Ezért rajongunk Mr. Darcyért és még 5 kosztümös filmes karakterért

Mr. Darcy olyat tud, amit csak kevés fiktív karakter: egyszerre olvadnak el tőle a nők és tisztelik őt a férfiak. De vajon mi a titka, amiért ennyire imádjuk? Ez is kiderül cikkünkből.

Mary Boleyn – A másik Boleyn-lány

mary-boleyn

Scarlett Johansson

Becsülete és a családja iránti végtelen szeretete miatt érdemelte ki listánkban az egyik helyet. Úgy is mondhatnánk, hogy lojalitása nem ismer határokat, hiszen hiába tette tönkre a boldogságát az apja és a nővére, amikor Annának szüksége van rá, Mary azonnal ott terem, hogy segítsen, sőt, kivégzése után még Anna gyermekét is felneveli. Ilyen becsületes karakterrel ritkán találkozik az ember.

Lady Sybil Crawley – Dowton Abbey

sybil-crawley

Jessica Findlay Brown

A Crawley család legfiatalabb lányában a lázadása a legszerethetőbb. A nemesi család sarja ugyanis nem akar beállni a sorba, hogy ő is csak kirakatbábu legyen, hanem a drága ruháit levetve, két kezét bepiszkolva inkább a II. világháború sérült katonáit ápolja, mert úgy érzi, ezzel ténylegesen hasznára válik a társadalomnak. Attól pedig csak még szimpatikusabbá válik, hogy férjet sem az arisztokraták közül választ magának, hanem a személyzet tagjai közül, ezzel is bebizonyítva, hogy nem minden a származás.

Jane Eyre – Jane Eyre

Mia-Wasikowska-Jane-Eyre-movie-image

Mia Wasikowska

Éles esze és szókimondása mellett a túlélő ösztönei igazán irigyelhetőek. Jane-t ugyanis nem töri meg szörnyű gyerekkora, sőt, az sem, amikor csalódnia kell a szerelemben, minden szituációból képes talpra állni. Erős személyiség ő, akire titkon minden nő szeretne picit hasonlítani.

Brandon ezredes – Értelem és érzelem

brandon-ezredes

Alan Rickman

Nem sokan hisznek abban, hogy létezik szerelem első látásra, pláne nem a férfiak. De amikor Brandon ezredes megpillantja Miss Marianne Dashwoodot, máris tudja, hogy egymásnak lettek teremtve. Romantikus gesztusai miatt bármelyik nő szívesen lenne Miss Dashwood helyében.

Mr. Knightley – Emma

mr-knightley

Jonny Lee Miller

Emma Woodhouse kedves, de elkényeztetett lány, akiknek a szeszélyeit elviselni nem könnyű, így már ezért is fejet hajtunk Mr. Knightley előtt, aki ügyesen tudja kezelni a hóbortos leányzót. Viszont a listára nem ezért került fel, hanem a természete miatt, ami egyszerre játékos, vicces, de természetesen ízig-vérig úriemberhez illő.

Mr. Darcy – Büszkeség és balítélet

mr-darcy

Colin Firth

Talán kissé gőgös, és kedvesnek sem mondanánk, de olyan tartása van, amit bármelyik mai férfi megirigyelhetne. Ráadásul a marcona külső mögött jó szív lakozik, hiszen Mr. Darcy nemcsak a saját családjáról gondoskodik – még arról is, aki meg sem érdemelné ­–, de rögtön a Bennet-család segítségére siet, amikor Lydia elszökik Mr. Wickhammel.

A Nők Lapja 16. számában annak is utánajártunk, hogy miért szeretjük annyira a kosztümös filmeket.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: Pinterest