Pamela Anderson nem fogja megnézni a róla készült filmsorozatot

Több mint húsz éve elvált a férjétől, most mégis a kettejük szexvideójáról szóló sorozatot nézi mindenki. Csoda, ha ő nem akarja? A szériával kapcsolatban több probléma is felmerül, például hogy miért gondolják még mindig sokan, hogy a színésznő teste valójában köztulajdon.

Egyre nagyobb a felhajtás a február elején elstartolt Pam & Tommy című minisorozat körül, amely Pamela Anderson és egykori férje, Tommy Lee se vele-se nélküle kapcsolatáról és hírhedt szexbotrányukról szól. Sorra jelennek meg a kritikák a Hulu streamingszolgáltatónál futó sorozat első epizódjairól, és természetesen a színészek is csinálják a hírverést a show-nak. A Pamelát alakító Lily James például elragadtatással beszélt arról, milyen fantasztikus érzés volt a legismertebb Baywatch-lány bőrébe bújni. Egyvalaki azonban látványosan nem foglalkozik az egésszel: Pamela Anderson.

Teljes elzárkózás

Egy Andersonhoz közel álló forrás szerint a sztár soha nem fogja megnézni a sorozatot. „Tudom, hogy soha, de soha nem fogja megnézni. Évek múlva sem. Még az előzetest sem” – nyilatkozta a bennfentes az Entertainment Weeklynek.  A sorozat készítői többször próbálták elérni Andersont a filmötlettel kapcsolatban, de ő sosem válaszolt ezekre a megkeresésekre. Ezt a forrás is megerősítette, hozzátéve, hogy Pamelával ellentétben exférje fogékony volt az életük megfilmesítésére: „Tommy még mindig nem érti. Ugyanúgy gondolkodik, mint akkor: a rossz reklám is reklám”.

Bár 100%-ig róla szól, a producerek Anderson hozzájárulása és kifejezett engedélye nélkül készítették el a sorozatot.

A Rolling Stone magazin 2014-es tényfeltáró cikkét vették alapul, amelyből kiderült, ki és hogyan lopta el, majd hozta nyilvánosságra a házaspár privát szexvideóját. 

Pamela és Tommy a Las Vegas-i Hard Rock Hotel & Casino nyitóbuliján 1995 márciusában. (Forrás: S. Granitz/WireImage/Getty Images)

Pamela teste valóban az egész világé?

„Legalább soha többé nem kérdezik meg tőlem (mint Pamela barátjától), hogy tényleg ellopták-e azt a videót – mondta a forrás. – Képzeljül csak el, mi lenne, ha napjainkban kerülne nyilvánosságra egy híresség meztelen videója, és Hollywood nemcsak a bűntényről készítene filmet, hanem magáról a meztelenkedésről is – ez nem történhetne meg. A ’90-es években Pamela testét egy bíró köztulajdonnak minősítette. Nem volt kérdéses, hogy a videó lopott dolognak minősült, de a bíróság szerint nem minősült magántulajdonnak, mivel Pamela teste az egész világé volt”.

A magát a Baywatch-sztár barátjának valló forrásnak az fáj a leginkább, hogy

#MeeToo mozgalom ide vagy oda, olyan, mintha Pamela Anderson valahogy még mindig kivételt jelentene, és azt tehetnének vele, amit csak akarnak.

„Igen, csak rövid jelenetek, de számomra akkor is az a legdurvább az egészben, hogy nem csak a történetet mesélték el, hanem a hajón történt ominózus pillanatokat is újrajátszották”.

Pamela Anderson fiaival, 2016. március 20-án a Sunset Tower Hotelben (Fotó: Steve Granitz/WireImage/Getty Images)

Megtalálta a békéjét

Pamela Anderson visszatért szülőhazájába, Kanadába, és jelenleg teljes mértékben nyugodt vancouveri életére koncentrál. Nem olvassa a szalagcímeket, jótékonykodik, és a médiából is csak a jótékonysági tevékenységekkel kapcsolatos hírek érdeklik. Egy évvel ezelőtt hátat fordított a közösségi médiának, a Twitternek és a Facebooknak is. Ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy az Instagram-oldalát sem fogja használni többé: „Soha nem érdekelt a közösségi média. Megtaláltam a helyem az életben, az olvasás inspirál és hogy a természetben legyek. Szabad vagyok. Köszönöm a szeretetet. Remélem, megtaláljátok az erőt és inspirációt, hogy kövessétek a céljaitokat, és próbáljatok meg ellenállni az időpazarlás csábításának. Ez az, amit ŐK akarnak, hogy pénzt csináljanak és kontrollálják az agyatokat”.

Kiemelt kép: Getty Images