5+1 dolog, amit Bridget Jones humoros módon tanított nekünk

Az évek során milliók izgulták végig, hogyan talál rá a boldogságra a csetlő-botló szingli. Bridget Jones története – a film harmadik része nemrég jelent meg a magyar mozikban – azonban nemcsak felhőtlen, nevetéssel teli perceket okozott nekünk, hanem rengeteget tanított újrakezdésről, szerelemről és önismeretről is.

Minden esetben merj önmagad lenni

Screen-Shot-2016-05-15-at-11.52.33-PM

Bridget Jones felvállalta „röcögő hájait”, büszkén viselte sátorméretű nagyibugyiját és akkor sem érzete magát kényelmetlenül, amikor nyuszis jelmezben érkezett egy visszafogott buliba. De ami a legfontosabb, elfogadta, hogy olyan, amilyen: néha hibákat követett el, a mindennapokban is csetlett-botlott, és olykor a rossz ember mellett tette a le a voksát, amíg rájött, hogy mire is vágyik igazán.

Fel kell ismerni a valódi értékeket

3ec03880ae5dcfbbd87fbcfcffbc30c6

Olykor minket is levett a lábunkról egy Daniel Cleaver típusú izgalmas férfi, aki elvarázsolt lehengerlő stílusával. Egy ilyen románcnak azonban az esetek többségében szívfájdalom lett a vége, hiszen az álarc mögött általában csak egy csélcsap személy bújt meg. Időbe telt ugyan, de Bridget Jones is rájött, hogy egy egész életre csak olyan emberrel lehet tervezni, aki mindenben ott áll mellette, megbízható, kedves és nem csak annak mutatja magát.

A barátok mindenben melletted állnak

59f505e4643b1d0b77a99b6e94cbb138

Az évszakok változnak, a szerelmek jönnek-mennek, a kilók olyan gyorsan szaladnak vissza, ahogy leolvadtak, a barátok azonban mellettünk vannak a legfontosabb és a legjelentéktelenebb pillanatokban is. Persze csak akkor, ha jól választjuk ki őket. Bridget Jones tudta, hogy kiket kell maga mellé gyűjtenie, így még a legnagyobb magány is elviselhetővé vált számára.

Mindig van kiút a bajból, csak hinni kell benne

nrm_1420823089-bridget-jones-horrible-person

Olyan nincs, hogy egy problémára ne lenne megoldás, csupán kellő optimizmussal kell a dolgokhoz állni. Ezt nagyon jól megtanulta Bridget Jones is, aki a nehézségek ellenére mindig megpróbált pozitív maradni. Zsúfolt női börtönbe kerülni Thaiföldön? Soha vissza nem térő alkalom arra, hogy új barátnőket szerezzünk. Nem tudjuk, ki a gyerekünk apja? Tévedni emberi dolog, amíg pedig ki nem derül, legalább dupla segítséget kapunk a terhesség alatt.

Végig kell járni a szamárlétrát

bridgetjones7

Nagyon ritka hogy egy karrier rögtön hatalmas magasságokba emelkedjen. A szamárlétrát végig kell járni, a kemény munka azonban mindig meghozza a gyümölcsét. Azt viszont sosem szabad elfelejteni, hogy a hivatásunk csupán egy részét képezi az életünknek, az sokkal fontosabb, hogyan milyenek az emberi kapcsolataink, a magánéletünk. Erre Bridget Jones is rájött, és amikor már úgy érezte, nem tud azonosulni a munkahelye hitvallásával, felmondott. Igaz, hogy kismamaként nem éppen a legjobb időpontot választotta a váltáshoz

A legszebb dolog az ember életében a gyerekvállalás

89e529be549886659c25260ce3e415a1

Nagyon jól érezhetjük magunkat a húszas és a harmincas éveinkben, felejthetetlen élményeket élhetünk át a szerelmünkkel és a barátainkkal, a legszebb pillanat azonban mégis az, amikor gyerekünk születik. Aki látta mindhárom Bridget Jones-filmet, jól tudja, hogy főhősünk a szingliként megélt sok móka ellenére mikor vált a legboldogabbá…

A Nők Lapja legfrissebb, 2016/46. számában exkluzív interjút olvashattok Bridget Jones megformálójával, Renée Zellwegerrel. A lap november 15-én kerül az előfizetőkhöz, míg az  újságárusoknál november 16-tól érhető el. 

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest