csillagenergiák 2024

Ezt hozza a Merkúr retrográd – Heti csillagenergiák (2024. 04. 02. – 2024. 04. 07.)

Az elkipsz-időszak közepén járva – a bolygóállások szempontjából nézve – egy nyugalmasabb hétnek nézünk elébe, de a merkúr retrográd azért tartogat izgalmakat. Kiss Fanni asztrológus előrejelzései a hétre.

Az elkipsz-időszak közepén járva – a bolygóállások szempontjából nézve – egy nyugalmasabb hétnek nézünk elébe. Mindez segítségünkre lehet abban, hogy a hold- és napfogyatkozás közti tér idő-minőségeit a lehető leginkább a javunkra fordítsuk. Az eklipszek erőteljes átalakító energiákat mozgatnak meg, és gyakran olyan változások katalizátoraként működnek, melyek kívül esnek személyes kontrollunk körén.

Ezeknek a gyakran sorsszerűnek tűnő eseményeknek azonban fontos tanítása lehet számunkra: ideje felismerni saját sorsunk és életutunk, illetve a tudattalanul futó mintázatok ereje közti különbséget. C. G. Jung egyik legismertebb mondatát idézve: „Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.”

Az eklipszek tanulsága

Az eklipszek közötti napok és az általuk hozott események tehát arra hívnak minket, hogy fókuszunkat befelé fordítva felfigyeljünk egy eddig tudattalanul futó mintázatunkra vagy működésünkre, és annak tudatosításával kezünkbe vegyük saját sorsunk iránytását. Ezt

a befelé forduló vizsgálódást és átértékelő folyamatot tovább segítheti a hét elején kezdődött Merkúr retrográd időszak.

Ez a hatás arra invitál minket, hogy lassítsunk életünk tempóján, változtassunk figyelmünk fókuszán és elindítsuk az átgondolás folyamatát aktuális témáinkban.

merkur-retrograd-csillagenergiak A Merkúr bolygó és a nap fénye

A befelé forduló vizsgálódást és átértékelő folyamatot tovább segítheti a hét elején kezdődött Merkúr retrográd időszak (Illusztráció: Getty Images)

Csillagenergiák: ezt hozza magával a Merkúr retrográd

Kedden a Bak Hold minőségeivel indulhatunk a hosszú hétvége után. Ez a hatás fokozhatja rendszerszemléletünket, ami nemcsak a hétköznapok síkján, mindennapi feladataink elvégzésében lehet segítségünkre, hanem az eklipsz és retrográd minőségek megélésében is.

A Bak jegy és Hold-Uránusz pozitív kapcsolódása támogathatja a felismerés folyamatait és lelki „rendszereink” átlátását. A Bak múltba tekintő energiáival a nap folyamán felidéződhetnek régebbi élményink is, melyek a mintázataink tudatosításában játszhatnak nagy szerepet.

Szerdán már a Vízöntő Hold energiái lesznek velünk. A Hold-Plútó együttállással együtt ez a hatás az aktuálisan zajló átalakító folyamataink nagy támasza lehet: a plútói energiák segíthetik az eddig mélyebben meghúzódó témáink tudatosítását, míg

a Vízöntő minőségei nyitottabbá tehetnek minket a változásra.

A Vízöntő jegy dobozon kívüli gondolkodást erősítő minősége és a nap folyamán pontosuló Vénusz -Neptunusz együttállás kreativitásunkat fokozó hatás által most egy rövid időre megnyílhat előttünk a lehetőségek kapuja: megoldásokat találhatunk az eddig megakadt helyzetekben, és áttöréseket érhetünk el a megrekedt szituációkban.

Jógázó nő sziluettje

 Forrasszuk egybe a Vízöntő jövőorientáltságát a retrográd energiák visszatekintést ösztönző erejével (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön továbbra is a Vízöntő Hold minőségei lesznek meghatározók. Ez a hatás az előző naphoz képest inkább kihívásokkal teli megéléseket hozhat magával. A jegy jövőorientáltsága és a Merkúr retrográd visszatekintést ösztönző energiái között húzódó ellentét kiéleződhet lelkünkben, növelve belső feszültségünk szintjét.

Az átlagosnál frusztráltabbnak érezhetjük magunkat azokban a helyzetekben, melyekben azt tapasztaljuk, hogy bár megerősödött bennünk az újító szándék, mégis minden próbálkozásunkkal falakba ütközönk. A nehézségek és konfliktusok elkerülésében nagy segítségünkre lehet, ha néhány lépést hátrébb lépve, az azonnali cselekvés sürgetése helyett inkább szilárd tervekké kovácsoljuk a változással kapcsolatos ötleteinket.

A hétvége energiái

Pénteken még a Vízöntő Hold energiájával indítjuk napunkat, azonban a délután folyamán már a Halak jegy minőségei lesznek meghatározók. A Hold és a hátráló Merkúr támogató kapcsolódása arra invitál, hogy egységbe forrasszuk a Vízöntő jövőorientáltságát a retrográd energiák visszatekintést ösztönző erejével.

Ebből a különleges és látszólag ellentétes irányokat képviselő hatásból az által hozhatjuk ki a lehető legtöbbet, ha átgondoljuk az életünkben aktuális kérdésekhez kapcsolódó korábbi tapasztalásaink, és ennek mentén újraértékeljük céljaink és törekvéseink.

Szombaton és vasárnap a Halak Hold fogja meghatározni, ami most az „átlagos” Halak energiáktól erősen eltérő minőségeket mozgathat meg. A Hold útja során egy pillanatra összekapcsolja az együttálláshoz közelítő Szaturnuszt és Marsot.

Ez a hatás arra hív, hogy egységbe kovácsoljuk lelkünkben a kereteket és korlátokat képviselő Szaturnusz, valamint a  Belső Tüzet és cselkvő erőt szimbolizáló Mars minőségeit.

A két bolygó Hold által összekötött erőtere és a Merkúr retrográd energiái arra hívhatnak minket, hogy rendszerezzük terveink és céljaink, dolgozzuk ki a megvalósításukhoz szükséges stratégiáink ahelyett, hogy újból és újból nekifutnánk a jelenleg mozdíthatatlannak tűnő akadályoknak. Az eklipszek minőségeivel együtt ez a hatás megerősítheti tisztánlátásunkat, és meginvitálhat minket arra, hogy kétségeinket és félelmeinket leküzdve meghozzunk egy eddig halogatott döntést, megtegyük egy régóta esedékes lépést…

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Szerinted melyik az a 3 csillagjegy, aki képtelen beismerni, ha tévedett?

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu