Az idén 57 éves Pamela Anderson remekül érzi magát a bőrében!

Március 10-én tartották a 96. Oscar-gálát Hollywoodban, az ott megjelentek pedig mind a legjobb formájukat igyekeztek hozni. Közülük is kiragyogott azonban Pamela Anderson, aki – bár júliusban lesz 57 éves – huszonéveseket megszégyenítő magabiztossággal vonult a vörös szőnyegen. Tette mindezt (újfent) smink nélkül.

És nem csak mi gondoljuk, hogy Pamela Anderson jobban néz ki, mint valaha: nemrég egy újabb cég választotta meg nagykövetévé. A Re/Done nevű farmermárka kampányához készült fotókon a szexszimbólum ismét – hűen önmagához – arcfestékmentesen pózolt.

Az internet pedig továbbra is egy emberként ünnepli, hogy a sztár rendületlen eltökéltséggel népszerűsíti a természetes szépség ideáját.

Pamela Anderson nem hisz az ageizmusban

Manapság már mindenki tudja, hogy Pamela Anderson nem sminkel – mégis rendre megörülünk neki, mikor látjuk, hogy valóban tartja magát ehhez az elvhez. És nem csak azért, mert kifejezetten jól áll neki.

Bár az idei Oscar-díjátadón a színésznő valóban úgy festett, mint egy igazi tavasztündér. Sárga színű, izgalmas áttörésekkel és virágmintával díszített ruhája, laza frizurája és sminkmentes arcbőre erőlködésmentes és utánozhatatlanul üde megjelenést kölcsönzött neki. Sugárzó mosolya már tényleg csak a hab volt a tortán.

pamela-anderson-oscar

Pamela Anderson a 2024-es Oscar-partin (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Persze, mivel a szemünk az utóbbi évtizedek során igencsak megszokta a díjátadókra jellemző vastag sminkrétegek látványát, elsőre szokatlannak tűnhet, hogy Pamela Anderson így jelent meg a vörös szőnyegen. Még az is meglehet, hogy őt meglátva néhányan csak másodpercek elteltével eszméltek rá, hogy

bizony, egy ember arca (még a sztároké is!) általában inkább így néz ki a valóságban – nem pedig úgy, mint az átszerkesztett fotókon, agyonsminkelve, vagy épp tucatnyi plasztikai beavatkozás után.

Jól tudjuk, hogy Pamela Anderson, A-listás híresség lévén, olyan méregdrága kozmetikumokhoz és exkluzív kezelésekhez is hozzáférhet, melyekről elképzelésünk sincs. Nem csoda hát, hogy remekül fest – mondhatják a szkeptikusok. Vitathatatlanul elismerést érdemel azonban, hogy látványosan nemet mer mondani közege megszállott fiatalságkultuszára és a „harcra az évekkel” – akkor is, ha ezzel egyedül marad egy ilyen nagy rendezvényen, a kamerák kereszttüzében.

Pamela Anderson kortalan szépségének titka

Tavaly az Elle magazin külön megkérdezte, hogyan jutott arra az elhatározásra, hogy nem sminkel többé. Pamela Anderson erre elmondta: azóta akasztotta szögre a sminkecsetet, hogy sminkmestere, Alexis Vogel 2019-ben elhunyt mellrákban. „Ő volt a legjobb. És mivel Alexis nincs többé, úgy érzem, jobb, ha inkább egyáltalán nem sminkelek” – magyarázta, hozzátéve: amióta így tesz, felszabadultabbnak érzi magát (és bevallottan hízeleg neki az is, hogy mások micsoda lázadónak tartják emiatt).

Emellett úgy véli, hogy ha valaki őt jelenlegi formájában vonzónak látja, az annak bizonyítéka, hogy a szépség valóban belülről fakad. „Élvezem az öregedés folyamatát. Meglátom a humort abban, ahogyan például az arcbőröm elveszíti a rugalmasságát.

Szexisebbnek érzem magamat most, hogy vannak titkaim, hogy rejtélyes lehetek. Az ilyesmit csak életünk későbbi szakaszában tapasztaljuk meg”

– mondta nemrég a The New York Timesnak.

Az tehát, hogy Pamela Anderson a hatvanhoz közel is ennyire lehengerlően fest, elsősorban önbizalmából fakad, ami pedig minden bizonnyal annak köszönhető, hogy sok időt szán az öngondoskodásra, gyakorolja az önelfogadást, az önismeretet és az önegyüttérzést is. (A lelki egészség ezen alappillérjeiről az előző link alatt írunk bővebben.)

Persze, mindez hosszú évek kitartó munkájának eredménye, és nekünk sem fog egyik napról a másikra sikerülni. Ha viszont ma elkezdjük, máris egy lépéssel közelebb kerültünk célunkhoz!

Pamela Anderson mellett más sztárok is egyre gyakrabban szólalnak fel a valószerűtlen hollywoodi szépségideállal szemben.

Kiemelt kép: Pamela Anderson a 2024-es Oscar-partin – Fotó: Lionel Hahn/Getty Images