Kéthetes edzésterv: „Úgy edzeni, mint Katalin hercegné, rettenetesen fárasztó”

A Kate Middleton-féle edzés meglepő eredményeket hozott.

Cambridge hercegnéje mindig is fitt volt, sportszeretetét pedig akkor sem szokta véka alá rejteni, amikor hivatalos eseményeken vesz részt. Emlékezetes pillanat volt például, amikor a londoni Olimpiai Parkban élvezettel röplabdázott annak ellenére, hogy 12 centis platformtalpú cipőt viselt – és ez nem mellesleg három hónappal azután történt, hogy világra hozta György herceget.

Fotó: Danny Martindale/WireImage

Vagy amikor 2019-ben talpig fehérben önfeledten krikettezett Pakisztánban.  

Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage

Mielőtt hercegnévé vált volna, az iskolai jégkorongcsapat vezetőjeként jeleskedett, kiválóan teniszezett, sőt a vitorlázás csínját-bínját is elsajátította, mielőtt egyetemre ment. A ma már háromgyerekes hercegné jelenleg is kiváló formában van, amelyet nemcsak kiváló genetikájának, hanem sportos életmódjának is köszönhet. „Imád futni, egész nap tudna futni!” – jellemezte a negyvenéves Katalin energiaszintjét Mike Tindall egykori rögbijátékos, aki Vilmos herceg unokatestvérének, Zarának a férje.

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

Az angol The Mirror napilap online kiadása pedig egyenesen a legsportosabb királyi családtagnak kiáltotta ki, és egy tucatnyi képpel támasztotta alá, hogy Cambridge hercegnéje állandó mozgásban van.

Katalin nádszálkarcsú alakját az angol Hello magazin egyik újságírója, Georgia Brown is megirigyelte, ezért elhatározta, hogy két héten át követi a cambridge-i hercegné edzéstervét, próbálkozását pedig részletesen dokumentálta. Futás, súlyemelés, kerékpározás, evezés, jógázás és HIIT (high intensity interval training, vagyis magas intenzitású szakaszos edzés) – változatos, de izzasztó mozgásformákból kellett összeraknia az újságírónak a „menetrendjét”. Georgia kiemelte, az általa végzett edzésterv nem egyezik meg pontosan Katalin rutinjával, ez ugyanis nem ismert, ő csupán igyekezett 14 nap alatt minél több olyan edzést elvégezni, amelyekről köztudott, hogy a hercegné is előszeretettel űzi.

Fotó: Andrew Milligan – Pool/Getty Images

A Daily Mail napilap szerint ugyanis Katalin hercegné minden alkalmat kihasznál a futásra, amikor a családjával a norfolki birtokukon tartózkodik. Sőt, amikor még élt a Lupo nevű spánielük, együtt gyűjtötték a kilométereket. Ahogy futni, úgy tekerni is a szabadban szeret Cambridge hercegnéje: tavaly még a kis György herceggel együtt is látták átbiciklizni a londoni Hyde Parkban. És a jógát is vagy tíz éve gyakorolja, ugyanis az esküvőjére meghívott egy mustique-i jógaoktatót, illetve György herceg érkezésére kismamajógával készült fel. (És hogy miért érdemes neked is beiktatni a jógát az életedbe? Erről nemrég mi is írtunk.)

Az újságíró az 1., a 3. és az 5. napon három kilométert futott és 45 perces súlyzós edzést végzett. A 2., a 6. és a 7. napon 45 perces spinningórán vett részt és egy órát jógázott. A 8., a 10. és a 12. napon legalább tízezer lépést sétált és 45 perces súlyzós edzése volt. A 9., a 11. és a 13. napon HIIT és egyóra jógázás volt a feladat. A 14. napon öt kilométert futott.

Georgia egy szakértő véleményét is kikérte, hogy a leghatásosabb, lehető legpontosabb edzéstervet állíthassa össze, Juliana Leonardi személyi edzővel konzultált. „A cambridge-i hercegnőéhez hasonló karcsú, tónusos alak elérésének kulcsa, hogy alacsony súllyal végzünk ismétléseket, így elkerülhető a túlzott izmosodás – magyarázta a személyi edző. –

Meggyőződésem, hogy a hercegnő súlyzózik.

Ennek az edzésformának egyébként is rengeteg előnye van: hajlékonyabbá és erősebbé tesz, segíti a zsírégetést és javítja a testtartást.” (A túlzott izmosodástól egyébként nőként nem kell tartani, nem véletlenül egész életformát jelentő dolog a testépítés.)

Az újságíró beszámolója szerint egyik-másik edzésforma nehezére esett, de a rendszeres mozgás csodákat tett a mentális egészségével. Az edzések utáni endofrinlöket elég motivációt adott neki, hogy minden egyes nap sportoljon, és a munka, valamint alapvetően a koncentrálás is könnyebben ment neki. A fárasztó edzések miatt este kilencre annyira elálmosodott, hogy a szokásosnál jóval korábban lefeküdt, így pedig legalább nyolc órát tudott aludni – jelentősen több időt, mint egyébként. Mint mondja, a súlyzózás volt a legfárasztóbb és legizzasztóbb, ám a jógaórák dolgoztatták meg legkeményebben a testét. A látható eredmények ugyan csekélyek (az idő rövidsége miatt), mentálisan rengeteget adott neki a Katalin hercegné-féle edzés.

Kiemelt kép: Getty Images