Alig hisszük el, hogy 2001-ben mutatták be a Bridget Jones naplóját – azt pedig pláne, hogy hosszas várakozás után végre a harmadik rész is a mozikba kerül, illetve Angliában tegnapelőtt debütált –, ám a fényképek nem hazudnak, jól látszik rajtuk az első rész óta eltelt 15 év. Nosztalgiázzatok velünk!

Renée Zellweger

renée-zellweger

Renée Zellweger, alias Bridget sokat változott az első rész óta, melyet főként a plasztikai műtéteknek köszönhet. A színésznő az elmúlt években elsősorban magánéleti kudarcairól, semmint alakításairól volt híres, de talán most majd fordul a kocka.

Colin Firth

colin-firth

Colin Firth-ön, azaz mindenki kedvenc Mark Darcyján nyomott hagyott az idő, a színész alaposan megőszült, de még mindig olyan sármos, mint egykor volt. Ami a szakmai karrierjét illeti, a csillaga manapság fényesebben ragyog, mint a millennium környékén, sőt, 2010-ben Oscar-díjat is nyert A király beszédében nyújtott alakításáért.

Gemma Jones

gemma-jones

Gemma Jones alakította Bridget mamáját, aki örökké a bébiuborkák miatt aggódik. A színésznő az első rész forgatása óta alig-alig vállalt filmszerepet, inkább sorozatokban mutatta meg tehetségét.

Sally Phillips

sally-phillips

Sally Phillips Shazza szerepében Bridget legjobb barátnőjét alakította. A szőke színésznő az elmúlt években igazán aktív volt, rengeteg mellék- és epizódszerepet kapott, de emellett írói ambíciói is vannak.

Shirley Henderson

shirley-henderson

A négyes fogat negyedik tagját, Jude-ot Shirley Henderson alakította, akire, bár több meghatározó alkotásban is játszott – például a Marie Antoinette-ben, vagy a Miss Pettigrew nagy napjábanelsősorban a Harry Potter Hisztis Myrtle-jeként emlékezünk.

James Callis

james-callis

Tom, azaz James Callis rengeteg sorozatban feltűnt az elmúlt 15 évben: szerepelt többek között a CSI: A helyszínelőkben, az Eurekában, A zöld íjászban, vagy éppen a Csillagközi rombolóban, de emellett forgatókönyvíróként és rendezőként is tevékenykedett.

Szöveg: D. A.

Fotó: Archív, Pinterest