ifjusagi-regenyek-kviz

Kvíz: Felismered szereplők alapján az ifjúsági regényeket?

Teszteld a tudásod! Mennyire emlékszel a manapság is nagy népszerűségnek örvendő ifjúsági regényekre?

A gyereknap és a nyár közeledtével biztosan sokan emlékezünk vissza a régi korok vakációira, ahol a kötelező olvasmányokon túl számos más lebilincselő ifjúsági regénnyel is találkozhattunk. Amellett, hogy ezek a könyvek segítettek megbarátkozni az olvasással, a kamaszkor viszontagságait is átvészelhettük általuk, miközben izgalmas, szórakoztató kalandokból sem szenvedtünk hiányt. A történetekkel és a szereplőkkel könnyen azonosulhattunk, ezért

bármilyen nehézséget is hozott később az élet, jól tudtuk, hogy nem vagyunk vele egyedül.

A gyermek- és ifjúsági irodalom külföldi és magyar remekein keresztül fedezhettük fel az érzelmi, a szociális és a fizikai változások sokaságát, fejlődő személyiségünk kibogozhatatlannak tűnő bugyrait, és nem utolsó sorban azt is, hogy nem feltétlenül jelent rosszat, ha valaki különbözik tőlünk – sőt, épp ellenkezőleg.

Nők Lapja kvíz: hogy mennek a magyar irodalom fontos évszámai?

A nyár, akárcsak a fiatalság, múlandó. De azok a könyvek, amelyeket hosszú évekkel ezelőtt olvastunk, egy életen át velünk maradhatnak.

Nők Lapja irodalmi kvíz: Melyik regény szereplője?

Csak azért, mert felnőttünk, még nem kell magunk mögött hagynunk gyerekkorunkat. Mai Nők Lapja kvízünkben olyan ifjúsági regényeket gyűjtöttünk csokorba, amelyek minden korosztály számára fontos mondanivalóval bírnak, és amelyeket felnőtt fejjel is bármikor szívesen újraolvasnánk.

Kvíz: Felismered szereplők alapján az ifjúsági regényeket?

ifjúsági regény

Jöhet még egy irodalmi Nők Lapja kvíz? Akkor lássuk, felismered-e, melyik regényből származik az idézet!

Kiemelt kép, tesztfotók: Getty Images, Nők Lapja

Elindult Nők Lapja Olvasósarok nevű kortárs könyvklubunk!ifjusagi-regenyek-kviz