Úgy ismered az országot, mint a tenyeredet? Lássuk, mennyire mennek jól a magyarországi falvak!

Mindannyian szeretünk új országokat és kultúrákat megismerni. Hála a fapados repülőjáratoknak, a külföldre történő utazás manapság jóval elérhetőbb dolog, mint évtizedekkel ezelőtt, kiruccanni a szomszédos európai nagyvárosokba pedig legalább annyira gyakori, mint belföldön barangolni.

De szerencsére akkor sem kell lemondanunk a meseszerű tájak látványáról, ha országon belül maradnánk, és külön jó hír, hogy ha spórolósabb utazást terveznénk, nem feltétlenül kell külföldre utazni ahhoz, hogy mediterrán hangulatba kerüljünk.

Magyarország rengeteg olyan hangulatos falusi látnivalóval büszkélkedhet, ahol eltölthetjük akár a hosszú hétvégéket is. A hazai falvak, községek öröksége és történelme kifejezetten gazdag, és a legtöbb helyen azokat a hagyományos jellegeket is megőrizték, amelyek különböző történelmi időszakok során ragadtak egy-egy településre.

magyarorszag falvai nők lapja kviz

A Káli medence falvait például ezer közül is felismernénk – a képen vigántpetendi Keresztelő Szent János-templom látható (Fotó: Getty Images)

Nők Lapja kvíz: Jól ismered a magyarországi falvakat?

Hazánkban számos fentiekhez hasonló, gyönyörű települést találhatunk, de a leghangulatosabbak talán azok az ékszerdoboz-falvak, amelyek azonnal, első ránézésre magával ragadnak. Legyen szó síkságról vagy dimbes-dombos hegyvidékről, a hamisítatlan vidéki táj, a bámulatos arborétumok, világörökségi helyszínek, az ezeréves források, a gazdag növény- és állatvilág, a friss levegő, az izgalmas kulturális kincsek, az építészeti remekek és a gasztronómiai különlegességek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Mai Nők Lapja kvízünkben olyan meseszerű falvakat gyűjtöttünk csokorba, amiket mindenkinek látnia kell egyszer – ha nem többször – az életben. Készen állsz? Akkor rajta!

Kvíz: Mennyire ismered Magyarország falvait?

Tihany

Hazánk kiemelésre méltó értékeit, azaz a hungarikumokat is jól ismered? Töltsd ki korábbi Nők Lapja kvízünket!

Kiemelt kép: Hollókő (Getty Images)
Tesztfotó: Tihany (Getty Images)