10 szállóigévé vált mondat Bridget Jonestól, amit érdemes meghallani

Ma ünnepli 59. születésnapját a szinglik koronázatlan brit királynőjének szülőanyja, Helen Fielding, akinek a tollából – Bridget Joneson keresztül – jó pár szállóigévé vált bölcs gondolat származik. Ezek közül is a kedvenceinket hoztuk el nektek!

bridget-jones

„Kultúránk túl nagy feneket kerít a látszatnak, a kornak és a rangnak. A szeretet az, ami fontos.”

„Felmérések bizonyítják, hogy nem a szerelem tesz boldoggá, nem is a gazdagság vagy a hatalom, hanem az elérhető célokért folytatott harc; és mi a fogyókúra, ha nem ez?”

„Általánosan elfogadott tény, hogy abban a pillanatban, mihelyt az életed egyik területe helyreáll, egy másik látványosan ízekre hullik.”

„A probléma az, hogy álomvilágban élünk, örökké a múltba, vagy a jövőbe nézünk, ahelyett, hogy élveznénk a jelen pillanatot.”

„Korunkban és napjainkban egy nőnek egyetlen valakire van szüksége, és az ő maga.”

„Ha szeret valaki, az olyan, mintha pokrócba lenne bugyolálva a szíved.”

„A szempillafestés alatti szájtátás szükségessége egyike a természet megmagyarázatlan nagy misztériumainak.” :)

„Nem szabad, hogy a nő, mint olyan, a férfiak által élje az életét; önmagában legyen a teljes egész.”

„Ha az ember egyszer rákapott az öregedés gondolatára, akkor nincs menekvés. Az élet hirtelen olyannak tűnik, mint a vakáció, amely félidőtől begyorsulva közeledik a vége felé.”

„Az elhagyásban nem az a legrosszabb, hogy hiányzik, aki elhagyott, hogy összeroppan a közösen alkotott egész kis világ, hogy minden, amit látunk vagy csinálunk, őrá emlékeztet, hanem az a gondolat, hogy kitettük a lelkünket csak azért, hogy a szeretett lény ránk stemplizze: ELUTASÍTVA.”

Összeállította: D.A.

Fotó: Pinterest