Ihletadó kültéri helyszínek és terítékek tavaszi reggelikhez

Napfelkelte, madárcsicsergés, virágillat a levegőben – már ezért megéri tavasszal odakint elkölteni a reggelit. De ha ez nem lenne elég motiváció, a következő képek szerintünk elég meggyőzőek lesznek, hogy hozzánk hasonlóan, ti is a szabadba vágyódjatok.

Zárt oldalú bungalók

bőségtál

Előfordulhat, hogy a lakásotok tűzfalra vagy a szomszéd ház oldalára néz, de ez nem feltétlenül jelent sivár környeztet. Futónövényekkel feldobhatjátok a helyet, és egy ilyen teraszon is pompás reggeliket költhettek el. Mi például a croissant felszolgálását ajánljuk, mert ez biztosan megszépíti a délelőttöket. :)

Egyedül is komfortosan

egyedül

Ha nincs kivel reggeliznetek, akkor egyedül is kiülhettek a balkonra, élvezve a tavaszi napsütést és a madárcsicsergést, na és persze a finom müzlit, amire nyolc variációt is mutatunk.

Minimalista odafigyelés

egyszerű

Sietős reggeleken sem kell mellőzni a közös reggelit! Egyetlen terítővel és néhány szál virággal is meghitté tehetitek a pillanatot, sőt, mindehhez forrócsokit is ajánlunk, mert a kicsit csípős tavaszi hajnalokon még jól eshet egy bögrével, néhány meleg pokróc társaságában.

Össznépi étkezésekhez

elegáns

Mi imádjuk a közös családi villásreggeliket, amikor mindenki egymás szavába vágva próbálja érvényre juttatni a mondandóját. :) Ennek persze meg kell adni a módját, mind a terítést, mind a reggelit illetően, tehát ne sajnáljátok elővenni a legszebb étkészletet és vázákat, amíg a többiek elkészítik az omlettet.

Édeskettes a városban

erkély-elegáns

Nem mindenki él családi házban, de erkélye viszonylag sokaknak van. Gondoljatok bele, mennyire jó lehet arra ébredni, hogy a párotok egy romantikus reggelivel készül. Az ilyen napokhoz nagy reggelikörképünk ráérős ajánlata passzol .

Piknik az otthonunkban

piknikszerű

Kerti bútor híján akár a fűbe is letelepedhettek, néhány párnával és egy csipketerítővel az egész megoldás korabeli jelleget ölt. Szerintünk ennek is megvan a maga bája, amihez egy igazi múltidéző kedvencet ajánlunk, a vajas patkót.

Retró reggeli

retró

Gyerekkorunk kedvenc piros bögréi és a régi, elnyűtt kockás abrosz nemcsak reggelire, hanem időutazásra is invitálnak. Ha ezt megoldást választjátok a veranda lépcsőjére  vagy akár az erkélyre kitelepedve, együtt nosztalgiázhattok a szeretteitekkel.  Természetes ehhez egy retró recept dukál, méghozzá a bundás kalács.

Virágos jó reggelt!

rusztikus

Ha hozzánk hasonlóan ti is szeretitek a friss virágot, akkor egy dézsába állítva mesés asztaldíszt készíthettek belőle. Az egésznek van egy kis rusztikus beütése, de pont ettől válik annyira szerethetővé. Ami pedig a receptet illeti, ha rusztikus megoldás, akkor szóba sem jöhet más, csak a lilahagymás túrókrém, ropogós fehér kenyérre kenve. ;)

Esős időre

szentimentális

A mezei virágok, a nádból készült tányéralátétek és pohártartók, valamint a gyertyák az egész reggelinek szentimentális hangulatot kölcsönöznek, akárcsak a velős pirítós. Ha a verandára terítetek, még esős időben is kiülhettek.

Színek kavalkádja

színes

Sokszor csak annyi kell a jó naphoz, hogy megadjuk a módját a reggelinek. Ehhez a színes virágok és a napsárga terítő elengedhetetlenek, ahogyan az édes áfonyás túrós batyu is.

Tavasz a köbön

tavaszi

Amikor a fák, a bokrok és a virágok is tavaszi köntösbe bújnak, ti is az asztalra varázsolhatjátok a pasztell árnyalatokatt. Virágok, faágak, koszorúk – a terítéket a málnás kuglóf koronázza meg.

Húsvétra készülve

vidám

Közeleg a húsvét, ami szintén jó alkalom arra, hogy kivonuljatok a természetbe reggelizni. Egy kisebb virágcsokor és egy szép díszes terítő – szerintünk pár hímes tojás sem árt –, és máris kezdődhet a falatozás, aminek részeként nem maradhat el a nyuszis rolád kóstolása sem. ;)

Még több kerttel kapcsolatos inspirációt a Nők Lapja Kert és Virág 2017-es különszámában találtok, a Nők Lapja Konyha számaiban pedig további ínycsiklandó recepteket találtok.

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest