csillagenergiák 2024

Intenzív változások jönnek – Heti csillagenergiák (2024. 02. 05. – 2024. 02. 11.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Az előttünk álló héten intenzív változásokra és a Vízöntő energiák felerősödésére számíthatunk. A Merkúr a Bak jegyéből átlépve megérkezik a Vízöntőbe, csatlakozva a januárban csillagjegyet váltott Plútóhoz. A gondolataink és kommunikációnk ura így megkezd egy különleges átminősítő folyamatot: a bolygók sorából az Égi Hírnök találkozik elsőként a Vízöntő Plútó új, évtizedekre meghatározó minőségeivel.

Együttállásuk arra hívhat, hogy felülvizsgáljuk, milyen a kapcsolatunk a Belső Lázadónkkal, azzal a részünkkel, aki fel meri rúgni a meglévő kereteket, hogy valami újat és egyben jobbat építsen. Arra is meginvitálhat, hogy a lelkünk mélyére tekintve fel tegyük magunknak a kérdéseket: Mi az amiben igazán különlegesek vagyunk és hogyan fordíthatnánk ezt a minket körülvevők javára?

Van-e az életünkben egy olyan közeg, ami értékeli egyéniségünket, vagy még nem találtuk meg azt?

Nemcsak a Merkúr jegyváltása, hanem a hét közepére jellemző uránuszi kapcsolódások és a hét végén érkező Vízöntő újhold is fokozzák a jegy minőségeit a térben. Ennek köszönhetően szinte minden napunkat áthathatják a zodiákus legfontosabb témái: fókuszba kerülhetnek a reményeink és álmaink kérdései, az életünket meghatározó rendszereink felülírása, a függetlenségünk megélése, kapcsolati hálónk és nagyobb baráti köreink kérdései, valamint egyéniségünk és a közösségeink viszonyai.

heti csillagenergiák asztrológia horoszkóp ezotéria

Fotó: Canva

Hétfőn a Nyilas Hold tüzes energiáival indíthatjuk a hetet. Ez a hatás nem csak lelkesedésünket és motivációnkat, hanem az újra való nyitottságunkat is növelheti. Segítségével könnyebben befogadhatjuk a Merkúr-Plútó együttállás által hozott megújító és átalakító minőségeket. Kommunikációnk során azonban érdemes lehet az átlagosnál óvatosabban bánni a szavainkkal: a Nyilas csillagjegyet jellemző nyílt stílus és a merkúri energiák intenzitásának növekedése most könnyen nyersebbé tehet minket és akaratunk ellenére is egymás sebezhető pontjaira tapinthatunk.

Kedden a Nyilas Hold minőségei maradnak velünk. A Neptunusszal alkotott feszültebb kapcsolódásának köszönhetően érzékenyebbé válhatunk és nehezebb lehet a nap során megtartani fókuszunk. Könnyedén úgy érezhetjük:

mindegy mennyire törekszünk, nehezen tudunk aktuális feladatainkra koncentrálni, figyelmünk újból és újból elkalandozik.

Ez a hatás azonban erősen támogathatja kreatív oldalunkat, így előrehaladást érhetünk el minden olyan kérdésünkben, amiben ennek használatára van szükségünk.

Szerdától ismét a jelenlegi rendszerünket átformáló minőségek veszik át a főszerepet az Uránuszt érintő bolygókapcsolódásoknak köszönhetően. Ezen a napon a Bakban létrejövő Hold-Vénusz együttállás egy támogató kapcsolatba kerül a Bika Uránusszal. A föld elemű jegyekből a kapcsolódásaink gyakorlati síkon való megújítására hívhatnak. Azt üzenik: ideje felülvizsgálni mennyire szilárd az az alap, amelyre kapcsolódásainkat építettük. Mennyire jellemzi őket egy közös értékrend, az egyenrangú felelősségvállalás és megbízhatóság? A kapcsolati témák mellett a pénzügyi stabilitás kérdéseit is fókuszba emelheti ez a nap. Változást támogató minőségek, illetve a pénzügyeink átvizsgálása és a pénzügyi terveink megújítása által most lehetőséget kaphatunk, hogy a jövőnket pozitív irányban meghatározó döntéseket hozzunk a témában.

Csütörtökön egy terheltebb energiákkal teli napra számíthatunk. A Bak Mars mindenre elszánt ambíciózussága teljesen áthathatja át lelki világunkat, ahogyan a Hold megérkezik a vörös bolygó ölelésébe. Ezzel egy időben a Nap-Uránusz feszült kapcsolódása megnövelheti belső nyugtalanságunkat és határaink feszegetésére bátoríthat. Később a Hold jegyváltása és kapcsolódása a Plútóval, majd a Merkúrral vissza idézheti a hétfői napunk kérdéseit és megéléseit. Ezzel lehetőséget kaphatunk az akkor elindult folyamatok lekerekítésére vagy

újabb lendületet nyerhetünk a hosszabb távú változtatások megvalósításához.

A pénteki napunkat a Vízöntő újhold és a Bika Uránusszal alkotott feszült kapcsolódásának minőségei fogják meghatározni. Ez a hatás egy erőteljes változtatás elindítására hívhat minket életünkben és azt üzeni: ideje kilépni a komfortzónánkból! Az uránuszi minőségek olyan váratlan fordulatokat tartogathatnak, melyek próbára teszik alkalmazkodóképességünket, ám kellő rugalmassággal kezelve a növekedés és előrehaladás lehetőségeit tartogathatják számunkra az elénk kerülő helyzetek!

A hétvégénk alaphangulatát már a Halak Hold visszahúzódóbb minőségei határozhatják meg. A víz elemű csillagjegy energiái arra hívhatnak, hogy kapcsolódjunk belső világunkkal és nagyobb együttérzéssel forduljunk önmagunk felé. Jó alkalom lehet ez arra, hogy a hét intenzív energiái után feltöltsük érzelmi-lelki erőtartalékainkat.

Kiemelt kép: Canva / nőklapja.hu