Mai kvízünk első blikkre nagyon egyszerűnek tűnik, de azért elrejtettünk benne olyan városokat is, amelyeket nem biztos, hogy azonnal felismerünk. Induljon a virtuális országjárás!

A Nők Lapja kvízek közül mindig nagy népszerűségnek örvendenek a földrajzzal kapcsolatosak. A témakörben legutóbb például Magyarország falvai kvízünket töltötték ki rengetegen, ezért arra gondoltunk, itt az ideje hazánk városait is szemügyre venni.

De mielőtt a kérdéssorra térünk, meg kell emlékeznünk arról, hogy Magyarország városai mennyi élményt és lehetőséget rejtenek! Megéri tehát belföldben gondolkodni, amikor nyaralást tervezünk. Akkor is, ha a vízparti kalandokat részesítjük előnyben – és akkor is, ha az aktív vagy kulturális programok rajongói vagyunk.

Magyarország városai

Ha a magyar tenger, vagyis a Balaton mellett pihennénk, érdemes megcélozni Balatonfüredet, amely nem véletlenül a kultúra városa. Számos múzeum és program várja az érdeklődőket itt egész évben. (Ha már a Balatonnál tartunk, lenne kedved Magyarország földrajza kvízünket is kitölteni?).

kviz-magyarorszag-varosai

A legnagyobb (és minden hátránya ellenére lakóinak talán a legkedvesebb) magyar város: Budapest (Fotó: Getty Images)

Balatonfüreden időzve érdemes ellátogatni a Jókai Mór Emlékházba is. Az országban szinte egyedülálló író-ház – amelyben Az arany ember is született – bepillantást enged a Jókai család füredi mindennapjaiba, felidézi társasági életük hangulatát. De ha a másik irányból közelítjük meg a Balatont, Keszthelyre is mindenképp szánjunk legalább egy napot!

Az biztos, hogy bármerre is járunk, Mosonmagyaróvár és Gyula, Nagykanizsa és Nyíregyháza között

rengeteg program, látnivaló és történelmi emlék közül válogathatunk hazánkban.

(Azt egyébként tudtad, hogy Magyarországon a 2022. május 1-i állapotok szerint 348 város található? A 2010-es években a várossá nyilvánítás feltételei folyamatosan szigorodtak. Jelenleg legalább tízezer fős, az elmúlt öt évben folyamatosan növekvő népességhez, illetve intézményi és infrastrukturális paraméterekhez kötik a városi rang elnyerését.)

Nők Lapja kvíz: Magyarország városai

De akkor térjünk is rá arra, ami miatt itt vagy! Következzen a legújabb Nők Lapja kvíz, amelyben 10 fotót mutatunk 10 városról. Ujjakat beizzítani, csapjunk bele!

Kvíz: Mennyire ismered Magyarország városait?

magyarorszag varosai kviz

És ha már itthon időzünk: íme, a magyar közmondások kvíz

Kiemelt kép: Canva, kvíz képei: Getty Images, Pexels, Unsplash