gwyneth paltrow chris-martin valas

Gwyneth Paltrow ebből tudta biztosan, hogy vége a házasságának

A sztárpár 8 éve vált el egy év különélés után. A családterapeuta ajánlotta, hogy ebben az egy évben próbálják egyben tartani a családot, pedig Gwyneth már biztosan tudta, hogy vége.

Gwyneth Paltrow és Chris Martin sokáig  sztárvilág kedvenc párja volt, kevés olyan álompár van és volt, akit szinte mindenki kedvel és összeillőnek tart – ők pedig ilyenek voltak. Paltrow és Martin 2003-tól és 2016-ig voltak házasok, és két gyerekük is született. Lányuk, Apple Marin 20 éves, Moses Martin pedig idén töltötte be a 18-at.

Gwyneth Paltrow és a Coldplay énekese, Chris Martin sokkolta a világot, amikor 10 évvel ezelőtt bejelentették, hogy szakítanak. A színésznő már akkor felfutóban lévő márkájának, a Goopnak a weboldalán volt látható a hivatalos nyilatkozatuk:

„Szomorú szívvel döntöttünk a válás mellett. Arra a következtetésre jutottunk, hogy bár nagyon szeretjük egymást, külön válunk. Azonban mindig is egy család voltunk, mindig is egy család leszünk, és sok tekintetben közelebb állunk egymáshoz, mint valaha”.

Gwyneth Paltrow Chris Martin válás

Gwyneth Paltrow és Chris Martin az házasságkötésük előtt egy évvel Hawaii-n, 2002-ben (Fotó: Bauer-Griffin/GC Images)

A pár a házasságuk alatt és után is kiemelten figyelt arra, hogy a magánéletüket ne teregessék ki, a válás után is mindig csak kedvesen, szépen nyilatkoztak egymásról. A médiában is csupa olyan képet láthattunk a családról, ami arról tanúskodik, hogy az exek nagyon jó kapcsolatot ápolnak. Szinte már furcsa is ez a tökéletesség, ami körbelengi a családot. 

Így köszöntötte néhány éve Paltrow az exférjét apák napján, a második képen a színésznő jelenlegi férje is látható:

Gwyneth Paltrow meglepő őszinteséggel beszélt a gyerekvállalás nehézségeiről is.

Bátran és nyíltan az új kapcsolatokban

A 2015-ös szakításuk és hivatalos válásuk óta Gwyneth és Chris együtt nyaralnak, együtt töltik a születésnapokat, a karácsonyokat, és mindketten új partnereikkel élnek együtt hosszú ideje. Az 51 éves Gwyneth 2018-ban ment hozzá az 53 éves Brad Falchuk filmrendezőhöz (az ő nevéhez fűződik például az American Horror Story, a Póz vagy Glee – Sztárok leszünk!).

A 47 éves Chris A szürke ötven árnyalata 34 éves színésznőjével, Dakota Johnsonnal találta meg a szerelmet, aki még Gwyneth Paltrow-val is együtt lóg szabadidejében. Chris és Dakota hat év randizás után idén jegyezte el egymást.

Gwyneth a brit Vogue-nak írt esszéjében elárulta, hogy egy látszólag boldog napon tudatosult benne, hogy valójában nem is teljes az élete Chris Martin mellett.

„A születésnapom volt, a 38. A volt férjemmel [Chrisszel] Toszkánában voltunk, egy domb tetején lévő gyönyörű házikóban, ahonnan tökéletes kilátás tárult elénk az erdőre. Közeledett az ősz, a levelek épp csak akkor kezdték elveszíteni az élénk zöld színüket. A ház is pont olyan volt, amilyennek az ember egy születésnapi kiruccanához megálmodja: hangulatos nappali kandallóval, étkező, amely tele volt a közeli farmról származó bőségtállal – őszibarackkal, szőlővel, paradicsommal, bazsalikommal, tojással. Nem emlékszem, hogy pontosan melyik pillanatban történt. Nem emlékszem, hogy a hétvége melyik napja volt, vagy mely napszakban.

A kellemes lustálkodás, a nagy pohár Barolók és a kézen fogva sétálás ellenére is tudtam, hogy a házasságomnak vége.”

A felismerést tettek is követték, a pár meg tudta beszélni, mit éreznek. Sőt egyszer a színésző azt is elárulta, hogy ő és Chris „mindig is barátok voltak”, akik ugyanazokon a dolgokon nevettek, hasonló a humoruk és szeretnek hülyéskedni, de lehet, hogy ez nem is volt soha elsöprő szerelem volt:

„Közel álltunk egymáshoz, bár sosem váltunk teljesen egy párrá. Egyszerűen nem igazán illettünk össze. Mindig volt egy kis nyugtalanság a viszonyunkban. De annyira szerettük a gyerekeinket.”

– vallotta Gwyneth Paltrow. És azért az egész árnyoldaláról is őszintén mesét, a terapeutájuk tanácsára egy évre különköltöztek a válás előtt, és próbálták egyben tartani a családot, ami nagyon megviselte mindannyiukat. Tudták, hogy nem lehet olyan kimenetele a kapcsolatuknak, ami jól sül el: vagy együtt maradnak, de a szülők barátként élnek egymás mellett vagy szakítanak és új életet kezdenek. Végül a válás mellett döntöttek, de nagyon jóban maradtak.

Gwyneth Paltrow nem csak az exférjéről, de exbarátjáról, Brad Pittről is elárult néhány érdekességet.

Kiemelt kép: Christopher Polk/NBC/NBCU Photo Bank/NBC