3 csillagjegy

3 csillagjegy, aki képtelen beismerni, ha tévedett

A most következő csillagjegyek hajlamosak eltolni maguktól a felelősséget.

Vannak dolgok, melyek egyesek számára könnyűek, míg másoknak elképzelni is nehéz, hogy azt bármikor meglépjék. Ilyen a felelősségvállalás döntése is, melyet nem egyszerű meghozni, beismerni, hogy amit tettünk vagy mondtunk, az nem volt helyénvaló. Pedig ez sokkal inkább vall bátorságra, mint gyengeségre, épp ezért vannak, akik szerint

a beismerés már felér egy bocsánatkéréssel. 

Nem mellesleg önmagunkról is sokat tanulhatunk, ha bevalljuk, hogy elszúrtunk valamit és képesek vagyunk levonni a tanulságot. A fejlődés mellett maga a tudat, hogy felelősséget vállaltunk tetteinkért, megnyugtató, ráadásul kivívhatjuk vele mások tiszteletét és ezzel pozitív példát mutathatunk, sőt, a következő alkalommal már okosabban állhatunk egy hasonló szituációhoz.

Kivéve akkor, ha az alábbi csillagjegyekhez hasonlóan megrögzötten ragaszkodunk igazunkhoz akkor is, ha ezzel ártunk másoknak és önmagunknak, pedig belül mélyen nagyon is jól tudjuk, hogy valójában hibáztunk. 

Skorpió csillagjegy (október 24. – november 22.)

A szenvedélyes Skorpió csillagjegyű emberek határozottak és rejtélyesek, hajlamosak az intenzív érzelmekre, az impulzivitásra, emiatt gyakran érzik úgy, hogy ők az áldozatok a legtöbb élethelyzetben. Amennyiben ezt a gondolatot elültették a saját fejükben, attól fogva nem létezik semmilyen észérv, ami megváltoztathatná véleményüket, így ha ez már kialakult, szinte lehetetlen ráébreszteni őket, hogy valójában tévedtek. 

3-csillagjegy-keptelen-beismerni-tevedest

Fotó: Canva

A Skorpiók egyszerűen letagadják, amit tettek vagy áthárítják másra a felelősséget, hiszen ők mindig csupán azok, akikkel a dolgok megtörténnek és soha nem tudnának ártani másoknak. Mivel rengeteg időt töltenek mások megfigyelésével, úgy hiszik, már mindent láttak, így kellően óvatosak ahhoz, hogy bármit is rosszul csináljanak. A Skorpiók minden esetben tévedhetetlenek, sem másnak, sem önmaguknak nem képesek bevallani az ellenkezőjét vagy egyáltalán bármikor nyíltan beszélni valamilyen félresikerült cselekedetükről. 

Néhány csillagjegynek egyszerűen lételeme, hogy bántson másokat. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Kattints és megtudod!

Bika csillagjegy (április 21. – május 20.)

A Bika csillagjegyű személyek rendkívül szívósak és kitartóak, igaz ez akkor is, ha a saját igazuk bizonyításáról van szó. Híresek legendás makacsságukról, ugyanis mindig igyekeznek megtalálni a módját annak, hogy igazolják tetteiket és még véletlenül se kelljen meghajolniuk mások akaratának. Végtelen, értelmetlen csetepatéba keveredhetünk velük, mert a vitának csupán egyetlen kimenetele lehet, és az soha nem az, hogy a Bika beismeri, hogy hibát követett el.

Inkább sodródnak az eseményekkel és magukon viselik a következményeket, csak ne kelljen elfogadniuk tévedéseiket. Amit egy Bika mond, az végleges, és mindenki, aki ezt másként gondolja, megismerheti éles szarvait. Amint mégis megpróbálnánk ráébreszteni őket tévedésükre, rendkívül dühösek lesznek, és jól tudjuk, hogy hosszú távon nem éri meg felbosszantani őket.

Vízöntő csillagjegy (január 21. – február 19.)

A Vízöntő csillagjegyű emberek titokzatos személyiségek, mert bár általában függetlenek, kreatívak és előrelátóak, nagyra értékelik a szabadságot és az egyéni kifejezés lehetőségét, azt még ilyen sokoldalú személyiségként sem tudják kezelni, ha hibáztak. A korábbi zodiákusokkal ellentétben azonban a Vízöntő nem a tagadást vagy az agressziót választja, egyszerűen csak megpróbál elmenekülni, eltűnni a kirajzolódó konfliktus elől. 

A Vízöntők számára már csak a konfrontáció fogalma is szorongást okoz, képtelenek objektíven szemlélni a helyzetet, ezért ha tehetik, kerülik az olyan beszélgetéseket, melyek arra irányulnak, hogy felelősségre vonják őket. Számukra egy ilyen szituáció még a kellemetlen következményeknél is rémisztőbb, ezért egy Vízöntő jegyű személytől sosem fogjuk hallani, hogy őszintén beismeri tévedését. 

Kiemelt kép: Getty Images, noklapja.hu

Vannak azonban olyan csillagjegyek, akik a káoszban sem veszítik el lélekjelenlétüket és képesek arra, hogy átlássák a bonyolultnak tűnő helyzeteket.