Életmódváltó lélek dr. Mihály Andrea

Stressz, kiégés, agyi köd: kapcsoljunk időben! – Szakértőnk válaszol

Videós beszélgetés Nyáriné dr. Mihály Andreával, a Pesti és Budai Magánorvosi Centrum pszichiáterével, pszichoterapeutájával.

––SZPONZORÁLT TARTALOM––

Hol van az a pont, amikor nem hanyagolhatjuk tovább a jeleket, és muszáj lépnünk, mielőtt a stressz átfordulna valami sokkal komolyabbá? Hogyan vegyük fel a harcot aprónak tűnő lépésekkel a krónikus stressz ellen? Honnan tudjuk biztosra, hogy minket is utolért a kiégés, azaz a burnout szindróma? Nyáriné dr. Mihály Andreával hatalmas élmény volt beszélgetni, nem csak amiatt, mert végre egy igazi hozzáértőnek tehettem fel (a Google helyett) az engem és környezetemet leginkább nyomasztó kérdéseket, hanem azért is, mert okos, praktikus tanácsokat kaptunk tőle, és rávilágított olyan összefüggésekre, információkra, amelyek – bízom benne – hasznunkra válhatnak a változtatásban.

A pszichiáter elmagyarázta, miért nem szabad megvárni, míg a stressz krónikussá válik, ahogyan azt is, mi a legegyszerűbb módja a megakadályozásának.

A burnout kifejezéssel manapság úton, útfélen találkozunk, ám ennek van egy nagyon konkrét, kézzel fogható jele, amivel sokan nincsenek tisztában. 

Én például ettől megnyugodtam: nem vagyok kiégve, nincs burnout szindrómám, ezt a konkrét, a videóban említett tünetet én nem produkálom. Egyre gyakrabban jelentkezik ellenben nálam az agyi köd, azaz a brainfog, amiről szintén részletesen beszélgettünk a doktornővel, és aminek a hátterében nem is biztos, hogy a túlhajszoltság áll, hanem lehettek jóval prózaibb okai is.

A részletekért, inspiráló mondatokért, illetve konkrét tanácsokért, tényekért hallgassátok, nézzétek meg videónkat!

Reméljük, az idei programunk is kellő motivációval bír majd sok olvasónk számára – kövessétek figyelemmel Életmódváltó oldalunkat, ahol rengeteg hasznos cikket, tippet és videót találhattok majd május hónap folyamán. Tartsatok velünk!