszámokat kezdték el csepegtetni, azok alapján pedig már most kijelenthetjük, hogy az énekesnő ismét valami fantasztikusat alkotott.

Megjelenés: várhatóan év végéig

Ízelítő:

Bruce Springsteen: Chapter and Verse – Egy teljes életmű egy lemezbe sűrítve

BRUCE_CHAPTER_and_VERSE_Album-Cover-700x700

Bruce Springsteen legújabb albuma egy valódi zenei memoár, ami magában hordozza az énekes eddigi munkásságának esszenciáját. A lemez öt olyan dalt is tartalmaz, amit az amerikai zenész még első együtteseivel készített el, és még sehol sem jelentek meg.

Megjelenés: Szeptember 23.

Ízelítő:

Bon Jovi: This House Is Not For Sale – A bűvös tizenhármas

Ez a banda tizenharmadik stúdióalbuma, viszont az első olyan, amit Richie Sambora, egykori gitárosuk nélkül készítettek el. A frontember, Jon Bon Jovi szerint az ő céljuk is az volt a lemezzel, hogy visszatérjenek a gyökerekhez. Szerinte olyan zenei anyagot sikerült összeállítaniuk, amire büszkék lehetne – kíváncsian várjuk!

Megjelenés: október 21.

Ízelítő:

Szöveg: F.R.

Fotók: facebook.com/ladygaga, store.universalmusic.com, facebook.com/aliciakeys, facebook.com/norahjones, facebook.com/brucespringsteen, facebook.com/leonardcohen, facebook.com/BonJovi