A kétezres évek kultikus filmje végre folytatódik. Az új rész Helen Fielding harmadik Bridget Jones könyvéből készül majd.
  • Nyolc éve mutatták be a Bridget Jones babát vár című harmadik részt.
  • Májusban kezdődik a negyedik rész forgatása Londonban.
  • Randizás, gyereknevelés, karrierépítés mellett Bridget igyekszik újra felfedezni a nőiességét, ahelyett, hogy életközepi válságba süppedne.

A Helen Fielding könyveiből készült romantikus vígjátékok első részét 2001-ben mutatták be a Bridget Jones naplója címmel. 2004-ben érkezett a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!, 2016-ban a Bridget Jones babát vár, most pedig jön a harmadik könyvből készült negyedik film, ami valószínűleg a harmadik kötetből készül (Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig).

A világon sok millió nő (és férfi) „nőtt fel” Bridget Jonesszal: a hóbortos, kissé ügyetlen, de kétségkívül szerethető karakter életét végigkísérhettük a randizó szingli korszakától, a házas megállapodott, érett nőn keresztül az elvált, egyedülálló anyukáig. Utóbbi életszakaszt mutatja majd be az új mozifilm is.

A negyedik rész forgatása májusban kezdődik majd Londonban, a hírek szerint Renée Zellweger már keresi is londoni albérletét a munka idejére.

 https://www.noklapja.hu/aktualis/2024/02/26/bridget-jones-negyedik-resz/

Egyedülálló anyaként láthatjuk viszont Bridget Jonest

Mark Darcy is felbukkan?

A sokakat érdeklő kérdés, hogy a sorozat két imádott karaktere, Mark Darcy (Colin Firth) és Daniel Cleaver (Hugh Grant) felbukkannak-e majd az új mozifilmben. A két színész természetesen a szereplőgárda része, de már nem olyan hangsúlyosan, mint az előző részekben, hiszen Bridget már egészen máshol tart az életben, és két exe már a múlté.

Helen Fielding harmadik könyvében, a Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig részében a főszereplő a randiappok, a közösségi média, a munka és a kisgyerekes lét között lavírozik. Persze mindezt a megszokott fanyar humorral kapjuk, hogy akik éppen ugyanebben a cipőben járnak, és akik távolról sem ebben az élethelyzetben vannak, ugyanúgy tudjanak vele azonosulni.

A harmadik kötetből vett mondatok közül csak néhányat idézünk, hogy tudd, milyen „bridgetjonesos” bonyodalmakra számíts az új részben:

„Mihez kezdesz, ha a barátnőd hatvanadik születésnapja egybeesik a barátod harmincadik születésnapjával?”

– „Szégyelljük-e magunkat, ha főnöztetünk, amikor az egyik gyerekünk tetves?”

– „Tényleg twittel a Dalai Láma, vagy azt az egyik titkára csinálja helyette?”

– „Lefeküdni valakivel két randi és hatheti sms-ezés után ugyanaz, mint férjhez menni két találkozás és hat hónapi levelezés után Jane Austen korában?”

5+1 örökzöld, amit Bridget Jones humorosan tanított meg nekünk.