Egy szépen kikövezett út – Gwyneth Paltrow élete képeken

Az Oscar-díjas színésznő – aki nem mellesleg e heti címlapsztárunk is – szinte minden évben forgat egy új filmet, legutóbb Johnny Depp oldalán a Mortdecaiban és a Vasember-szériában láthattuk a moziban. Próbára tette már magát szinte az összes műfajban, az egyik legemlékezetesebb alakítását pedig a Hetedik című filmben nyújtotta.

Gwyneth pályája szinte előre elrendeltetett, ugyanis édesapja Bruce Paltrow rendező, producer, édesanyja pedig Blythe Danner színésznő, akit többek között az Apádra ütök című filmből is ismerhetünk. Bár Gwyneth a Kaliforniai Egyetemen művészettörténetet tanult, nem diplomázott le.

Steven Spielberg, aki a színésznő keresztapja, 1991-ben felajánlotta neki Wendy epizódszerepét a Hookban, ezzel indult el a fiatal, 19 éves nő a színészi pályán.

A 90-es években bizonyította tehetségét a Hetedik, az Emma és a Szerelmes Shakespeare című filmekkel. Az a finom érzékenység teszi minden műfajban annyira elragadóvá, amellyel a karaktereit megformálja.

1998-ban a Szerelmes Shakespeare-ben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

Két éven keresztül jegyben járt Brad Pitt-tel.

Majd egy időre meghódította Ben Affleck szívét is.

2003-ban feleségül ment Chris Martinhoz, a Coldplay zenekar énekeséhez, akitől két gyereke született, Apple és Moses. A pár 2014-ben elvált.

Koszorúslány volt Madonna esküvőjén, akivel évtizedek óta jó barátnők.

Jelenlegi párjával, a producer Brad Falchukkal az esküvőjüket tervezik.

 

Még több érdekességet tudhattok meg Gwyneth Paltrow-ról a Nők Lapja 2018/5 lapszámának címlapinterjújában. A magazint január 31-étől keressétek az újságosoknál!

 

Összeállította: M. M.

Fotók: Pinterest, oscar.go.com