Idén 33 éves a Baywatch, ezért megnéztük, mi történt a szereplőkkel.

A Baywatch sorozat örökre összeégett a 90-es évekkel, köszönhetően az ikonikus piros fürdőruhának, a fülbemászó főcímdalnak és a sztárszereplőknek, akikért nem tudtunk nem rajongani. A Los Angeles-i Venice Beachen dolgozó vízimentők kalandjai hamar ikonikussá váltak, és még manapság is rengeteg helyen ismétlik az epizódokat, sőt, mozifilm is készült belőle Dwayne Johnson és Zac Efron főszereplésével 2017-ben, amiben még az eredeti Mitch, azaz David Hasselhoff is felbukkant. A sorozatnak 1996-os csúcspontján 142 országban heti 1,1 milliárd nézője volt.

Vajon mi történt a szereplőkkel az indulás óta eltelt 33 évben?

Pamela Anderson, Yasmine Bleeth, David Hasselhoff, David Charvet, Alexandra Paul, Jeremy Jackson, Jaason Simmons, és Gregory Alan Williams a Baywatch 100. epizódjának bemutatóján 1994-ben. (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

David Charvet (Matt Brody)

David Charvet a sorozatban Matt Brody-ként kezdte pályafutását, mielőtt elhagyta volna a sorozatot, hogy énekesi karrierjét hazájában, Franciaországban folytassa. A most 49 éves énekes hét év alatt három albumot adott ki, miközben szerepelt néhány francia filmben, sőt, 2010-ben még a La Ferme Célébrités (hasonló a nálunk is látható Farm VIP-hez) című valóságshow-ban is.

David 2011 augusztusában kötötte össze az életét Brooke Burke-kel, akivel két közös gyermekük van. A pár 2018 áprilisában jelentette be, hogy hét év házasság után elválnak, a válásukat pedig 2020-ban véglegesítették.

Fotó: Getty Images

Erika Eleniak (Shauni McClain)

A most 52 éves Erika Eleniak játszotta Shauni McClaint a sikersorozatban. A Baywatch után néhány évig megmaradt a színészetnél, és azóta feltűnt a Született feleségekben, a Boone, a fejvadászban, 2005-ben pedig szerepelt a The Real Gilligan’s Island (Gilligan valódi szigete) című valóságshow-ban.

Erika utoljára 2012-ben szerepelt a képernyőn, ahol a Holiday Spin (Karácsponyi fordulat) és a Meant to Be (Így volt elrendelve) című filmekben játszott. Azóta lánya, Indyanna nevelésére koncentrál, akit 2006-ban fogadott örökbe, emellett pedig podcastokat készít.

Fotó: Getty Images

David Hasselhoff (Mitch Buchannon)

Mindannyian tudjuk, hogy David karrierje a sorozatból való távozása után is folytatódott: énekesi karrierje dübörgött, és számos filmben és tévéműsorban szerepelt, többek között a Kidobós: Sok flúg disznót győz és a SpongyaBob Kockanadrág filmekben.

A tizenegyedik évadban sztárszereplő volt, és 2006 és 2009 között az America’s Got Talent zsűritagjaként tevékenykedett. 2011-ben David csatlakozott a Britain’s Got Talent zsűrijéhez.

2019-ben Dolly Parton bejelentette, hogy David a 9 to 5: The Musical főszereplője lesz a londoni West End Savoy Színházban, még ugyanezen év decemberétől 2020 februárjáig.

Fotó: Getty Images

Pamela Anderson (C.J. Parker)

Pamela a Baywatch után is folytatta a színészkedést, szerepelt tévéműsorokban, filmekben és számos valóságshow-ban, mint például a Big Brotherben és a Dancing on Ice-ban (ebben hírességek korcsolyáznak).

Az 54 éves modell sikeres karriert futott be glam-modellként is, és megfordult a Playboy, a Stuff és a GQ magazinok címlapján. Emellett szerepelt a W, a brit Marie Claire, a Flare és az Elle Canada divatmagazinok címlapján, valamint az orosz Elle és a V cikkeiben.

Mindezek mellett Pamela az állatokért folytatott aktivizmusáról és a Wikileaks alapítójának, Julian Assange-nak folyamatos támogatásáról is ismert.

A színésznő 2022 januárjában, egy év házasság után adta be a válókeresetet negyedik férje, Dan Hayhurst ellen. Pamela neve is újra a címlapokra került világszerte, miután megjelent a Pam és Tommy című Disney+ sorozat, amely a Tommy Lee-vel való kapcsolatának történetét meséli el, méghozzá úgy, hogy engedélyt sem adott rá, de a stúdiót ez láthatólag nem érdekelte. Pamela azt nyilatkozta, hogy nem fogja megnézni ezt a műsort.

Fotó: Getty Images

Nicole Eggert (Summer Quinn)

Miután a Baywatch véget ért, a ma már 50 éves, kétgyerekes Nicole, folytatta a színészkedést, és olyan sorozatokban kapott kisebb szerepeket, mint a The Super Mario Bros Super Show! és a Boy Meets World (Egy fiú találkozik a világgal).

Nicole emellett néhány figyelemre méltó valóságshow-műsorban is szerepelt, többek között 2010-ben a VH1 Celebrity Fit Club című valóságshow-jának versenyzője volt (a Dallas egykori Lucy-je is szerepelt ebben a celebfogyasztós műsorban), 2013-ban pedig második helyezést ért el az ABC Splash című celeb búvárműsorában.

A színésznő 2015-ben a Botched (Elfuserálva) című tévéműsorban is feltűnt, ahol mellkisebbítésen esett át. Részt vett a Comedy Central David Hasselhoff roastjában (cikizése) is. Jelenleg kisebb szerepeket vállal, ha felkérik, és a lányaira koncentrál.

Fotó: Getty Images

Carmen Electra (Lani McKenzie)

Miután 1998-ban befejezte a Baywatch-ban való szereplését, Carmen számos népszerű paródiafilmben szerzett magának nevet, többek között a Horrorra akadva filmekben, a Spárta a köbönben és a Katasztrófafilmben is.

Legutóbbi színészi szerepe 2018-ban volt, amikor az Alone Altogether (Egyedül együtt) című tévésorozatban tűnt fel. Carmen 2020 áprilisában a Runway Magazine címlapján jelent meg.

Fotó: Getty Images

Michael Bergin (J.D. Darius)

A Baywatch-os napjai után Michael, aki a sorozat egyik legnagyobb szívtiprója volt, számos más tévésorozatban is szerepelt, többek között a Bűbájos boszorkák, a CSI: Miami és visszatérő szerepe volt az NBC Passions (Szenvedélyek) című sorozatában.

Michael végül hátat fordított a színészetnek, és ma már ingatlanügynökként dolgozik Beverly Hillsben.

Fotó: Getty Images/Michael Bergin

Jeremy Jackson (Hobie Buchannon)

Jeremy nyolc évadon keresztül, összesen 159 részben játszotta Mitch fiát, ezzel több epizódszámmal rendelkezik, mint bármely más színész David Hasselhoffon kívül.

2011-ben szerepelt a VH1 Celebrity Rehab with Dr. Drew (Celerehab Dr. Drew-val) című műsorában, ahol beszélt a kristálymeth-függőségéről. 2015-ben az Egyesült Királyságban mindössze öt nap után kirúgták a Celebrity Big Brotherből, miután botrányos módon felfedte egyik szereplője mellét.

Fotó: Getty Images

Forrás: evoke.ie; Kiemelt kép: Getty Images